Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11662

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η λαϊκή συμμαχία είναι η στέρεη βάση για να βάλει το κίνημα τη σφραγίδα του στις εξελίξεις

ΣΕΛ.  6  -  8
Αύριο στις Βρυξέλλες η ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Συμμετέχουν 33 κόμματα απ' όλη την Ευρώπη. Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


ΣΕΛ.  5

Οι εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.

  • Ο δήθεν «αντισυστημικός» και «αντιπλουτοκρατικός» λόγος της ΧΑ είναι ψευδεπίγραφος.
  • Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σάπιο αστικό κράτος, αλλά η λαϊκή συμμαχία που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει ναζιστικά μορφώματα.
  • Το ΚΚΕ θα σταθεί αντιμέτωπο σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.
  • Ο λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αντιπαλεύει αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις με μαζικούς όρους για την ανατροπή τους. Η λαϊκή πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να αλλάζει και νόμους και θεσμούς με άλλους, που θα υπηρετούν μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους.
  • Η εργατική τάξη, η πλειοψηφία του λαού έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την επιλογή μιας ριζικής αλλαγής ενάντια σε δυνάμεις που δε θέλουν η κοινωνία να εξελιχθεί προς τα μπρος και επιστρατεύουν τη βία, την τρομοκρατία, το ναζισμό, την καταστολή για να την εμποδίσουν.

ΣΕΛ.  3  -  4

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη

Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την οργάνωση της πάλης με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργάτες. Για κλιμάκωση, με προοπτική τη Γενική Απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προς το τέλος του Οκτώβρη. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  2

Συλλήψεις βουλευτών και μελών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

ΚΚΕ: Κανένας εφησυχασμός από το λαό. Επαγρύπνηση - ετοιμότητα να παρέμβει στις εξελίξεις.Για τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε ΗΠΑ - Ισραήλ

ΣΕΛ.  14
Οταν στις πλατείες ζεσταινόταν το «αυγό του φιδιού»

ΣΕΛ.  11
Οι μηχανισμοί της προβοκάτσιας είναι του συστήματος

ΣΕΛ.  13
Τι τεκταίνεται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής;

ΣΕΛ.  12
Η Γερμανία μετά τις εκλογές

ΣΕΛ.  21


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org