Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11662

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Ελεύθερη είναι η Τέχνη που στρατεύεται με την εργατική τάξη

Η Τέχνη που στρατεύεται στο πλευρό των δυνάμεων που προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο στο μέλλον, στο πλευρό της εργατικής τάξης, του λαού, είναι πραγματικά ελεύθερη. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε στο Στέκι Πολιτισμού του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο «Τρίτση», με θέμα «Υπάρχει τέχνη που δεν είναι στρατευμένη;». Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ελένη Μηλιαρονικαλάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Μίλησε επίσης και ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης.


ΣΕΛ.  4  -  6


Για την έκθεση στο Πέραμα «Ανθρωποι - Χρώμα + Σίδερο»

Η διεύρυνση της Οργανωτικής Επιτροπής με τη συμμετοχή και Λαϊκών Επιτροπών και περισσότερων Συνδικάτων είναι τα νέα, ιδιαίτερα σημαντικά, ποιοτικά στοιχεία στη φετινή διοργάνωση της εικαστικής έκθεσης «Ανθρωποι - Χρώμα + Σίδερο», που θα γίνει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, από 11 έως 30 Οκτώβρη, από την Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» μαζί με τα Συνδικάτα της Ζώνης.


ΣΕΛ.  7
«Ο τροχός της Ιστορίας»

Αναφορά στην παράσταση της θεατρικής ομάδας της ΚΝΕ στο 39ο Φεστιβάλ της. Μια πρωτότυπη, ουσιώδης, απαιτητική, αλλά και ψυχαγωγική για τους κάθε ηλικίας αποδέκτες της ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία.


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ελαστικά και διαλυτά στο νερό κυκλώματα!

Ηδη δοκιμάζονται ηλεκτρονικά κυκλώματα, που μπορούν να λυγίσουν και να τεντωθούν χωρίς να σπάσουν. Τα κυκλώματα αυτά που προορίζονται κυρίως για ιατρική χρήση, ξεκινώντας από ηλεκτρονικά θερμόμετρα μέχρι βιοδιασπώμενους αισθητήρες που διαλύονται όταν τερματιστεί ο χρόνος ωφέλιμης ζωής τους και μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα, στις μαλακές, υγρές συνθήκες του ζωντανού κόσμου.


ΣΕΛ.  9
ΟΜΑΔΑ ΛΟΚΡΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ
Με τις εργάτριες και τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Πολύμορφη δράση της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ στις εργάτριες της ΛΑΡΚΟ και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.


ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ