ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει

Την Κυριακή 7 του Οκτώβρη στις 8.00 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο

Με σύνθημα: «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους - Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει», ταξίδεψε σε ολόκληρη τη χώρα, ξεπέρασε τις 200 εκδηλώσεις, με μαθητικά φεστιβάλ σε δεκάδες πόλεις, με φεστιβάλ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους, σε συνοικίες και χωριά, με το μαζικό 16ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Λαύριο και τη Μακρόνησο.

Το ταξίδι του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ» ολοκληρώνεται με μια μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 7 Οκτώβρη, στις 8.00 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παρών στην εκδήλωση θα είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Μιγκέλ Μαδέιρα.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους: Βασίλη Καζούλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή.

Ακόμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, στο χώρο της εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί έκθεση πολιτικής αφίσας και θα προβληθεί ειδικό βίντεο.

Ηδη έχει ξεκινήσει η διακίνηση των εισιτηρίων από τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι πέντε ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας.

Η κορύφωση του 33ου Φεστιβάλ είναι εφαλτήριο της έντασης της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που «με τη νέα δύναμη και ευθύνη που μας δίνει η ψήφος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων που έκαναν το βήμα», απευθύνεται πλατιά στο λαό, για την οργάνωση και ενίσχυση των αγώνων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Προσπάθεια θεσμοθέτησης της διαβίβασης προσωπικών δεδομένων

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Επαναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ζήτημα της διαβίβασης των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, προς τις αμερικανικές αρχές, αλλά και σε άλλες χώρες που τα ζητούν, από τον Γερμανό Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Ελμαρ Μπροκ. Ο ευρωβουλευτής αναφέρεται σε άρθρο της συνθήκης που θα αντικαταστήσει το ευρωσύνταγμα, το οποίο προβλέπει τη διάθεση των προσωπικών δεδομένων «σε τρίτες χώρες», χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση του Ευρωκοινοβουλευτικού Σώματος, ή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Σχέσεων θα προχωρήσει στην κατάρτιση κανόνων προστασίας των ατομικών ελευθεριών, όταν ασχοληθεί με την εν λόγω διαδικασία. Η εφαρμογή των κανόνων αυτών θα τεθεί υπό τον έλεγχο μιας «ανεξάρτητης αρχής», αποκλείοντας παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου ή του Ευρωδικαστηρίου.

Ο Ε. Μπροκ ζήτησε τη «διόρθωση της διατύπωσης του άρθρου», πριν φτάσει στο Συμβούλιο Υπουργών, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να ανοίξει νέος γύρος αντιπαραθέσεων και συζητήσεων, για το ότι η συνθήκη επιχειρεί να καθορίσει θέματα ελευθεριών, πίσω από την πλάτη των πολιτών, χωρίς πρότερη ενημέρωση...

Ωστόσο, η συμφωνία διάθεσης δεδομένων προς τις ΗΠΑ έχει ήδη εγκριθεί, γεγονός που δημιουργεί προηγούμενο και αφετηρία απαιτήσεων και από άλλες χώρες, νομιμοποιώντας το διεθνές φακέλωμα, με υποτυπώδεις αφορμές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στην πρώτη συμφωνία με τις ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και το ΕΛΚ δεν αντιτάχθηκαν στο ζήτημα της παραβίασης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αλλά στη «λανθασμένη νομική της βάση»...

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στην Κύπρο

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τον Τάσο Τραβασάρο, μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης, και την Αλεξάνδρα Σταματελάτου, μέλος της Επιτροπής Διεθνών του ΚΣ της ΚΝΕ, αναχώρησε για την Κύπρο, όπου θα συμμετάσχει σε Διεθνές Σεμινάριο που διοργανώνει η Οργάνωση Λευκωσίας της ΕΔΟΝ από τις 29 Σεπτέμβρη έως την 1η Οκτώβρη με θέμα: «Το δικαίωμα στη δουλιά - Δουλιά με δικαιώματα, τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

Συγχαρητήρια από Διεθνή Συνδικάτα

Τόσο στο ΠΑΜΕ, όσο και στα Γραφεία της ΠΣΟ, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, έχουν αρχίσει να φτάνουν συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές για το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι Διεθνείς Οργανώσεις εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα αυτό θα ενισχύσει τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν τα μηνύματα της ΠΕΟ Κύπρου και του Γενικού Γραμματέα της Πάμπη Κυρίτση, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Συρίας, που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Shaaban Azouz, του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Παλαιστίνης Ιμπραχίμ Χαϊντάρ, του Εργατικού Συνδέσμου «ΑΤΛΑΣ» Αυστραλίας, του Περιφερειακού Γραφείου Μέσης Ανατολής της ΠΣΟ, της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ Κύπρου, του John Sutton Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων με έδρα το Ελσίνκι, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας και του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ, της ΣΗΔΗΚΕΚ και ΠΑΣΥΚΕ-ΠΕΟ.

Επίσης, μήνυμα με τις θερμές ευχές της έστειλε η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Συρίας στην Ελλάδα κυρία Souad M. Al- Ayoubi.

Με την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 1/10 στις 12 το μεσημέρι με την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

Εκδηλώσεις - συζητήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών
  • Οι ΚΟ στις Γραφικές Τέχνες του ΚΚΕ καλούν στη σύσκεψη που πραγματοποιούν με θέμα: «Εκτίμηση για τα εκλογικά αποτελέσματα και τα καθήκοντα των κομμουνιστών», αύριο Κυριακή 30/9, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων (Αριστοτέλους 11-15).
  • Η ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση γύρω από τα εκλογικά αποτελέσματα, τη Δευτέρα 1/10, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Πλειάδες» (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης). Θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση για τα αποτελέσματα των εκλογών και την προοπτική που ανοίγεται για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, την Τετάρτη 3/10, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΚΟΑ του Κόμματος, Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.
  • H ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ καλεί στο γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 6/10, στις 9 μ.μ., στην ταβέρνα «ΣΤΟΑ» (πριν τον Καρακόλιθο Λιβαδειάς).


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ