ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
Σελ. /24
Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής»

Το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή». Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ μαζί με τον «Οδηγητή» και το κουπόνι ενίσχυσης θα ριχτούν στη μάχη για να φτάσει το μήνυμα του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ ακόμα πιο πλατιά στη νεολαία.

Το φύλλο του «Οδηγητή» θα συνοδεύει και έκδοση με τα υλικά της εκδήλωσης με τίτλο «50 χρόνια μετά... Φανερές και αθέατες όψεις του Μάη του '68», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνη του 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΑΕΙ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αττικής της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τις μεγάλες κινητοποιήσεις φοιτητών και εργαζομένων στη Γαλλία το Μάη του 1968, και κυρίως στο Παρίσι.

Στην έκδοση περιέχονται η ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Τι μάθαμε από το Μάη του '68;», καθώς και οι παρεμβάσεις του Λουκά Αναστασόπουλου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και της Κωνσταντίνας Τσιουπρά, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, με τίτλο «Τα ιδεολογικά ρεύματα του Μάη» και «Βασικοί σταθμοί του Μάη του '68», αντίστοιχα. Στην έκδοση, επίσης, δημοσιεύονται φωτογραφίες από τα γεγονότα της εποχής καθώς και ένα χρονολόγιο με τα βασικά γεγονότα των εξελίξεων.

Ακόμα, στην πλούσια ύλη του «Οδηγητή» ξεχωρίζουν:

  • Δημοσίευση των στοιχείων από την πορεία της άμιλλας οικοδόμησης που έχει προκηρύξει το ΚΣ της ΚΝΕ προς τιμή των 50 χρόνων της Οργάνωσης.
  • Πολυσέλιδο αφιέρωμα στο φετινό Φεστιβάλ. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τη συνέντευξη με τον Θάνο Μικρούτσικο σχετικά με το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, που θα παρουσιάσει στα Φεστιβάλ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και με την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου - CD «Θάνος Μικρούτσικος. Καντάτα για τη Μακρόνησο - Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», που εκδίδεται και διακινείται από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Τα αναλυτικά προγράμματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φωτορεπορτάζ από τα Φεστιβάλ που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Παρουσίαση των Στεκιών και των παραγωγών της Οργάνωσης στο Φεστιβάλ της Αθήνας.
  • Ενδιαφέροντα άρθρα μπροστά στην έναρξη της χρονιάς για μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές στην Κατάρτιση.
  • Αρθρο για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έκδοση του πρώτου φύλλου του «Οδηγητή» (22/9/1968).
  • Συνέχιση του αφιερώματος στον Καρλ Μαρξ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννησή του.
  • Αρθρο για τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές και άλλα θέματα επικαιρότητας.
  • Συνέντευξη για τη δραστηριότητα του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ