ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Στον δρόμο και απλήρωτοι για την «εξυγίανση» των κερδών του επενδυτή

«Αν θέλετε δεδουλευμένα να πάτε στα δικαστήρια», το μήνυμα του νέου εργοδότη. «Δεν παραιτούμαστε», απαντούν οι εργαζόμενοι και το Συνδικάτο Μετάλλου

Το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται σε βάρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των άνω των 600 εργαζομένων τους, από κυβέρνηση, νέους «σωτήρες» επενδυτές με την προσυπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με τον δρόμο να στρώνει και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, αναδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο χτες στη Βουλή, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το εκτρωματικό νομοσχέδιο για την ...«εξυγίανση» και της δεύτερης μεγαλύτερης ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

Ηταν αποκαλυπτική η τοποθέτηση, κατά τη διαδικασία της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην Επιτροπή, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΟΝΕΧ, στην οποία ετοιμάζεται η παράδοση του ναυπηγείου. Εκανε παραπάνω από σαφές ότι οι 600 εργαζόμενοι θα πεταχτούν στον δρόμο και χωρίς καμία διασφάλιση ότι θα τους καταβληθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Βέβαια, ούτε λόγος για επαναπρόσληψη με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα.

Οπως ανέφερε κυνικά, «τους παρουσίασα αυτό που μπορούσα εγώ να κάνω. Το δείξαμε και είπα ανθρώπινα αν το εγκρίνουν και προχωράω. Αν όχι, δεν προχωράω (...) Για μας το θέμα έχει κλείσει», ενώ είπε ότι αν κάποιοι από τους εργαζόμενους θέλουν τα δεδουλευμένα «να πάνε στα δικαστήρια».

Βέβαια, για τη συμφωνία που αναφέρει με τους εργαζόμενους, έκανε καθαρό ότι αυτή «έκλεισε» με τους «νόμιμα εκλεγμένους» του Σωματείου, δηλαδή τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, αφού πλειοψηφεί η ΔΑΚΕ.

Μάλιστα, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος, Π. Ξενοκώστας, όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Ν. Παπανικολάου, αναφέρθηκαν σε μία «διμερή συμφωνία» που έχουν καταλήξει σχετικά με τις θέσεις εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων, την οποία έχουν καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας, που όμως αμφότεροι αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν γιατί είναι, λέει, ιδιωτικό συμφωνητικό (!), επιβεβαιώνοντας έτσι τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των εργαζομένων.

Το ...«ωραίο κλίμα» του «κοινωνικού εταιρισμού» χάλασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος είναι και εργαζόμενος στο συγκεκριμένο ναυπηγείο.

Ο συνδικαλιστής ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν στη λογική να διαλέξουν επενδυτή, αλλά αυτό που διεκδικεί η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων τους, η καταβολή όλων των δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, του ιδρώτα τους δηλαδή και ζήτησε αυτά να συμπεριληφθούν και στο νομοσχέδιο. «Το συντομότερο δυνατό», επισήμανε, που αναφέρεται στο νομοσχέδιο «για να πάρουμε τα λεφτά μας, καθένας το λαμβάνει όπως θέλει. Η πλειοψηφία των εργαζομένων θέλει να υπάρξει συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή των χρημάτων τους». Ενώ απαίτησε να υπάρξει πρόβλεψη και για τους συνταξιούχους που ακόμα περιμένουν και αυτοί τα δεδουλευμένα τους.

Ομως, το τι περιμένει τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας φάνηκε όταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, αντί απάντησης στον Σ. Πουλικόγιαννη εξαπέλυσε βρώμικη επίθεση λέγοντας στον πρόεδρο ενός από τα μεγαλύτερα κλαδικά Συνδικάτα της χώρας ότι δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του ναυπηγείου! Ενώ τα όσα έλεγε ο υπουργός συμπλήρωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο οποίος ανέφερε ξεκάθαρα πια ότι «εμείς τα έχουμε βρει με τον επενδυτή».

Ευχαριστεί κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ο νέος επενδυτής

Από εκεί και πέρα ο Π. Ξενοκώστας ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την παράδοση στην ΟΝΕΧ του Νεωρίου Σύρου όσο και για το γεγονός ότι ήταν αυτός που ως κυβέρνηση έκλεισε την πρώτη συμφωνία για την παράδοση στην εταιρεία και των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ο δε υπουργός Αδ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε μάλιστα τη σύμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σύρου στην ΟΝΕΧ «ωραίο μοντέλο», το οποίο είναι και αυτό που θα ισχύσει για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας γιατί, όπως σημείωσε, «είναι γνωστό ότι το κράτος έχει συνέχεια», με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Μαμουλάκη, να επαυξάνει λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση εκκίνησε την προσπάθεια αναβίωσης των ναυπηγείων».

Ωστόσο, κυβέρνηση, επενδυτής και ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν επιμελώς ποιο είναι το «μοντέλο» που εφαρμόζεται στη Σύρο. Οτι, δηλαδή, όλοι οι εργαζόμενοι στην παραγωγή - με εξαίρεση μερικούς μόνιμους διοικητικούς - είναι εργολαβικοί που πληρώνονται με 6 ως 8 ευρώ την ώρα και ότι σε αυτό περιλαμβάνονται τα πάντα, δηλαδή, αργίες, Δώρα κ.ο.κ.!

Ομως, ακόμα και οι ...δεσμεύσεις του Π. Ξενοκώστα ότι «πέρα από τις 600 θέσεις εργασίας σε τρία χρόνια θα δημιουργηθούν άλλες 1.400», τις οποίες έκανε σημαία ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης, αποδείχθηκαν «έπεα πτερόεντα».

Οπως αποκάλυψε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, σε αντιπεριβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο που συζητούνταν την ίδια ώρα στην Ολομέλεια, ήρθε κυβερνητική τροπολογία της τελευταίας στιγμής που θωρακίζει επενδυτές και μετόχους εταιρειών όπως η ΛΑΡΚΟ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, από την όποια υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Για την ακρίβεια, καταργεί την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού σε αυτής της κατηγορίας εταιρείες.

«Προβάλλεται», συνέχισε ο Χρ. Κατσώτης, «από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της η διμερής συμφωνία του Σωματείου Εργαζομένων της Ελευσίνας με την ONEX και ότι δήθεν έχει συμφωνηθεί, εκτός των άλλων, η δημιουργία 1.400 θέσεων εργασίας και έχει κατατεθεί - λέτε - για έγκριση στο υπουργείο Εργασίας. Να, λοιπόν, η απάντηση της κυβέρνησης όσον αφορά αυτή τη διμερή συμφωνία. Ομως να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία λέξη. Θα τους βρίσκετε μπροστά κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι' αυτό».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Με τον αγώνα τους πέτυχαν να γίνουν δεκτά τα βασικά τους αιτήματα

Σημαντική επιτυχία οι δεσμεύσεις που απέσπασαν χτες. Αναστέλλουν τη σημερινή απεργία και παραμένουν σε ετοιμότητα για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Σε επαγρύπνηση παραμένουν οι εργαζόμενοι
Σε επαγρύπνηση παραμένουν οι εργαζόμενοι
Με τον αγώνα τους να κλείνει πάνω από 30 μήνες δεκάδων μικρών και μεγάλων κινητοποιήσεων, απεργιών, συγκεντρώσεων και με την πλατιά αλληλεγγύη από εργατικά συνδικάτα και φορείς όλης της χώρας, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατάφεραν χτες μια σημαντική επιτυχία μπροστά στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης της επιχείρησης σε νέο ιδιοκτήτη. Πιο συγκεκριμένα, κι ενώ για σήμερα ήταν προγραμματισμένη νέα απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στην Αθήνα, με το προσωπικό να βρίσκεται απολυμένο και σε διαδικασία αποζημιώσεων, εν αναμονή της έναρξης των νέων συμβάσεων είχαν συνάντηση με την ειδική διαχείριση.

Εκεί, και κάτω από την πίεση του μεγάλου αγώνα τους έγιναν δεκτά τα βασικά τους αιτήματα, που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Θυμίζουμε ότι από την περασμένη Δευτέρα σύσσωμο το προσωπικό τόσο στη Λάρυμνα όσο και στις άλλες εγκαταστάσεις βρέθηκε «στο πόδι» για να αποτρέψει τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, αφού έκανε «πλιάτσικο» στην περιουσία και τις πρώτες ύλες της επιχείρησης, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει την άμεση επαναλειτουργία της και κατ' επέκταση την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Με την ακούραστη προσπάθειά τους και την αποφασιστική τους στάση απέτρεψαν π.χ. τη φόρτωση γαιάνθρακα από το λιμάνι της Λάρυμνας, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να τους «πετάξει σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι», στο όνομα της παράδοσης του εργοστασίου «καθαρού» στον επενδυτή.

Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμά μας!

Μετά και από αυτές τις κινητοποιήσεις τα σωματεία συναντήθηκαν με την Ειδική Διαχείριση και ενημερώνουν ότι «έγιναν αποδεκτά τα βασικά αιτήματα που είχαμε θέσει με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων».

Πιο συγκεκριμένα, απέσπασαν δέσμευση ότι θα δοθεί σύντομα σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας των μονάδων της επιχείρησης, αξιοποιώντας τα έσοδα από την πώληση παραγωγής, πρώτων υλών και υποπροϊόντων στη συντήρηση υποδομών και των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Επίσης, δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος, τόσο στις εργολαβίες όσο και από τους μικρότερους εργολάβους έργου, ενώ κατά τη διάρκεια της συντήρησης δεν θα υπάρξει βλαπτική μισθολογική μεταβολή των εργαζομένων.

Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι δεν παύουν να έχουν «επιφυλάξεις για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων», όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες αποφάσισαν να αναστείλουν τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

«Δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας, θα είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της ειδικής διαχείρισης», τονίζουν και καταλήγουν:

«Ο 30μηνος και πλέον ενωτικός αγώνας μας δεν πάει χαμένος, είμαστε μέσα στη ΛΑΡΚΟ όλοι οι εργαζόμενοι, δεν απολύθηκε κάνεις, είμαστε όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι τέλους.

Στέλνοντας από καρδιάς τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα σωματεία και τους εργαζόμενους που εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους, δηλώνουμε ότι: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος. Καλή αντάμωση».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους

Σε απεργία κατεβαίνουν και σήμερα ενάντια στην τρομοκρατία και τις απολύσεις

Τη μετατροπή της σημερινής 3ωρης στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» ως απάντηση στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και σταδιακή κατάργηση τμημάτων στην επιχείρηση.

Επίσης, κήρυξε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Αυγούστου, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και τις 12 το βράδυ της Τρίτης.

Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν σειρά στάσεων εργασίας και συμμετείχαν καθολικά στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), αντιδρώντας στις 5 εκβιαστικές απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία, επιχειρώντας παράλληλα να επιβάλει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, αφού οι σχεδιασμοί για επιβολή ατομικών Συμβάσεων Εργασίας στο 50% των εργαζομένων απέτυχαν. Παράλληλα, προχώρησε στη μονομερή κατάργηση επιδομάτων που ορίζονταν από την επιχειρησιακή σύμβαση.

Μετά την απεργία της Τετάρτης, η εργοδοσία κάλεσε χτες σε συνάντηση εκπροσώπους του επιχειρησιακού σωματείου, στους οποίους ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταργήσει σταδιακά τμήματα της επιχείρησης, όπως το τμήμα οδηγών, απολύοντας τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και την εργατική τάξη της περιοχής να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και παράλληλα απαιτεί από την εργοδοσία να σταματήσει να εκβιάζει και να απειλεί τους εργαζόμενους και να προβεί στην άμεση επαναπρόσληψη των 5 άδικα απολυμένων εργαζομένων.

Την αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» εκφράζουν: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, Ενωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών, και συναφών επαγγελμάτων Κύπρου, Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τύπου - Τυπογραφείων και Γενικών Υπηρεσιών Κύπρου.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΕ: Συναυτουργός στο έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ

Για ακόμα μια φορά, η Κομισιόν προκλητικά υπερασπίζεται την πολιτική απαξίωσης, εκκαθάρισης και κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ, απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ. Αυτήν τη φορά, μέσω της εκτελεστικής αντιπροέδρου M. Vestager, χωρίς περιστροφές ομολογεί τις επιδιώξεις της πολιτικής που ακολούθησαν η ΕΕ και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, δίνοντας το σύνθημα στην κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει χωρίς δισταγμούς και καθυστερήσεις στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Μάλιστα, απαίτησε να επιστραφούν οι κρατικές εγγυήσεις και εισφορές, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, επικαλούμενη τη «στρέβλωση» του ανταγωνισμού της καπιταλιστικής αγοράς...

Συγκεκριμένα σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Λ. Νικολάου - Αλαβάνου και Κ. Παπαδάκη, στην οποία στηλίτευαν τη συνειδητή απαξίωση, εκκαθάριση και πώληση της ΛΑΡΚΟ από την ελληνική κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που αυτή συναντά, παρά το ότι η τιμή του νικελίου πρόσφατα έσπασε ιστορικό ρεκόρ στο LME, με τη ΛΑΡΚΟ να είναι η μοναδική επιχείρηση στην ΕΕ που παράγει σιδηρονικέλιο από εγχώρια ιδιόκτητα κοιτάσματα, καλύπτοντας πάνω από το 5% της ευρωπαϊκής αγοράς και με την οποία καλούσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί, αυτή στην απάντησή της υπερασπίστηκε την απόφασή της να ζητήσει ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν στη ΛΑΡΚΟ, υποστηρίζοντας ότι συνιστούν «στρέβλωση του ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά». Δηλώνει δε κυνικά ότι κατόπιν αυτού ο αγοραστής της εταιρείας μπορεί να συνεχίσει την εξόρυξη και την παραγωγή σιδηρονικελίου στις πωληθείσες εγκαταστάσεις, «και δεν θα είναι υπεύθυνος για την ανάκτηση της ασυμβίβαστης ενίσχυσης, εάν η πώληση οργανωθεί κατά τρόπο που αποκλείει την οικονομική συνέχεια μεταξύ της ΛΑΡΚΟ και του/των νέου/-ων ιδιοκτήτη/-ών των περιουσιακών στοιχείων».

Με αφορμή την απάντηση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει:

«Η πραγματική στόχευση πίσω από την απαξίωση και εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο κι έχουν βάλει στο "μάτι" τον πλούτο και τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητές της. Η Επιτροπή εμφανίζει τις υποτιθέμενες "κρατικές ενισχύσεις" στη ΛΑΡΚΟ ως "παράνομες" και υποστηρίζει ότι πρέπει να επιστραφούν, την ίδια ώρα που από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση πριμοδοτούν με δεκάδες δισ. τους ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας. Υποστηρίζει προκλητικά τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων παρουσιάζοντας σαν διέξοδο για αυτούς τα διάφορα προγράμματα κατάρτισης και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Δεν κρύβεται η επιδίωξη της Κομισιόν, όπως άλλωστε και της κυβέρνησης, να πουληθούν οι εγκαταστάσεις εκκαθαρισμένες, απαλλαγμένες από εργαζόμενους και τις "οφειλές" της ΛΑΡΚΟ, και να παραδοθεί η εξόρυξη λατερίτη και η παραγωγή σιδηρονικελίου σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κράτος να εγγυηθεί να ξεπληρώσει τα πρόστιμα και τα χρέη, φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες του λαού. Από την περασμένη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απολυμένοι και "επαναπροσλαμβάνονται" με δίμηνες συμβάσεις, για να πάρει τη ΛΑΡΚΟ "καθαρή" ο νέος επενδυτής, υπερασπίζονται τα περιουσιακά στοιχεία της και την πρώτη ύλη, όπως τον γαιάνθρακα, εμποδίζοντας τη διαδικασία ξεπουλήματός τους.

Ενας δρόμος υπάρχει. Μαζικός ξεσηκωμός και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης που απολύει τους εργαζόμενους και πετά 1.200 οικογένειες στο δρόμο, σταματά τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και οδηγεί στο μαράζωμα όλη την περιοχή. Είναι ανάγκη ο αγώνας για τη ΛΑΡΚΟ να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού. Ξανά και ξανά αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ