ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΥΡΩΝΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΥΡΩΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, η συντρόφισσά του Ολγα προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ ΝΙΚΟΥ η συντρόφισσα της ζωής του, Δώρα, που μαζί χέρι χέρι ζήσανε τον ανηφορικό δρόμο της ζωής, πάντα αχώριστοι στις συγκεντρώσεις, στις δυσκολίες του αγώνα αλλά και στα γλέντια, παράδειγμα αγάπης και αφοσίωσης, στήριγμα στον σύντροφο και στο Κόμμα που υπηρέτησε πιστά, προσφέρει 200 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γ' - Δ' Διαμερίσματος Πειραιά.

  • Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ Εμ. ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά προσφέρουν στο ΚΚΕ 80 ευρώ. Επίσης, ο Γιώργος Τσάκαλος προσφέρει στη μνήμη του 20 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πριν λίγες μέρες, «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ. Παιδί εργατών, εργάτης και ο ίδιος για πολλά χρόνια και μετέπειτα αυτοαπασχολούμενος, ήταν πάντα πιστός στην ιδεολογία μας, υπερασπίστηκε το Κόμμα σε όλες τις δύσκολες στιγμές, στάθηκε ακλόνητος. Ανταποκρίθηκε σε όλες τις χρεώσεις, ήταν σεμνός, λιτός, κέρδιζε το σεβασμό των συντρόφων.

Δεν αποχωρίστηκε ποτέ τον «Ριζοσπάστη», ήταν συνδρομητής μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Είχε μόνιμο μέλημα την οικονομική αυτοτέλεια του Κόμματος και φρόντιζε πάντα για την ενίσχυσή του.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ, σύντροφοι και φίλοι 70 ευρώ και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας, του οποίου ήταν μέλος, 20 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 5 Ιούλη συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΜΑΝΩΛΗ ΛΥΡΩΝΗ, μέλους της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Ανέπτυξε πλούσια δράση στον σωματειακό αθλητισμό, στο συνδικαλισμό, στην Αυτοδιοίκηση, σε κάθε τομέα δουλειάς που του ανέθετε το Κόμμα. Για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του ΠΤ Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Το όνομά του είναι ταυτισμένο με την ΕΕΔΥΕ, αφού για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος της ΤΕ Ν. Εβρου.

Στη μνήμη του η σύζυγός του σ. Τασία προσφέρει 50 ευρώ στην ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ξαδέλφου μας ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΑΡΙΓΓΛΕΙΟΥ, που στις 10 Ιούνη συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Πέτρος - Αλίκη

***

ΦΩΤΟ

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από την αιφνίδια και τόσο πρόωρη απώλεια του συντρόφου μας ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗ. Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα από οικογένεια βιοπαλαιστών. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1996, σπουδαστής στο ΤΕΙ Λάρισας, από όπου πήρε το πτυχίο του Τεχνολόγου Γεωπονίας. Από το 2008 εργαζόταν στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο Σωματείο του οποίου ήταν εκλεγμένος.

ΣΑΡΙΓΓΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΣΑΡΙΓΓΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ
Αγωνίστηκε δραστήρια μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια του Κόμματος από διάφορες στελεχικές θέσεις, χωρίς ποτέ να παραμελήσει την συντρόφισσά του στη ζωή και το Κόμμα Χριστίνα και τα δυο τους παιδιά, τον Γιώργο και την Αριστέα, που υπεραγαπούσε. Τα τελευταία χρόνια ήταν Γραμματέας του Τομέα Τοπικής, Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, δίνοντας με επιμονή και αυτοθυσία τη μάχη για την ισχυροποίηση του Κόμματος.

Στη μνήμη του και για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών προσφέρουμε στο Κόμμα 800 ευρώ.

Τομέας Τοπικής, Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης της ΚΟ Αττικής

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας αγωνιστή και συντρόφου ΧΡΙΣΤΟΥ Ηλ. ΝΙΑΚΑ, για τα 21 χρόνια από το θάνατό του, η σύζυγος, η κόρη και οι εγγονές του προσφέρουν στην ΚΟΒ Δημοσίου 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ «έφυγε» από τη ζωή στα 53 του χρόνια, πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Τα τελευταία του λόγια στην γυναίκα και τα παιδιά του ήταν: «Πάντα δίπλα στο Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αγωνίζεται και λέει την αλήθεια στο λαό».

Ο γιος του Σπύρος Στίγκας προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΑΚΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΑΚΑΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΝΑΡΙΤΖΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΝΑΡΙΤΖΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΝΑΡΙΤΖΗ ΓΙΑΝΝΗ σύντροφοι και φίλοι από το «Αντάμωμα» προσφέρουν οικονομική ενίσχυση 70 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Γ' - Δ' Διαμερίσματος.

Προσφορές

-- Φίλοι του ΚΚΕ από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ από το Τορόντο του Καναδά συγκέντρωσαν και έστειλαν οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα 2.830 δολάρια Καναδά.

Συγκεκριμένα προσφέρουν οι Τ. Π. (50 δολ.), Μάρκος Τασσίκας (1.000 δολ.), Θανάσης Λιανός (200 δολ.), Γράμος Μούλας (50 δολ.), Κ. Κοντονή (50 δολ.), Κυριάκος Γεωργίου (20 δολ.), Γεράσιμος Καμπίτσης (20 δολ.), Τάσσος Ισχυρόπουλος (50 δολ.), Νίκος Δαμιανός (50 δολ.), Νίκος Δρακόπουλος (20 δολ.), Λευτέρης Λιαμακερός (150 δολ.), Νικολέττα Μπαμπουκάκη (150 δολ.), Κώστας Λεμπέσης (100 δολ.), Πίτσα Δημητροπούλου (50 δολ.), Δημήτρης Καμπίτσης (50 δολ.), Κώστας Βαγενάς (400 δολ.), Νικόλαος Καρακώστας (40 δολ.), Κώστας Τζίντσος (50 δολ.), Βασίλης Μάκος (20 δολ.), Κώστας Καβαραντζής (300 δολ.), Φίλος (10 δολ.).

Επίσης, μέλη του Παραρτήματος Τορόντο της Εθνικής Αντίστασης προσφέρουν 330 δολάρια Καναδά για την ενίσχυση στο «Σπίτι του Αγωνιστή»: Θανάσης Λιανός (50 δολ.), Πλάτων Ρούτης (10 δολ.), Νίκος Δαμιανός (20 δολ.), Τάκις Ασσημόπουλος (130 δολ.), Κυριάκος Γεωργίου (10 δολ.), Κώστας Βαγενάς (50 δολ.), Κώστας Τζίντζος (60 δολ.).

-- Από το Τορόντο Καναδά, ο Θανάσης Παρλάνης στέλνει προσφορά 400 δολάρια προς το ΚΚΕ, και εκφράζει τη στήριξή του στο κάλεσμα της ΚΕ για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη, για ισχυρό ΚΚΕ ώστε να είναι δυνατή η εργατική τάξη και ο λαός.

Ως μετανάστης για πολλά χρόνια, ζω πάντα με τη σκέψη στην πατρίδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δεν ξέχασα τις ρίζες μου, παρακολουθώ τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, είμαι ανήσυχος χωρίς να χάνω τον προσανατολισμό μου. Ο καπιταλισμός είναι αδηφάγος, δεν τον σταματάς με γιατροσόφια, πρέπει να τον πολεμήσεις, να τον ανατρέψεις. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μου να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να δυναμώσουν την αντίσταση, την αντεπίθεση, την ελπίδα και την προοπτική.

-- Ενισχύοντας την προσπάθεια του ΚΚΕ για την κατασκευή και τοποθέτηση μνημείων σε Μακρόνησο και Γυάρο, όπου χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους και βασανίστηκαν φρικτά, προσφέρω 260 ευρώ.

Χ. Λ., Καλλιθέα

-- Οι συναγωνιστές του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Μαρία Κοττή και Νώντας Χαϊδεμένος, προσφέρουμε για τις ανάγκες του εκλογικού αγώνα του ακούραστου ΚΚΕ 50 ευρώ και 150 ευρώ, αντίστοιχα, μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου.

-- Καταθέτω για τον εκλογικό αγώνα 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου, για ενίσχυση του ΚΚΕ, αλλά και στη μνήμη του σ. Γιάννη Γερεντέ, που είχε γράψει το έμμετρο «Αυτά τα τρία γράμματα» και το είχε δημοσιεύσει το 1996.

Μήτσος Γεωργακόπουλος



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ