ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από αύριο το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες

Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις
Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις
Αύριο ξεκινά το 17ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307), με σύνθημα «Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες αγωνιζόμαστε οργανωμένα και ενωμένα ενάντια στον καπιταλισμό - Παλεύουμε για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό».

Το Σάββατο 1 Ιούλη, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για δύο μέρες λοιπόν, στην καρδιά της Αθήνας, εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους απ' όλες τις χώρες που ζουν στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους κομμουνιστές, να συζητήσουν τόσο για τις πολιτικές εξελίξεις, για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους Ελληνες εργαζόμενους, όσο και για τη διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση.

Για την επιτυχία του Διημέρου, οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, ώστε οι εκδηλώσεις να δώσουν ώθηση στην κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, φυλή και γλώσσα που μιλούν. Στην πορεία προετοιμασίας πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με μετανάστες εργάτες, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και άλλες πρωτοβουλίες διακινώντας την ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής.

Κανένας κοινός στόχος με τους εκμεταλλευτές, ούτε στην ειρήνη ούτε στον πόλεμο

Κεντρικό θέμα συζήτησης των Οργανώσεων του Κόμματος με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος: «Εμείς οι εργάτες, Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες, βρισκόμαστε παντού αντιμέτωποι με τα διάφορα πρόσωπα της ίδιας καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που ξεκινάει από την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και φτάνει μέχρι τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων», αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος και συνεχίζει: «Στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Ουκρανία και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους τα σχέδια και τις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών. Και στην ειρήνη και στον πόλεμό τους, οι καπιταλιστές έχουν τον ίδιο στόχο, το κέρδος! Στο όνομα αυτού του στόχου - τόσο στις ισχυρές όσο και στις λιγότερο ισχυρές χώρες - αυξάνουν την εκμετάλλευση και χειροτερεύουν τη ζωή των εργατών, τσακίζουν λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, δημιουργούν στρατιές ανέργων, πολλαπλασιάζουν τη φτώχεια. Αυτή είναι η ιμπεριαλιστική ειρήνη, που όταν οξύνονται οι ανταγωνισμοί των εκμεταλλευτών για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, για τους δρόμους της Ενέργειας, του εμπορίου, δίνει τη θέση της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οταν οι καπιταλιστές δεν μπορούν να λύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, ο πόλεμος αποτελεί διέξοδο, σπέρνοντας τη φρίκη και το θάνατο στους λαούς.

Ολοι εμείς που με τη δουλειά μας παράγουμε τον πλούτο, δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον, κανέναν κοινό στόχο με τους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στον πόλεμο. Δεν πρέπει, λοιπόν, να δεχτούμε να κάνουμε καμιά θυσία για ξένα συμφέροντα, να πολεμάμε κάτω από ξένη σημαία. Αντίθετα, σε κάθε περίπτωση, έχουμε κοινό συμφέρον να τους αντιπαλέψουμε, δυναμώνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας, όποια κι αν είναι η καταγωγή, το χρώμα, η θρησκεία μας...».

Οι χώροι του πάρκου ΦΙΞ διαμορφώνονται κατάλληλα για να φιλοξενήσουν τα περίπτερα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ στήνονται και τα ταμπλό με φωτογραφικό υλικό από τη δράση του Κόμματος και από την οργάνωση της κοινής πάλης των Ελλήνων και των μεταναστών εργατών. Το «παρών» επίσης θα δώσουν μεταναστευτικές κοινότητες που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Διημέρου θα «ταξιδέψει» το κοινό σε διάφορα μέρη του κόσμου, από τη Σρι Λάνκα μέχρι τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.

Ξεχωριστό θα είναι, τέλος, το πρόγραμμα που θα απασχολήσει τα μικρά παιδιά που θα έρθουν με τις οικογένειές τους στο ΦΙΞ. Ο παιδότοπος ετοιμάζεται, όπως κάθε χρόνο, να δεχτεί ελληνόπουλα, μεταναστόπουλα και προσφυγόπουλα με παιχνίδι, χορευτικά και άλλες υπόλοιπες δραστηριότητες.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις και περιοδείες σε συνοικίες και τόπους δουλειάς

Συγκεντρώσεις και περιοδείες με σύνθημα «Με δυνατό ΚΚΕ και Κοινωνική Συμμαχία ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία» διοργανώνονται το επόμενο διάστημα από Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του Κόμματος:

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 7 π.μ., ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία Κοραή, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 9 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τους χώρους του Αεροδρομίου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη οικοδόμων, στην αίθουσα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου (Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών), θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ., ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στέλεχος του Κόμματος, θα επισκεφτεί τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αττικής στο Περιστέρι, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 7 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του μετρό στο τμήμα του λιμανιού, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη Σαλαμίνα θα περιοδεύσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στη 1.30 μ.μ., στην «Apivita» θα περιοδεύσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Τη Δευτέρα 3 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στο Καματερό, στην πλατεία Δημοκρατίας, θα μιλήσει η Σταυρούλα Τσίτσου, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Δυτικού Τομέα.

Την Τρίτη 4 Ιούλη:

-- Στις 8 μ.μ., στο Ιλιον, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της KΕ και βουλευτής.

-- Στις 11 π.μ., ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ Αττικής, θα επισκεφτεί τον ΙΦΕΤ, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη 5 Ιούλη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στους Αγ. Αναργύρους, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων ηλεκτρολόγων και εργαζομένων στο ξύλο, στα γραφεία του Κόμματος Κολωνού 3, θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Κατασκευών.

Την Κυριακή 9 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κυψέλης, θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

Σε εξέλιξη οι εκθέσεις βιβλίου στην Αττική

Συνεχίζεται η Γιορτή Βιβλίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που περιλαμβάνει εκθέσεις με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές και άλλες πρωτοβουλίες, στα γραφεία του Κόμματος σε όλη την Αττική. Το πρόγραμμα των εκθέσεων έχει ως εξής:

-- Στα γραφεία της Ομόνοιας (Βερανζέρου & Κοτοπούλη), η έκθεση ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη, με ώρες λειτουργίας 6 μ.μ. - 9 μ.μ.

-- Στο Περιστέρι, στις 3, 4 και 5 Ιούλη, ώρες 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ., στο Μουσείο Εθν. Αντίστασης (Εθν. Αντίστασης 33). Στις 9 μ.μ. θα προβάλλονται ταινίες για την Οκτωβριανή Επανάσταση: Στις 3/7 «Πώς δενότανε τ' ατσάλι», στις 4/7 «Τσαπάγιεφ» και στις 5/7 «Ο δρόμος προς τη ζωή».

-- Στο Κερατσίνι, από τις 3 μέχρι τις 7 Ιούλη και ώρες 6 μ.μ. - 9 μ.μ., στα γραφεία του Κόμματος στην Αμφιάλη.

-- Στο Πέραμα, στις 5, 6 και 7 Ιούλη, στον «Αρμό» (δίπλα στα γηπεδάκια 5x5). Στις 5/7, στις 8 μ.μ., θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων». Στις 6/7, στις 8 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Η μάνα» και στις 7/7, στις 8 μ.μ., η ταινία «Πώς δενότανε τ' ατσάλι».

Στο πλαίσιο της Γιορτής Βιβλίου, η ΤΟ ΕΒΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Καποδιστρίου 24 (3ος όροφος), καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Το πολιτικό βιβλίο όπλο στην πάλη των ιδεών». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έκθεση βιβλίου στην Ομόνοια.

Το πρόγραμμα του Διημέρου
Αύριο Παρασκευή 30 Ιούνη

Στις 8 μ.μ., παραδοσιακοί χοροί από τη Σρι Λάνκα.

Στις 8.30 μ.μ., συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής των νέων μεταναστών και προσφύγων στην πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, για το σοσιαλισμό.

Στις 9.30 μ.μ., μουσικοθεατρική παράσταση για την προσφυγιά και τον πόλεμο από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Στις 11 μ.μ., λαϊκό γλέντι.

Το Σάββατο 1 Ιούλη

Στις 8 μ.μ., χορευτικό από τον Ρωσικό Σύλλογο «Μπεριόσκα».

Στις 8.30 μ.μ., ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 9.15 μ.μ., χορευτικό από το συγκρότημα «Μολδάβα», της Ενωσης Ελληνομολδαβικής Φιλίας.

Στις 9.45 μ.μ., χορευτική παράσταση με τίτλο «Από το Δούναβη στον Εβρο», από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών.

Στις 10.30 μ.μ., γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια.

  • Στο ΦΙΞ θα λειτουργήσει και τις δύο μέρες παιδότοπος με πλούσια δραστηριότητα: Παιδικές κατασκευές - ζωγραφική, παράσταση Καραγκιόζη, διαδραστικό παιχνίδι με θέμα «Αναζητώντας την ειρήνη», μουσικοθεατρικά, χορευτικό με παιδιά από το Μπανγκλαντές, παιδική παράσταση από ταχυδακτυλουργό κ.ά.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ