ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Απρίλη 2012
Σελ. /40
Μπέτυ Βαλάση

Ηθοποιός

«Εγώ ψηφίζω πάντα ΚΚΕ. Οχι μόνο γιατί ιδεολογικά ανήκω εκεί, αλλά και γιατί πιστεύω ότι είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται το δίκιο των εργαζομένων. Ανεξάρτητα, όμως, από την ιδεολογική τοποθέτηση του καθένα, όλοι βλέπουν καθαρά πια, ότι τα προβλήματα οξύνονται, ότι χειροτερεύει η κατάσταση, οι σχέσεις εργασίας ανατρέπονται, η ανεργία αυξάνεται απειλητικά, κεκτημένα δικαιώματα καταπατώνται. Γι' αυτό το ΚΚΕ πρέπει να βγει πιο δυναμωμένο από ποτέ για να ανατρέψει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται».

Χρήστος Σιμαρδάνης

Ηθοποιός

«Πάντα ψηφίζω ΚΚΕ. Σ' αυτές τις εκλογές όμως περισσότερο από ποτέ πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουν όλοι ΚΚΕ. Είναι η μόνη ελπίδα».

Γιώργος Σκαλενάκης

Σκηνοθέτης

«Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται σταθερά και με συνέπεια για να βγάλει όχι μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς από τη μέγκενη των μεγάλων συμφερόντων της ΕΕ, που καταδικάζει κάμποσες δεκάδες εκατομμυρίων - καθημερινά, όλο και περισσότερων - Ευρωπαίων, κυρίως νέων σε ηλικία, στην ανεργία, που τους αφαιρεί το πανανθρώπινο δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό. Αν αυτή η διεκδίκηση δεν είναι η ομορφιά της ζωής, τότε ποια άλλη είναι;».

Παντελής Θαλασσινός

Τραγουδοποιός

«Για ακόμα μια φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που μας προειδοποίησε, από την πρώτη στιγμή, για την Ευρώπη των καπιταλιστών. Απ' όλη την Αριστερά, ήταν το μόνο που δεν ψήφισε το Μάαστριχτ, σε αντίθεση με πολλά ευρωκομμουνιστικά κόμματα.

Το μόνο κόμμα που συνεχίζει, να είναι η σκέπη των εργαζομένων, και του συνδικαλισμού, όσο κι αν προσπάθησαν να τον καταργήσουν, και να τον αποδυναμώσουν. Στέκει, μαχόμενο κοντά στους χώρους εργασίας, και στηρίζει αλληλέγγυα τους απεργούς και τους απολυμένους.

Ο σταθερός πυρήνας της Αριστεράς, που αν λείψει αυτός, θα λείψει κι η αντίσταση, και θα έχουν πετύχει το στόχο τους, δηλαδή την εξαφάνιση της δύναμης του Λαού.

Μάχεται κόντρα στις ανισότητες της επικοινωνίας, στις προβοκάτσιες, στη λάσπη, στη διαστρέβλωση της σύγχρονης δράσης του, ακόμη και των θέσεών του.

Το εμπιστεύομαι, γιατί είναι κόμμα διεκδικήσεων και δε φλερτάρει με την εξουσία κάνοντας "κουμπαριές", με υστεροβουλία.

Επίσης, είναι υπέρ της απλής αναλογικής και αμφισβήτησε το Σύνταγμα, το οποίο είναι σε πλήρη αναντιστοιχία, με το λαϊκό αίσθημα.

ΥΓ: Ψηφίζουμε ΟΛΟΙ,

δεν απέχουμε, δε ρίχνουμε ούτε λευκό, ούτε άκυρο».

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Σκηνοθέτης - ηθοποιός

«Αυτή την περίοδο οι στίχοι του Νικηφόρου Βρεττάκου - "Χριστός Πάσχων" - μου έρχονται συνέχεια στο νου. Ηθελα να τους μοιραστώ μαζί σας... "Το μίσος, το ψεύδος, οι τύραννοι/Συνεχής αλλοτρίωση/του χορταριού των Ψαρών,/της κραυγής: " Ιτε παίδες..."/μου πληγώνει το μέτωπο, όσο/αναλογεί στον πολίτη/Νικηφόρο Βρεττάκο/τ' ακάνθινο/στεφάνι του έθνους".

Ψηψίζω ΚΚΕ και ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον... Γιατί το ΚΚΕ με συνέπεια προειδοποιούσε και ενημέρωνε εδώ και χρόνια όλους μας. Δεν έχουμε δικαιολογίες... Τα ξέραμε, τα ακούγαμε, αλλά προτιμήσαμε επιλογές που μας έφτασαν μέχρι εδώ - μέχρι το αδιέξοδο. Ομως μπορούμε! Ακόμα και τώρα! Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας ! Η ζωή μας μάς ανήκει και έχουμε κάθε δικαίωμα να θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα. Είναι θέμα απόφασης. Είναι θέμα επιλογών! Ας τολμήσουμε άλλες γενναίες επιλογές. Ας πάρουμε την ευθύνη των επιλογών μας και ας χτίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον!»

Χαρίλαος Μητσιμάρης

Πρώην μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ

«Οι εκλογές στις 6 Μάη θα κρίνουν εάν ο ελληνικός λαός που δοκιμάζεται σκληρά από μια πρωτοφανή και βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο ή θα βγει πιο δυνατός να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.

Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν αρκετά, για όλους όσους διατηρούσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή την ελάχιστη ελπίδα, να διαπιστώσουμε ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ πρόδωσαν και τσαλαπάτησαν τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων όσοι από εμάς υπηρετήσαμε χωρίς ιδιοτέλεια αυτό το κόμμα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ το υπηρέτησαν πολλοί που είχαν ιδιοτελείς σκοπούς και συμφέροντα, το αξιοποίησαν σαν ευκαιρία για να βολευτούν, να πλουτίσουν, προδίδοντας τα οράματα και τις αξίες που όλοι μας πιστεύαμε.

Είμαι ένας από αυτούς που υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια σαν απλό μέλος, γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης, μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου και μέχρι την 1η Νοέμβρη 2011, ημερομηνία που κατέθεσα την επιστολή παραίτησης μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων και μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Ολα τα προηγούμενα χρόνια είναι γνωστό σ' όλους τους συντρόφους μου ότι υπηρέτησα ένα κίνημα χωρίς καμιά ιδιοτέλεια.

Σήμερα όμως νιώθω προδομένος. Οχι για μένα αλλά για το λαό, τη νέα γενιά, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο όμως δε χάθηκε. Πιστεύω πως υπάρχει ζωντανή στο λαό και τη νεολαία μας. Αυτή την ελπίδα πιστεύω πως εκφράζει σήμερα με τον πιο ζωντανό τρόπο το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι σήμερα το μόνο κόμμα που έχει συνέπεια λόγων και έργων. Το μόνο κόμμα που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ο πιο συνεπής και σταθερός αντίπαλος του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης, των δυναστών του λαού μας. Είναι το κόμμα που με τους αγώνες έσωσε για άλλη μια φορά την τιμή και αξιοπρέπεια του λαού μας.

Καλώ δημόσια όλους τους φίλους, τους συνεπείς αγωνιστές που νιώθουν προδομένοι από το ΠΑΣΟΚ, να ξαναζωντανέψουν την ελπίδα, να μη χαθεί άλλη ευκαιρία, κρατώντας τις όποιες επιφυλάξεις έχουμε για το ΚΚΕ. Να δώσουμε τη μάχη να αναδειχτεί πανίσχυρο από τις εκλογές, να δώσουμε τη μάχη να μη σκορπίσει η λαϊκή οργή σε νέες αυταπάτες και δήθεν εύκολους δρόμους.

Αλλά υπερήφανα να στηρίξουμε το ΚΚΕ. Για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά που οδηγείται να ζήσει μια ζωή κόλαση, πολύ χειρότερα από εμάς.

Ψήφο αξιοπρέπειας και ελπίδας

Ψήφο στο ΚΚΕ».

Αποστολίδης Ακης

Διευθυντής φωτογραφίας

«Νωρίς νωρίς... ο Τίτος ακούμπησε το βιβλίο στο τραπέζι, τηλεφώνησε στον Χαρίλαο να μη βρεθούν το βράδυ στην ταβέρνα κι "έφυγε". Πριν από τρία χρόνια ο Νίκος μιλώντας για τον Κόκκινο ποιητή στο νεοκλασικό της Τοσίτσα πήρε τη σκέψη του, τη σκέψη μας κι "εφυγε". Πέρσι τέτοιες μέρες ο Θανάσης ο καλός μας Ανθρωπος πήρε το γέλιο του, το γέλιο μας κι "έφυγε". Πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης άφησε το ζεϊμπέκικο, πήρε τα τσιγάρα του κι "εφυγε". Αυτοί είναι λίγοι απ' τους πολλούς που με κράτησαν να μη "φύγω", γιατί πρέπει να τιμωρήσω τον ευτραφή κύριο που προσπαθεί να σβήσει την αισιοδοξία από τα μάτια της γυναίκας μου ένα χρόνο τώρα, βάζοντας το βρώμικο χέρι του στις τσέπες τόσων οικογενειών.

Γιατί πρέπει να συνεχίσω να κοιτάζω το παιδί μου ίσια στα μάτια λέγοντάς του την αλήθεια για το ποιος του κλέβει το μέλλον. Γιατί πρέπει να συνεχίσω είτε μέσα, είτε δίπλα, είτε κοντά να στηρίζω τρία κόκκινα γράμματα, ΚΚΕ. Ελάτε μαζί ο Μάρκος και η Αντριάννα πάρτε και τον Αντρέα και τη Ζωή... Στηρίξτε τρία κόκκινα γράμματα ΚΚΕ.

ΥΓ: Κανένα πρόσωπο δεν είναι φανταστικό, κανένα γεγονός δεν είναι τυχαίο».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ