Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10926

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΩΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ»
Η ληστεία των Ταμείων συνεχίζεται

Eurokinissi

Νέα χαριστική ρύθμιση διαιωνίζει την εισφοροδιαφυγή, νομιμοποιεί το έγκλημα καταλήστευσης των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων. Και αυτήν την εγκληματική ρύθμιση καλύπτει η ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  13
ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ
Συντονισμένες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις αύριο

Στην Αθήνα στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή.


ΣΕΛ.  9

Σταθερή δουλειά για όλους η πάγια και διαρκής ανάγκη για το λαό
  • Θεωρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες το να έχουν όλοι και όλες σταθερή δουλειά. Δουλειά που τους εξασφαλίζει και τα επόμενα χρόνια και τα μεθεπόμενα, να έχουν καλό μισθό, να έχουν κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν, να είναι εξασφαλισμένα τα παιδιά τους και να μη ζουν με το άγχος πώς θα είναι μετά από μερικά χρόνια. Αυτές είναι για μας οι «πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
  • Δε δεχόμαστε τον όρο όπως πάνε να τον φορέσουν. «Πάγιες και διαρκείς ανάγκες» του Δήμου της Αθήνας, ή του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή του Πειραιά, ή γενικά, γιατί αυτές οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες κόβονται και ράβονται με ορισμένα αντιλαϊκά, αντεργατικά κριτήρια και γι' αυτό είναι και αυθαίρετα.
  • Το κριτήριό τους είναι να κοστίζουν όσο γίνεται λιγότερο, με κριτήριο, δηλαδή, το κέρδος και ακόμα χειρότερα τώρα με το μνημόνιο. Αυτό το μέτρο, αυτή τη μεζούρα εμείς δεν τη δεχόμαστε. Γιατί το χρέος και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

ΣΕΛ.  3

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Μήνυμα πάλης κατά της αντιαγροτικής πολιτικής

Ηχηρό μήνυμα πάλης κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, στάλθηκε από το δυναμικό σε παλμό πανελλαδικό συλλαλητήριο γιορτασμού της 101ης επετείου του Κιλελέρ, που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, η ΠΑΣΥ.


ΣΕΛ.  20  -  21

Ανυπακοή, ρήξη

«Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί επιτέλους να σχηματίσει μια ολιγομελή, αποφασισμένη κυβέρνηση που θα δουλέψει για τον ίδιο στόχο (εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων), χωρίς μαχαιρώματα και λαϊκισμούς. Αν βλέπει ότι το φορτίο που έρχεται δεν αντέχεται από το κόμμα του και τον ίδιο, η έντιμη λύση είναι είτε ο σχηματισμός μιας ευρύτερης κυβέρνησης με τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών, που μπορούν να χειρισθούν τα δύσκολα που έρχονται, είτε οι εκλογές». Αυτό το σχόλιο της «Κυριακάτικης Καθημερινής» απηχεί την απαίτηση των αστών (και άλλα συγκροτήματα του Τύπου γράφουν ανάλογα) για τη γοργή και ανεμπόδιστη επιβολή των ολοένα και πιο άγριων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, όσων έχουν ήδη νομοθετηθεί και όσων έρχονται με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το «Σύμφωνο για το Ευρώ», που στοχεύουν στο συνεχές τσάκισμα όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, προκειμένου να γίνεται πιο φτηνή η εργατική δύναμη, άρα και μεγαλύτερη η εκμετάλλευση, ως ένα από τα θεμελιακά μέσα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Κυβέρνηση υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά φοβούνται οι αστοί τη μετατροπή της ολοένα διογκούμενης λαϊκής οργής σε ένα μαζικό ρωμαλέο οργανωμένο κίνημα της συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, που θα αμφισβητεί το αστικό πολιτικό σύστημα και θα αγωνίζεται, βάζοντας εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανατροπή της αστικής εξουσίας. Θέλουν κοινή κυβέρνηση όλων των αστικών δυνάμεων ως μέσο αποτροπής ενός τέτοιου ενδεχόμενου, έχοντας δυσκολίες χειραγώγησης του λαού και στήριξής του στα αστικά κόμματα. Ο λαός να κλείσει τ' αυτιά του σε τέτοιες λύσεις που θα συνεχίζουν τη βαρβαρότητα. Οργάνωση και αγώνας με όρους ανυπακοής και ρήξης, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον του λαού

ΣΕΛ.  7
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Σημάδι συγκάλυψης παλιών και νέων σκανδάλων

Ο καυγάς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Καρατζαφέρη, για το ποιος είναι περισσότερο υπέρ της διαλεύκανσης ενός σκανδάλου και της τιμωρίας των ενόχων, δεν είναι σημάδι μόνο συγκάλυψης του συγκεκριμένου, αλλά συγκάλυψης και νέων μεγάλων σκανδάλων (ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.) που ετοιμάζονται σε βάρος των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  12
ΛΙΒΥΗ
Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο

ΣΕΛ.  11
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εντείνεται η αγωνία για την πυρηνική κρίση

ΣΕΛ.  25
Γολγοθάς για ασφαλισμένους στον ΟΠΑΔ

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ