ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
Σελ. /24
Αύριο η έναρξη του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ

Με την παρουσίαση της Εισήγησης της ΚΕ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα στις 10 π.μ. ξεκινούν οι εργασίες

Ετοιμη η έδρα της ΚΕ για το κορυφαίο γεγονός
Ετοιμη η έδρα της ΚΕ για το κορυφαίο γεγονός
Στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό θα χτυπάει από αύριο η καρδιά του Κόμματος και χιλιάδων εργαζομένων και λαϊκών ανθρώπων καθώς ανοίγουν οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου. Οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι από τις Κομματικές Οργανώσεις θα συμβάλουν με τη συμμετοχή τους για να γίνει πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό».

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. με την παρουσίαση της Εισήγησης της ΚΕ από τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην ΚΕ του Κόμματος εξακολουθούν να φθάνουν καθημερινά χαιρετιστήρια μηνύματα από δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους, που αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στην ανασυγκρότηση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.

Φτάνουμε, λοιπόν, στην κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία για το Κόμμα μας μετά από μια τετράμηνη, πλούσια δραστηριότητα τόσο μέσα στις Οργανώσεις όσο και πλατιά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Από τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ με τη μεγάλη πανεξόρμηση και την εκλογοαπολογιστική διαδικασία μέχρι τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις οι μήνες αυτοί ήταν γεμάτοι με συζήτηση και δράση.

Με την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα ότι το ΚΚΕ μπορεί να ανταποκριθεί στις σύνθετες συνθήκες της ταξικής πάλης, στηριγμένο στη σύγχρονη επαναστατική στρατηγική του, οι εργασίες του Συνεδρίου θα δώσουν νέα ώθηση στην προσπάθεια των Κομματικών Οργανώσεων, των φίλων και των οπαδών του Κόμματος. Οι Αποφάσεις του Συνεδρίου θα αποτελέσουν το πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση της προσπάθειας ισχυροποίησης του Κόμματος, καταρχάς στην εργατική τάξη, στα εργοστάσια, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας. Για να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και η ανάπτυξη της Κοινωνικής Συμμαχίας.



ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Κόμμα μας θα καταφέρει τους μεγάλους στόχους του

Το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Μάρτη, στην έδρα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε η 2η Συνδιάσκεψη της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Οι αντιπρόσωποι, αφού υπερψήφισαν τις Θέσεις της ΚΕ, προχώρησαν στην εκλογή της νέας Επιτροπής Περιοχής, Γραμματέας της οποίας στην πρώτη της συνεδρίαση εκλέχθηκε ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος. Τις διήμερες εργασίες παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Στη Συνδιάσκεψη αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση γύρω από τους όρους ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην περιοχή, αλλά και τους τρόπους και τις μορφές παρέμβασης και ανάπτυξης του αγώνα τους. Τονίστηκαν οι δυνατότητες που διαμορφώνονται να βγαίνουν συμπεράσματα από το λαό, αυτά να μετασχηματίζονται σε πολιτικές μετατοπίσεις και άνοδο της ταξικής πάλης, υπό τον όρο της αναβαθμισμένης παρέμβασης του Κόμματος, καλύτερης οργάνωσης της πάλης, με σχέδιο, στόχους και επιτελική καθοδηγητική δουλειά.

Αναδείχθηκε ότι η δουλειά με τον «Ριζοσπάστη», η πλούσια δραστηριότητα που αναπτύχθηκε σε όλη την περιοχή για τον εορτασμό των 100χρονων του ΚΚΕ και των 70χρονων του ΔΣΕ, οι πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως αυτή για το Λαϊκό Διδασκαλείο στα Τρόπαια της Τρίπολης, άφησαν ισχυρό το αποτύπωμά τους στην περιοχή, άνοιξαν το δρόμο για να έρθουν σε επαφή με την ιδεολογία και την Ιστορία του ΚΚΕ χιλιάδες εργαζόμενοι. Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή της ΚΟ και στη μελέτη και την ανάδειξη ιδιαίτερων πλευρών της Ιστορίας του εργατικού κινήματος στην περιοχή, όπως του ναυτεργατικού στην Κεφαλονιά - Ιθάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της κομματικής οικοδόμησης στους χώρους δουλειάς και εκτιμήθηκαν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Τονίστηκε ο προσανατολισμός στη βιομηχανία και σε άλλους κλάδους, σε συγκεκριμένους χώρους δουλειάς, αλλά και στη νεολαία, με τη στήριξη της ΚΝΕ.

Επιπλέον, απασχόλησε η πορεία των προσπαθειών για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Επισημάνθηκε ότι η προσέγγιση της «καρδιάς» της πολιτικής μας από τις εργατικές - λαϊκές μάζες και η πολιτικοποίηση της πάλης τους δεν είναι κάτι που γίνεται αυτόματα ή εύκολα. Εχει ιδιαίτερες απαιτήσεις η διεξαγωγή της διαπάλης, της συζήτησης μέσα στο κίνημα. Σε αυτή την προσπάθεια, ξεχώρισε η πείρα που υπάρχει στην περιοχή γύρω από την ανάπτυξη της πάλης για μια σειρά ζητήματα, με τη συμμετοχή ευρύτερων λαϊκών μαζών, όπως για την ανεργία, την αντιπαράθεση με τη φασιστική Χρυσή Αυγή, τη δράση γύρω από οξυμένα προβλήματα, όπως των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο, αλλά και τις αγροτικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς.

Ιδιαίτερο ζήτημα που απασχόλησε τη Συνδιάσκεψη ήταν η πείρα και τα συμπεράσματα από τη δουλειά της ΚΟ στο Δήμο Πατρέων, που εκλέχθηκε κομμουνιστής δήμαρχος. Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι η δουλειά των κομμουνιστών στο δήμο δίνει δυνατότητες για ανάδειξη λαϊκών προβλημάτων και κινητοποίηση εργαζομένων. Οτι κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να ανοίγει δρόμος στο οργανωμένο κίνημα, τους φορείς του, για να παρέμβουν. Τέτοιου είδους πρωτοβουλία ήταν και η πορεία αγώνα Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίας που οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, που είχε μεγάλη απήχηση και άφησε πλούσια συμπεράσματα.

Τέλος, απασχόλησε και μεταφέρθηκε πείρα από τη δουλειά της ΚΟ για την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, για την παρέμβαση στη νεολαία της περιοχής, στις γυναίκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Η Συνδιάσκεψη έκλεισε με επαναστατική αισιοδοξία και σιγουριά ότι το Κόμμα μας μπορεί να καταφέρει τους μεγάλους του στόχους, με την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας να έχει τη δική της ξεχωριστή συμβολή.


Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις

Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιούνται οι τελευταίες εκδηλώσεις, με θέμα το 20ό Συνέδριο από Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ κορυφώνοντας τη μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό:

-- Στις 7 μ.μ. στα Μελίσσια, Πνευματικό Κέντρο (17ης Νοέμβρη 17) θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής και Γραμματέας του Βόρειου Τομέα.

- Στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ Θήβας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αρμονία). Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

- Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21 Πειραιάς) σε σύσκεψη καλεί η ΚΟΒ Επισιτισμού Πειραιά.


Σε εκατοντάδες εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συζητήθηκαν οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο
Σε εκατοντάδες εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συζητήθηκαν οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο


Το σποτ για το Συνέδριο

Από χτες είναι στον αέρα και το διαδικτυακό σποτ για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος. «Υπάρχει πραγματική λύση για το λαό στα σημερινά αδιέξοδα. Μπορούμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, χωρίς κρίσεις, ανεργία, πολέμους, εκμετάλλευση. Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το Σοσιαλισμό», είναι το μήνυμα του σποτ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ