ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Μάρτη 2016
Σελ. /24
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη κινητοποίηση

Την Κυριακή 3 Απρίλη η εκκίνηση, στις 10 του μήνα ο τερματισμός στην Αθήνα

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις, οι περιοδείες και οι λαϊκές συνελεύσεις της δημοτικής αρχής Πάτρας, για να ενημερωθεί ο κόσμος και να συμμετέχει στη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος, από την Πάτρα έως την Αθήνα, από την ερχόμενη Κυριακή 3 Απρίλη μέχρι τις 10 του μήνα.

Το περασμένο Σάββατο, κλιμάκια της δημοτικής αρχής βρέθηκαν σε δύο λαϊκές αγορές της Πάτρας για να ενημερώσουν τους δημότες για την πρωτοβουλία του Δήμου. Επικεφαλής στην εξόρμηση που έγινε στη λαϊκή αγορά της οδού Κολοκοτρώνη ήταν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

Σήμερα, από τις 7 το πρωί, προγραμματίζονται ενημερωτικές συσκέψεις στελεχών της δημοτικής αρχής με εργαζόμενους της ΜΚΟ στα συσσίτια της Αγίας Σοφίας, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στις κοινωνικές δομές του Δήμου, ενώ στις 7 το απόγευμα, ο δήμαρχος Πατρέων θα μιλήσει σε συγκέντρωση των οκταμηνιτών εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Παράλληλα, στο Δήμο καταφτάνουν καθημερινά δηλώσεις στήριξης της πρωτοβουλίας και συμμετοχής με κάθε τρόπο στην πορεία, από φορείς και συλλόγους εντός και εκτός Αχαΐας. Οι νεότερες υπογράφονται από τους εξής: Σκακιστικός Ομιλος Πατρών, Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κων/νου Ηλιούπολης «Αγγ. Σικελιανός», Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Μαθηματικού, Βιολογικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, Νηπιαγωγών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Χημικών Μηχανικών, Οικονομικού, Οικότροφων Εστίας, Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Αθλητική Ενωση Σωματείων Γυμναστικής Δυτικής Ελλάδος, Πατραϊκός Αθλητικός Ομιλος «ΦΙΛΙΑ 1988», Σωματείο Εργαζομένων ΥΕΘΑ, Εργοστάσιο Αράξου, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, Σωματείο Νέων Τεχνολογιών & Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αχαΐας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών (ΣΕΙΥΠ) Ν. Αχαΐας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πατρέων - Πορεία Αγώνα, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών - Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου.

Προετοιμασίες και στην Αθήνα

Από τις περιοδείες κλιμακίων της δημοτικής αρχής σε λαϊκές αγορές της Πάτρας το περασμένο Σάββατο
Από τις περιοδείες κλιμακίων της δημοτικής αρχής σε λαϊκές αγορές της Πάτρας το περασμένο Σάββατο
«Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα»: Με το σύνθημα αυτό, η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου χαιρετίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας για τη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας. Για την προετοιμασία της πορείας, η Επιτροπή καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 20.00, στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου (Περιάνδρου 18).

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παγκόσμιος πρωταθλητής της Πάλης, προπονητής του ΠΣ Πύργου «Ο Τιτάν»

Είναι ιδιαιτέρα αισιόδοξο να δημιουργούνται ανάλογες πρωτοβουλίες οι οποίες ευαισθητοποιούν για το κυριότερο σημερινό πρόβλημα, ειδικά για τις νεαρότερες ηλικίες των συμπολιτών μας, την ανεργία.

Το βιώνουμε όλοι καθημερινά και το βλέπουμε να αγγίζει κάθε πλευρά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, με τον τομέα του Αθλητισμού να πλήττεται καίρια και σε καθημερινή βάση.

Τα συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή της Πάτρας για την υλοποίηση αυτής της δράσης.

Για δηλώσεις συμμετοχής

Η διαδρομή της πορείας Πάτρα - Αθήνα που θα γίνει από την Παλαιά Εθνική Οδό, έχει απόσταση σχεδόν 217 χιλιόμετρα και θα διαρκέσει 8 μέρες. Οσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στην πορεία, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2613.610.334 ή στο email: poreiaanergia@gmail.com. Σημειώνεται ότι όσοι συμμετάσχουν θα συμπληρώνουν ειδική αίτηση συμμετοχής, στην οποία θα δηλώνουν ποια ή ποιες μέρες θέλουν να συμμετάσχουν, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση (φαγητό, διαμονή κ.λπ.). Απαραίτητος εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες: Υπνόσακος (sleeping bag). Αθλητικά παπούτσια. 3 - 4 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως). Μπλούζες βαμβακερές. Πετσέτες. Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετάσχει να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση. Κάθε βράδυ θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.

Δηλώσεις στήριξης στην πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων

Νέες δηλώσεις στήριξης, της μεγάλης πορείας αγώνα για την ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ των ανέργων και κατά της ανεργίας, που διοργανώνει ο δήμος της Πάτρας, από την πρωτεύουσα της Αχαΐας στο Σύνταγμα, κάνουν καθημερινά άνθρωποι του Αθλητισμού. Εκτός των δηλώσεων που φιλοξενεί και σήμερα ο «Ριζοσπάστης», την προσπάθεια του δήμου Πάτρας στηρίζει και ο Σάκης Βελλής, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής μπάσκετ.

ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ

Ιατρός, συγγραφέας

Διάβασα το κάλεσμα του δημάρχου Πάτρας κ. Πελετίδη, για την πορεία που πρόκειται να ξεκινήσει στις 2 Απρίλη από την Πάτρα προς την Αθήνα. Μια πορεία που έχει ως στόχο να κοινωνήσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει σήμερα τη χώρα μας και ειδικότερα την πόλη της Πάτρας. Η πορεία θα διαρκέσει 10 μέρες, με ενδιάμεσους σταθμούς όπου θα γίνονται συζητήσεις και εκδηλώσεις, για να ενημερωθεί ο κόσμος.

Ο κ. Πελετίδης έχει ήδη κάνει πολλά πράγματα στο επίπεδο του δήμου της Πάτρας και παλεύει παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας αυτήν την εποχή. Γνωρίζω και στηρίζω το έργο του δημάρχου Πατρών και συμμετέχω και εγώ σε αυτό το εγχείρημα. Γιατί κι εγώ ακόμη άκουσα τη φωνή του Μπ. Μπρεχτ να απαγγέλει (μτφ Γ. Κεντρωτής):

«Αν σούπα δεν υπάρχει να δειπνήσεις,

τον εαυτό σου πώς να προστατέψεις;

Το κράτος όλο πρέπει ν' ανατρέψεις

κι απ' τα θεμέλια να το ξαναστήσεις,

στην αφεντιά σου σούπα να σερβίρεις.

Δικός σου τότε θα 'σαι μουσαφίρης».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΓΙΟΣ

Καθηγητής Προπονησιολογίας Χειροσφαίρισης, Διευθυντής Εργαστηρίου Αθλοπαιδιών, Διευθυντής Τομέα Αθλοπαιδιών, μέλος Κοσμητείας ΣΕΦΑΑ

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας και δηλώνω την υποστήριξή μου στην προσπάθεια αυτή. Θα προσπαθήσω να συμμετάσχω ενεργά την ημέρα που θα φτάνετε στην Αθήνα.

ΠΑΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Προπονητής της ομάδας μπάσκετ ΜΕΝΤ

Η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας και τα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και μείωσης της ανεργίας που ζητάει ο κόσμος της Πάτρας (και όχι μόνο), είναι η φωνή της λογικής και του αυτονόητου. Δυστυχώς, ακόμα και για το αυτονόητο πλέον θα πρέπει να γίνουν αγώνες διεκδίκησης! Συμβολικά, η πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα και οι παράλληλες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν, είναι ένας άριστος τρόπος να γίνουν οι ζυμώσεις και να προωθηθούν λαϊκές συσπειρώσεις, προκειμένου να ενεργοποιηθεί αλλά και να ενωθεί ο κόσμος, με στόχο να γίνει μαζική η προσπάθεια διεκδίκησης κάλυψης των - αυτονόητων - αναγκών του. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε το γιατί υπάρχουν αυτές οι ανισότητες στην κοινωνία μας.

«...Η απόγνωση είναι φυσιολογική γι' αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την αιτία του κακού, δεν βλέπουν καμία διέξοδο και δεν έχουν τη δύναμη να αγωνιστούν...», Βλαντιμίρ Ιλιτς Λένιν.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ