Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10540

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
«Ανθρωποι - Χρώμα και Σίδερο»

Η πρώτη συνάντηση των καλλιτεχνών με τη ζωή στη Ζώνη (στο Πέραμα) ξεκίνησε το 2005, όταν 17 εικαστικοί επισκέφτηκαν το χώρο και γνώρισαν από κοντά το μόχθο των εργαζομένων και τις συνθήκες δουλειάς τους. Εζησαν από κοντά αυτόν τον πληγωμένο τόπο της ανεργίας του 80%, της εγκατάλειψης, της υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων, τον τόπο των εργατικών ατυχημάτων και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών. Αυτή ήταν η αρχή για την υλοποίηση των εκθέσεων «Ζώνη Περάματος - Ανθρωποι - Χρώμα και Σίδερο» που πλέον πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Συνδικάτα. Για τη φετινή 4η διοργάνωση (Απρίλης 2010), οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 150. Ενδιάμεσος σταθμός σ' αυτή την πορεία είναι και η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 4 Δεκέμβρη (7μ.μ.) στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Μηχανική Καλλιέργεια, Θηβών 245 και Π. Ράλλη) του Δήμου Νίκαιας, μια έκθεση προσφοράς έργων τέχνης για την οικονομική ενίσχυση των αγώνων των εργαζομένων στη Ζώνη Περάματος.


ΣΕΛ.  4  -  5


ΙΣΤΟΡΙΑ
Δυο κόσμοι σε αναμέτρηση

Εξήντα πέντε χρόνια από τη μάχη του ΕΛΑΣ στο Κιλκίς.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Το νέο «φαγοπότι» των μονοπωλίων

Το κεφάλαιο του οπτικοακουστικού χώρου εμφανίζεται «απρόθυμο» να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αναπαραγωγή του και απαιτεί να πληρώνει ο λαός τους «μεσάζοντες», για να γυρίζονται ταινίες που θα διανέμονται από τους ίδιους ή άλλους ιδιώτες, σε ιδιωτικές αίθουσες.


ΣΕΛ.  3
Καθ' οδόν: Στη Μακρόνησο

Ενα «ταξίδι» στο κολαστήριο της Μακρονήσου με κείμενα και χαρακτικά του Γιώργου Φαρσακίδη.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ελπίδες για αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων

ΣΕΛ.  7
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ
Νέα πανάκριβα χαράτσια

Σαν να μην έφταναν οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από τους ιδιωτικούς ομίλους στους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων, άρχισαν πλέον να «φυτρώνουν» σαν τα ... μανιτάρια και νέοι «μετωπικοί» και «πλευρικοί» σταθμοί κατά μήκος του οδικού δικτύου.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ