ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Οχτώβρη 2016 - Κυριακή 30 Οχτώβρη 2016
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την οργάνωση της άμιλλας στην Οικονομική Εξόρμηση στο δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016

Η Κεντρική Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016, η οποία ξεκινά την Τρίτη 1 Νοέμβρη.

Για τους επόμενους δύο μήνες, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος, ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα καθήκοντα, με σταθμούς και κλιμάκωση, θα δώσουμε τη ζωτική, για το Κόμμα, μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ συμβάλλει στην προσπάθειά του για την ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής πάλης, για την πλατιά προβολή της πολιτικής του πρότασης. Αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού το 2017 θα πραγματοποιηθεί το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, θα διοργανωθούν μεγάλες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης. Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ δίνει τη δυνατότητα στο Κόμμα μας να συντηρεί και να αξιοποιεί το Ιστορικό του Αρχείο, να δρα σε διεθνές επίπεδο. Για όλους αυτούς τους λόγους, η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση, καθώς αφορά την οικονομική αντοχή του ΚΚΕ.

Η γενναία και με πνεύμα αυτοθυσίας προσφορά των ίδιων των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το ακόμα ευρύτερο άνοιγμα με το κουπόνι στα εργατικά - λαϊκά στρώματα που εκτιμούν το ρόλο του Κόμματος, η στράτευση των οπαδών και φίλων στις πολύμορφες πρωτοβουλίες των Οργανώσεων για την Οικονομική Εξόρμηση, ο τακτικός ουσιαστικός σχεδιασμός και έλεγχος με βάση τη συσσωρευμένη πλούσια πείρα των Κομματικών Οργανώσεων θα φέρουν την υπερκάλυψη του πλάνου των Κομματικών Οργανώσεων. Σ' αυτό το σχεδιασμό δράσης εντάσσεται και η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων.

Η άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις στηρίζεται στους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το Κόμμα μας με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στην 100χρονη Ιστορία του. Η άμιλλα αποτελεί κομμουνιστική σχέση και κινητήρια δύναμη για τη γενική επιδίωξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιτευγμάτων, μακρά παράδοση του κομμουνιστικού κινήματος, χαρακτηριστικό της αυριανής νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας που θα χτίσουμε. Ταιριάζει απολύτως με την πορεία του Κόμματος προς τα 100 χρόνια του και με τις εκδηλώσεις τιμής που θα πραγματοποιηθούν για τον Μεγάλο Οκτώβρη και τους μπολσεβίκους.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης συνδέεται και με τη γενικότερη ισχυροποίηση του Κόμματος, την ικανότητά του να τα βγάζει πέρα σε όλες τις συνθήκες, να είναι «παντός καιρού». Με αυτήν την έννοια, χρειάζεται να ενισχύονται τα σχετικά χαρακτηριστικά που μπορούν με συνδυασμό να αποτελέσουν και τα κριτήρια της άμιλλας για την ανάδειξη των τριών πρώτων Κομματικών Οργανώσεων.

Οι δείκτες της άμιλλας θα είναι:

Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της Κομματικής Οργάνωσης Περιοχής και των Κομματικών Οργανώσεων που ανήκουν στη δύναμή της.

  • Η προσωπική συνεισφορά των μελών της Κομματικής Οργάνωσης («κόκκινα μεροκάματα» κ.τ.λ.).
  • Ο βαθμός ανταπόκρισης των οπαδών και φίλων του Κόμματος της κάθε Περιοχής.

Κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται η πορεία της στις Κομματικές Οργανώσεις από τα καθοδηγητικά όργανα, και θα υπάρχει ανάλογο ρεπορτάζ στον «Ριζοσπάστη» και στο portal.

Μετά τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις σε εκδηλώσεις, με τα εξής βραβεία:

  • Στην πρώτη Οργάνωση, η σημαία του Κόμματος και ταξίδι - ξενάγηση σε ιστορικούς τόπους, συνδεδεμένους με την αγωνιστική δράση του Κόμματος.
  • Στη δεύτερη Οργάνωση, παροχή βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» σε αριθμό που να συγκροτείται μια επαρκής βασική βιβλιοθήκη.
  • Στην τρίτη Οργάνωση, πίνακας ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος.

Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί όλες τις ΚΟ, όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους, να εντείνουν τη σχεδιασμένη προσπάθεια, με πνεύμα άμιλλας, με πείσμα, με συλλογική και ατομική πρωτοβουλία για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016.

«Εδώ είναι νάναι ο καθένας μας πάνου από τον εαυτό του».

Γ. Ρίτσος («Καπνισμένο Τσουκάλι»)

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Εκδρομή για το Συνέδριο της FIR στην Πράγα

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), ενόψει του Συνεδρίου της FIR που γίνεται στην Πράγα (Τσεχία), στις 19/11, διοργανώνει 8ήμερη εκδρομή με πούλμαν, από 16 έως 23 Νοέμβρη.

Η εκδρομή περιλαμβάνει 7 διανυκτερεύσεις στις παρακάτω πόλεις: Θεσσαλονίκη (δύο διανυκτερεύσεις), Νόβι Σαντ και Βελιγράδι (Σερβία), Πράγα (Τσεχία, δύο διανυκτερεύσεις), Βουδαπέστη (Ουγγαρία).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Πεδίον του Αρεως) και στο τηλέφωνο 210.8222.952 (10.00 - 14.00, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου).

ΤΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ

Το Σάββατο 5/11 η ΤΕ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει τη μάχη του ΔΣΕ στο Αποπηγάδι όπου είναι θαμμένοι οι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού, Σπύρος Σπύρου και Μανώλης Φραγγιουδάκης, στις 5 μ.μ. (ραντεβού 4 μ.μ. στο δρόμο Ταυρωνίτη Παλαιοχώρας, διασταύρωση για Σπίνα θέση Αναβος).

Θα ακολουθήσει συνεστίαση - εκδήλωση στα Π. Ρούματα στις 7 μ.μ., όπου θα τιμηθούν οι νεκροί του ΔΣΕ από τις περιοχές Κυδωνίας και Κισσάμου του δήμου Πλατανιά, με ομιλία από τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, προβολή ντοκιμαντέρ και αφιέρωμα στη δράση τους.

ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση για τα 72 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Κυριακή 6/11, στις 11 π.μ., στο Αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις παρουσίασης της Διακήρυξης για τα 70χρονα του ΔΣΕ

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) 1946 - 1949 πραγματοποιούν μια σειρά Κομματικές Οργανώσεις. Συγκεκριμένα:

-- Αύριο, Κυριακή, η ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ, στις 11 π.μ., στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. Θα μιλήσει ο Βασίλης Οψιμος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 2/11, η ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας - Ρέντη. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 2/11, στις 7 μ.μ., στο Γαλάτσι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» (Χρ. Καψάλη 14 και Ρεθύμνης), οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου. Την παρουσίαση θα κάνει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Τετάρτη 2/11, στις 6.30 μ.μ., στο Πολυδύναμο Κέντρο 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθήνας (Πανόρμου 57), οι Κομματικές Οργανώσεις 7ου Διαμερίσματος και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Την παρουσίαση θα κάνει η Βίκυ Κιτάνη, μέλος του ΤΓ της ΤΟ Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου και μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής.

-- Την Κυριακή 6/11, η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Περάματος. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βιβλιοπαρουσίαση

Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41» διοργανώνεται την Κυριακή 6/11, στις 6.30 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου (πεζόδρομος Παπασιδερή), με ομιλήτρια την Τούλα Μητσέα, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη δράση των κομμουνιστών στις τράπεζες τη δεκαετία του '30

Εκδήλωση με θέμα «Το συνδικαλιστικό κίνημα στις τράπεζες τη δεκαετία του '30 και η δράση των κομμουνιστών» διοργανώνει η ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Τρίτη 1/11, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας (Ευπόλιδος 12, 8ος όροφος, Αθήνα).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Για τις πολιτικές εξελίξεις

-- Την Τετάρτη 2/11 στις 7 μ.μ. οι Κομματικές Οργανώσεις Μηχανικών και Τεχνικών Εταιρειών διοργανώνουν στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλ. Κάνιγγος) συζήτηση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Το Σάββατο 5/11, στις 6.30 μ.μ. στον Ωρωπό, στο Σαπανίδειο Πνευματικό Κέντρο (πλατεία Ηρώων) θα γίνει συζήτηση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Θάνος Πολύδωρας, μέλος του ΤΓ του Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ