ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Γενάρη 2017
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Κυριακή, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Ιλίου (Κάλχου 48 - 50), η ΠΟ Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των πρωτοπόρων Κομματικών Οργανώσεων και συντρόφων στην κάλυψη του πλάνου της πρόσφατης Οικονομικής Εξόρμησης και της πρώτης ΤΟ στην άμιλλα της στρατολογίας.

Αύριο Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στο Θεατράκι της «οδού Χιλής» στην Καλαμαριά, η ΤΟ Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ προβάλλει το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

ΠΑΜΕ - ΠΣΟ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

«Τη δική τους δράση αλληλεγγύης προς τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό και την εργατική τάξη της Παλαιστίνης που πληρώνουν με το αίμα τους την ισραηλινή κατοχή» διοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, αύριο Δευτέρα 30 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη). Θα μιλήσει ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπασί.

Στην κοινή τους πρόσκληση, ΠΑΜΕ και ΠΣΟ σημειώνουν ότι «η Δευτέρα 30 Γενάρη έχει κηρυχτεί μέρα διαμαρτυρίας ενάντια στους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη». Τονίζουν ακόμα ότι «απαιτούν να διαλυθούν όλοι οι εποικισμοί και να σταματήσουν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης του Ισραήλ για ανέγερση 2.500 νέων κατοικιών σε εβραϊκούς εποικισμούς».

Προσφορές

-- Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη προσφέρει 6.000 δολάρια Αυστραλίας στο ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλους προσφέρουν:

Ο Πάνος Σταματόπουλος 500 δολάρια Αυστραλίας, στη μνήμη του πατέρα του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή του ΚΚΕ από το χωριό Ζαραφώνα Λακωνίας, που δολοφονήθηκε από τους μοναρχοφασίστες στην αυλή του σπιτιού του, στις 21 Απρίλη 1949, βράδυ Μεγάλης Πέμπτης, αφήνοντας πίσω έξι κουτσούβελα, το μικρότερο ενός έτους.

Ο Γιώργος Ζάγκαλης, εκφωνητής στον Πολυεθνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Μελβούρνης, 3ΖΖΖ, 100 δολάρια Αυστραλίας.

-- Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Μελβούρνης προσφέρει στο ΚΚΕ 200 δολάρια Αυστραλίας.

-- Τα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ανω Μπραχαμίου προσφέρουν από εισφορές και κόκκινα μεροκάματα το ποσό των 556 ευρώ για τις εργασίες του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Καλεί στην παράσταση «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή;»

Την Τετάρτη 1 Φλεβάρη, στο Θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» του Δήμου Κερατσινίου (Μικράς Ασίας και Παπαναστασίου), στις 7.00 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου - Δραπετσώνας καλεί στη θεατρική παράσταση «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή;».

Εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

-- Το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί η συνεστίαση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), που, φέτος, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης και το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, το Κόμμα οργανωτή - καθοδηγητή, ψυχή και ραχοκοκαλιά της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ.

Προσκλήσεις για τη συνεστίαση - που γίνεται στο ξενοδοχείο «Στάνλεϋ», πλ. Καραϊσκάκη - διατίθενται από τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίον Αρεως - τηλ. 210.8222.952 - 210.8225.407).

-- Η ΔΕ του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κερατσινίου - Δραπετσώνας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, την Κυριακή 5 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» (Παπαναστασίου και Μ. Ασίας 24, όπισθεν Δημαρχείου Κερατσινίου). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας, Περάματος και Κερατσινίου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ