Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10188

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008
Ολοι στην πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη»

Στο πόδι όλες οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις για να φτάσουν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο σε κάθε λαϊκό σπίτι.


ΣΕΛ.  3

18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
  • Εγκρίθηκαν οι Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος και οι Θέσεις για το Σοσιαλισμό
  • Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση τους μήνες Δεκέμβρη 2008 - Γενάρη 2009
  • Την επόμενη Κυριακή σε ειδικό ένθετο στον «Ρ» οι Θέσεις της ΚΕ

«Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ΚΕ του ΚΚΕ, συζήτησε και ενέκρινε τις Θέσεις της για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Φλεβάρη 2009.

Οι Θέσεις της ΚΕ θα δοθούν στη δημοσιότητα την Κυριακή 5 Οκτώβρη 2008. Αμέσως μετά τη δημοσίευση θα αρχίσει και ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος.

Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε επίσης και το τελικό προσυνεδριακό κείμενο των Θέσεων για το Σοσιαλισμό, μετά τη συζήτηση που έγινε στις Κομματικές Οργανώσεις και στα καθοδηγητικά όργανα. Το κείμενο θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 19 Οκτώβρη.

Ακόμα, η ΚΕ συζήτησε σειρά θεμάτων σχετικών με την προετοιμασία του 18ου Συνεδρίου: Πρόγραμμα προσυνεδριακής δουλειάς, εκλογή Επιτροπής Προσυνεδριακού Διαλόγου, μέτρο εκλογής αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο.

Η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής Οικονομικής Εξόρμησης, στο διάστημα Δεκέμβρης 2008 - Γενάρης 2009, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κόμματος, αλλά και για να εκπληρωθεί ένας επίσης σημαντικός στόχος: Να αποκτήσει η ΚΕ κατάλληλο κτίριο για να στεγαστεί το Αρχείο του ΚΚΕ.

Η ΚΕ εκτίμησε τη θετική πορεία που έχει διανύσει το Κόμμα μας από το 17ο Συνέδριο και εξέφρασε τη σταθερή πεποίθηση να γίνει το 18ο Συνέδριο νέα αφετηρία αντεπίθεσης του ΚΚΕ και του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για την αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος, τη λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία».


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μοναδικά αποτυπώματα 90 χρόνων αγώνων και θυσιών

Την Τετάρτη 1η του Οκτώβρη, στις 7 το βράδυ, ανοίγει τις πύλες της η έκθεση, με σπάνια, πολύτιμα ντοκουμέντα, φωτογραφίες, αυθεντικά χειρόγραφα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας. Θα παραμείνει ανοιχτή όλο το μήνα Οκτώβρη.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεργοί στον πόλεμο του χρήματος

Για το ρόλο του στρατού, των ΗΠΑ και των «Ταλιμπάν», μιλά με τη συνέντευξή του στον «Ρ» ο Σαφίκ Αχμέντ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Πακιστάν.


ΣΕΛ.  26   -   27
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ «ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ»
«Ιερές μπίζνες» με τη δημόσια γη

ΣΕΛ.  20   -  21
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σε Λίβανο και Συρία

ΣΕΛ.  2
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Πανελλαδικό κλείσιμο στις 13 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  15
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «902»
Στις 6 Οκτώβρη το νέο πρόγραμμα

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ