ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Ιούλη 2013
Σελ. /24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θερινό σινεμά για ανέργους, νέα ζευγάρια και σπουδαστές

Οι Οργανώσεις Βάσης Νέας Ιωνίας της ΚΝΕ οργανώνουν βραδιά θερινού σινεμά στην πλατεία της Αγ. Αναστασίας στον Περισσό, τη Δευτέρα 29 Ιούλη. Θα προβληθεί η ταινία «Ματωμένη Αμερική» του John Sayles, με ώρα έναρξης προβολής στις 9 το βράδυ. Το Matewan είναι μια πόλη ανθρακωρύχων των οποίων η ζωή ελέγχεται από την πανίσχυρη εταιρεία Stone Mountain Coal. Η πόλη ουσιαστικά ανήκει στην εταιρεία που δίνει στους εργάτες της μισθούς πείνας, εκμεταλλεύεται μετανάστες και μειονότητες ως φτηνότερα εργατικά χέρια, ενώ παράλληλα ανεβάζει τις τιμές στο ιδιόκτητο παντοπωλείο της. Η οργάνωση όμως των εργατών βαθαίνει και σύντομα ξεσπά η πρώτη μεγάλη απεργία. Στο χώρο θα υπάρχουν πάγκοι για ζωγραφική, χειροτεχνίες και κολάζ για μικρά παιδιά, αθλοπαιδιές κι άλλες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», οι Οργανώσεις των ΤΕΙ και του Αιγάλεω της ΚΝΕ θα στήσουν τις επόμενες μέρες το δικό τους θερινό σινεμά, το οποίο απευθύνεται ιδιαίτερα σε ανέργους, νέα ζευγάρια και σπουδαστές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η προβολή θα ξεκινάει στις 9 το βράδυ. Το πρόγραμμα του θερινού σινεμά έχει ως εξής:

  • Την Δευτέρα 29 Ιούλη, στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης (έναντι 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω), θα προβληθεί η ταινία «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας», σε σκηνοθεσία Τόνι Κέι με τους Εντουαρντ Νόρτον, Εντουαρντ Φερλόνγκ. Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από τον Ντέρεκ, έναν οργισμένο νεαρό, που η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Νίκος Μαμαγκάκης
Νίκος Μαμαγκάκης
φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, του αταλάντευτου κομμουνιστή, αλύγιστου στυλοβάτη του σοσιαλισμού - κομμουνισμού που ήταν για μας ο καλύτερος δάσκαλος, ο Φίλιππος Τάντης από το Ληξούρι, προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του φίλου μας ΝΙΚΟΥ ΜΑΜΑΓΚΑΚΗ, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μακρακώμης, ως οικονομική ενίσχυση στους αγώνες που δίνει.

Μάκης Γκούβας, Δώρα, Ασπασία.

***

Στη μνήμη του συντρόφου και πατέρα μας, ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΔΑΣΗ, που «έφυγε» από τη ζωή πρόωρα, προσφέρουμε, αντί μνημοσύνου, στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δήμου Πειραιά - Περάματος και ΚΟΒ ΤΕΙ Αθήνας και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ - παράρτημα Πειραιά.

Δέσποινα Λεμονάκη, Ναταλία και Αρτεμις Καρδάση

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου ανιψιού ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΙΑΚΟΥ, προσφέρω στο Κόμμα του που τόσο αγαπούσε, 200 ευρώ για την ενίσχυσή του, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Ο θείος του, Ευριπίδης Πόπωτας.

***

Στη μνήμη της αγαπητής μητέρας, ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΦΩΚΑ - ΜΥΛΩΝΑ, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτό 1

Στην μνήμη της γυναίκας του, ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΙΑΝΟΥ, από την λίμνη Ζαραβίνα, ο σύζυγός της, Θύμιος Σιάνος, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παρακαλάμου, το ποσό των 50 ευρώ.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΛΙΑΠΑΤΗ, σύντροφοι, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος προσφέρουν, μέσω της ΚΟ Αρτας - Φιλιππιάδας, το ποσό των 100 ευρώ.

ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΑΝΟΥ
ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΑΝΟΥ
Διονύσης Γεωργάτος
Διονύσης Γεωργάτος
ΛΙΑΠΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΙΑΠΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Η Τομεακή Οργάνωση Ελασσόνας του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα Κυριακή, στις 20.30, πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον κομμουνιστή δάσκαλο Θωμά Παπακωνσταντίνου, πρωτοπόρο αγωνιστή της ΕΑΜικής αντίστασης και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που δολοφονήθηκε και εξαφανίστηκε στην περιοχή του Κισσάβου τον Οκτώβρη του 1949. Θα μιλήσει ο Δ. Αβρανάς, Γραμματέας της ΤΕ Ελασσόνας του ΚΚΕ, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Θ. Παπακωνσταντίνου.
  • Η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των πολιτικών δραστηριοτήτων της, θα πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση την Τετάρτη 31/7 στην πλατεία Μελιβοίας, με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Αντ. Αλεξός, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.
Εκδήλωση τιμής στα θύματα του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη του Ψηλορείτη

Οι μαθητικές οργανώσεις Ηρακλείου και Ρεθύμνου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και τα αντίστοιχα τμήματα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής στα θύματα το Δημοκρατικού Στρατού που έπεσαν στη μάχη του Ψηλορείτη στη θέση Λοχριά, τον Ιούλιο του 1947, δίνοντας υπόσχεση ότι θα φανούν αντάξιοι συνεχιστές των ταξικών αγώνων τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή στις 10.30 το πρωί στον τόπο της μάχης. Η αναχώρηση θα γίνει από το Ηράκλειο την ίδια μέρα στις 9π.μ., από το άγαλμα Βενιζέλου και από το Ρέθυμνο στις 9.30 π.μ. από το Δημοτικό Κήπο.

ΚΟ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τους μαχητές ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ διοργανώνουν στα Σουδενά (Ανω Λουσούς) Καλαβρύτων, την Κυριακή 11 Αυγούστου, στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και τους εκτελεσμένους κομμουνιστές που έπεσαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ναζί κατακτητές και ενάντια στην ντόπια και ξένη αστική τάξη.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τιμούν τους εκτελεσθέντες στο Γηροκομείο

Οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση σήμερα Κυριακή, στις 10 το πρωί, προς τιμήν των 260 στελεχών και μελών του ΚΚΕ, μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που εκτελέστηκαν την περίοδο 1947 - 1949 στο Γηροκομείο.

Αντιστασιακή εκδήλωση

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) πραγματοποιεί εκδρομή προσκύνημα στον Κοσμά Κυνουρίας, την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 προκειμένου να τιμήσει τη νικηφόρο μάχη του ΕΛΑΣ, η οποία συντέλεσε στο δυνάμωμα της Αντίστασης στην Πελοπόννησο.

Για τη συμμετοχή δρομολογεί πούλμαν που αναχωρούν από Ομόνοια στις 4 Αυγούστου 2013 ώρα 7.30 πμ. (Τηλ. επικοινωνίας: 6974278797 και 6980363160).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Ανοιχτή σύσκεψη με εργαζόμενους στο Δημόσιο και με στόχο την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τα χαράτσια, τη φοροληστεία και τις κατασχέσεις, οργανώνουν την Τετάρτη 31 Ιούλη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ και οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης και Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης (οδός Ελπίδος).

ΣΑΜΟΣ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης του ηρωικού αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (1947-1949) και των μαχητών του που έδωσαν τη ζωή τους για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες, για να χαράξει το δικό του δρόμο ανάπτυξης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα, Κυριακή, στις 11 π.μ., εκδήλωση της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου στη θέση Φτεριάς στον Κέρκη για το Δημοκρατικό Στρατό Σάμου (πρόσβαση από «Ανεμογεννήτριες» ή από Κοσμαδαίους).

Την Κυριακή 4/8, στις 20.00, εκδήλωση της ΚΟΒ Υγείας στο Δημοτικό Κήπο Σάμου αφιερωμένη στην προσφορά των γιατρών και νοσοκόμων του Δημοκρατικού Στρατού.

Την Κυριακή 11/8, στις 11 π.μ., η ΚΟΒ Καρλοβάσου διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών - μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου στη Λέκκα, στο χώρο του κοινοτάφιου (λίγο πριν την είσοδο του χωριού).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ