Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11319

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η κυβέρνηση εμπαίζει τους απεργούς χαλυβουργούς

ΣΕΛ.  9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξόρμηση στο λιμάνι για ακτοπλοΐα υπέρ του λαού

ΣΕΛ.  3

ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ να μη δώσει ο λαός στην κυβέρνηση

ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει πού θα βγάλουν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, τώρα πρέπει να οργανώσει την πάλη του στους τόπους δουλειάς και στις λαϊκές επιτροπές και να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματα που του κλέβουν

Αποφασισμένη να πάρει όλα και άμεσα τα μέτρα που χρειάζονται για να δοθεί ώθηση στην υλοποίηση του σχεδίου εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι πρωταρχικός στόχος είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων με τους εταίρους και δανειστές. Αυτή τη διαβεβαίωση φέρεται να έδωσε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ οι τελευταίοι υποστήριξαν με έμφαση ότι η τήρηση των συμφωνηθέντων πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος.


ΣΕΛ.  7

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ - ΠΑΣΥ
Κόντρα στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και των θυγατρικών της

Σε παρέμβαση στη διοίκηση της ΑΤΕ ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της τράπεζας και ξεπούλημα των συνεταιριστικών θυγατρικών της ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒΖ και ΣΕΚΑΠ, προχώρησαν χτες το πρωί στην Αθήνα δυνάμεις του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού και της ΠΑΣΥ.


ΣΕΛ.  24

Το «μοντέλο Ομπάμα»

Θυμάστε που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε προεκλογικά τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης να ασπασθούν το «μοντέλο Ομπάμα» στη διαχείριση της κρίσης, στάζοντας μέλι για τον Αμερικανό Πρόεδρο και την πολιτική του, η οποία τάχα οδηγούσε σε λιγότερο επώδυνα αποτελέσματα για το λαό των ΗΠΑ; Διαβάστε την παρακάτω είδηση: «Τα 15,7 εκατομμύρια έφθασαν στο τέλος του 2010 στις ΗΠΑ τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, από 13,3 εκατ. στο τέλος του 2005. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ειδικευμένο στα θέματα νεολαίας ίδρυμα Annie E. Casey Foundation, μετά το 2005 και έως το 2010 στις ΗΠΑ λόγω της ύφεσης, των κατασχέσεων κατοικιών και της ανεργίας, τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια. "Την τελευταία 10ετία το βιοτικό επίπεδο της νεολαίας μας, ιδίως των μειονοτικών (πληθυσμιακών) ομάδων - Ισπανόφωνοι, Ινδιάνοι κ.λπ. - διαφοροποιήθηκε με δεινό τρόπο" σχολίασε στέλεχος του ινστιτούτου». Αυτή είναι η καπιταλιστική Αμερική του Ομπάμα, του Μπους προηγούμενα ή και του Κλίντον, για τον οποίο οι εγχώριοι οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες έγραφαν ύμνους μετά την εκλογή του. Ο καπιταλισμός, και η κρίση του, είναι αμείλικτος για τους εργαζόμενους και το λαό που πληρώνουν τα σπασμένα του κεφαλαίου. Είτε επεκτατική, είτε περιοριστική διαχείριση της κρίσης, το αποτέλεσμα είναι ίδιο για τα λαϊκά στρώματα, αναδεικνύοντας πως η διέξοδος από την κρίση υπέρ τους περνάει μέσα από την ανατροπή της αστικής εξουσίας και του σάπιου καπιταλισμού και όχι από την επιλογή του «καλύτερου» διαχειριστή.



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κανένα παιδί έξω από Παιδικούς Σταθμούς

ΣΕΛ.  3
Θέλουν σκλάβους τους εργάτες στον ΟΛΠ

ΣΕΛ.  10
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Μειώσεις μισθών 40% ζητά η εργοδοσία!

ΣΕΛ.  15
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Τελειώνει» τους συμβασιούχους

ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΚΕ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανάγκη για ενιαίο φορέα δασοπροστασίας

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση για τα χαράτσια της εφορίας

ΣΕΛ.  10
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης

Με σχέδιο οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, κοινής πάλης με τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους του κλάδου και συνολικά με τα σωματεία και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, απαντούν στη σφοδρή επίθεση εργοδοτών - συγκυβέρνησης το κλαδικό και τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ