ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
Σελ. /24
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τραγουδάμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στις 13 Ιούλη η συναυλία με τη συμμετοχή μουσικών από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ» από την Τουρκία

Από την περσινή συναυλία
Από την περσινή συναυλία
Συναυλία με σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών», οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 13 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο στο Αλσος της Νέας Σμύρνης.

Ελληνες μουσικοί, μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, θα σμίξουν τις φωνές τους με Τούρκους μουσικούς από το συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στη συναυλία και να δυναμώσουν την πάλη με σύνθημα: «Κάτω οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών. Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!».

Η συναυλία αποτελεί συνέχεια όλων των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που παίρνει σταθερά το ΠΑΜΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

Το σύνθημα της συναυλίας δέσποζε και στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος την Πρωτομαγιά. Πέρσι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου περιοδείες σε χώρους δουλειάς και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και Τούρκων συνδικαλιστών, ενώ η σχετική δραστηριότητα κορυφώθηκε με το Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Η συναυλία του ΠΑΜΕ στις 13 Ιούλη στη Νέα Σμύρνη παίρνει τη σκυτάλη από την αντίστοιχη περσινή πετυχημένη συναυλία, η οποία είχε επίσης πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων μουσικών. Στόχος είναι και μέσα από τη συναυλία, τη δύναμη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να ενταθεί η συζήτηση με τους εργαζόμενους γύρω από αυτά τα θέματα.

Μελοποιημένα έργα των Γιάννη Ρίτσου και Ναζίμ Χικμέτ

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, τονίζει πως η φετινή συναυλία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων μουσικών, σε συνέχεια της αντίστοιχης περσινής πρωτοβουλίας, «είναι, με βάση και τις εξελίξεις, ακόμα πιο επίκαιρη». Με τη συμμετοχή στη συναυλία, υπογραμμίζει, «δίνουμε τη δική μας απάντηση απέναντι στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των δύο χωρών, αλλά και στην προσπάθειά τους να χύσουν εθνικιστικό δηλητήριο στη συνείδηση των δύο λαών. Δίνουμε την απάντηση πως οι δύο λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε μεταξύ μας, αντίθετα έχουμε κοινές αγωνίες, κοινά όνειρα, κοινούς εχθρούς».

Οπως μας αποκάλυψε ο Β. Παρασκευόπουλος, για φέτος έχει επιλεχθεί η συναυλία να είναι αφιερωμένη σε δύο σημαντικούς ποιητές, σε δύο ποιητές που και με το έργο τους αλλά και με τη ζωή τους ύμνησαν την πάλη και τη φιλία των λαών: Στη συναυλία θα ακουστούν μελοποιημένα έργα του Γιάννη Ρίτσου και του Ναζίμ Χικμέτ.


Ηδη, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες των μουσικών, ώστε να παρουσιάσουν ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα ενθουσιάσει, θα συγκινήσει, θα προβληματίσει και θα μαχητικοποιήσει τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που θα δώσουν το «παρών» σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία.


ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να σταματήσει η σφαγή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

«ΚΕΠΑ - ΟΠΕΚΑ η ίδια ιστορία, σφάζουν τα ΑμεΑ για την κερδοφορία».

Με το παραπάνω σύνθημα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ και συμβολική κατάληψη του Οργανισμού.

Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους διαμαρτύρονται για τις προκλητικές αποφάσεις - «σφαγεία» των ΚΕΠΑ, που μειώνουν συνεχώς τα ποσοστά αναπηρίας, με αποτέλεσμα να χάνουν ακόμη και αυτές τις ελάχιστες παροχές που έπαιρναν έως τώρα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, Δημήτρη Τσακίρη, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος απαίτησαν μάλιστα να επανεξεταστούν περιπτώσεις οι οποίες κόπηκαν άδικα από τη δευτεροβάθμια επιτροπή των ΚΕΠΑ, προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Διαμήνυσαν ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί το θέμα θα επανέλθουν με πιο δυναμική κινητοποίηση, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι και μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων της 4ης «αξιολόγησης» προχωρά σ' ένα νέο χτύπημα των τελευταίων κατακτήσεων στην Υγεία, στην Πρόνοια, στα επιδόματα και τις συντάξεις, με νέο όπλο την περιβόητη «λειτουργική αξιολόγηση» και τη «νέα προσέγγιση για τον προσδιορισμό της αναπηρίας».

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ
Παράλληλα, ζήτησαν εξηγήσεις, καθώς - όπως ανέφερε η ΣΕΑΑΝ - πληθαίνουν οι καταγγελίες γονέων σχετικά με τα θερινά προγράμματα κατασκήνωσης για ΑμεΑ, στα οποία μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ηλικιακός περιορισμός για τις περιπτώσεις αυτισμού και νοητικής υστέρησης και τώρα μπαίνουν ως όριο τα 14 έτη. Να σημειωθεί ότι τα κατασκηνωτικά προγράμματα, τα οποία καλύπτονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, ήταν η μοναδική ανάσα για τα ίδια τα παιδιά και για τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που έχουν μόνιμα και αποκλειστικά την επιμέλειά τους.

Για όλα τα παραπάνω ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ δήλωσε... άγνοια.

«Θα είμαστε συνέχεια στους δρόμους, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας. Τα κέρδη των καπιταλιστών και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων βρίσκονται σε αμείλικτο πόλεμο. Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουμε τη δική μας θέση», σημείωσε εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ ο Χάρης Χουρδάκης.

  • Το χρονιάτικο γλέντι της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, θα γίνει την Κυριακή 1 Ιούλη, στη 1.30 μ.μ. στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού, Περιστέρι, πλησίον Μετρό «Αγιος Αντώνιος»). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και η κλήρωση της λαχειοφόρου της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, που έχει παραταθεί μέχρι την Κυριακή 1 Ιούλη.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ