ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του, με το ΚΚΕ μπροστά να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Κιλκίς μίλησε ο Δ. Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και πάνω απ' όλα η νεολαία έχουν κάθε συμφέρον από ένα δυνατό ΚΚΕ», τόνισε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Κιλκίς. Η συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Ειρήνης, ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Κιλκίς: Μαρία Αλτιπαρμακίδου, Κώστας Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Τσαουσίδης, Ιωάννης Φαχουρίδης και Ειρήνη Χατζή.

Ο Δημήτρης Γόντικας κάλεσε κάθε τίμιο άνθρωπο να μη στηρίξει τις ελπίδες του στα κόμματα και τις δυνάμεις που τον έχουν καταδικάσει στη σημερινή άθλια ζωή. «Καμία εμπιστοσύνη σε αυτά τα κόμματα. Δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες, τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Προτεραιότητα, και μάλιστα με απόλυτο τρόπο, έχουν τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγάλων συμφερόντων. Αυτή η "κανονικότητα" δεν θέλουν να διαταραχθεί», τόνισε και παρουσίασε αναλυτικά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντί τους και περιγράφονται με σαφήνεια από την Κομισιόν.

Ο Δημήτρης Γόντικας αναφέρθηκε, επίσης, στις βαθιές ρίζες του ΚΚΕ στην περιοχή, στη σπουδαία αγωνιστική ιστορία, τη μεγάλη προσφορά και τις πολλές θυσίες του λαού του Κιλκίς, στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στο κίνημα της νεολαίας. Οπως είπε, «έχει τη δική του συμβολή στις μεγάλες κατακτήσεις που απέσπασε η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στον αιώνα που πέρασε. Πολλές από αυτές τις κατακτήσεις σήμερα έχουν παρθεί πίσω, γιατί αδυνάτισε το εργατικό κομμουνιστικό κίνημα. Είναι τώρα η ώρα η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι βιοπαλαιστές, τα παιδιά τους να ορθώσουν το ανάστημά τους και με το ΚΚΕ μπροστά να διεκδικήσουν όχι μόνο τις απώλειες που είχαν σε εισοδήματα και δικαιώματα, αλλά και τη ζωή που τους αξίζει».

Το μόνο που ανησυχεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσους το υπηρετούν είναι να μη δυναμώσει το ΚΚΕ

Ο Δ. Γόντικας
Ο Δ. Γόντικας
Αναφερόμενος σε άλλο σημείο στα θετικά που αναδείχτηκαν από τις εκλογές του Μάη, τόνισε ότι στα μεγάλα Εργατικά Κέντρα το ποσοστό του ΚΚΕ είναι διπλάσιο από το πανελλαδικό, γεγονός που, όπως είπε, δείχνει «ότι μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης εμπιστεύονται, στηρίζουν και υπερασπίζονται το Κόμμα μας, ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλαγών και ανατροπών του αρνητικού συσχετισμού δύναμης με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Θετικό, είπε ακόμα, «είναι ότι η Χρυσή Αυγή με την αποφασιστική πάλη του Κόμματος έπεσε από την τρίτη θέση, πράγμα που σηματοδοτεί τη δυνατότητα να μειωθεί κι άλλο η δύναμή της ως και να πεταχτεί έξω από τη Βουλή. Δεν είναι τιμητικό για το Κιλκίς να έχει στη Βουλή εκπρόσωπο της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και πρέπει να κλείσει αυτόν το δρόμο. Και βέβαια δεν πρέπει να αντικατασταθεί με νέους τυχοδιώκτες, τύπου Βελόπουλου».

Και κατέληξε, τονίζοντας ότι το μόνο που ανησυχεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσους το υπηρετούν είναι να μη δυναμώσει το ΚΚΕ. «Γιατί ξέρουν ότι είναι το μόνο κόμμα που δεν έβαλαν ποτέ και δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Ηταν και είναι ο μόνος αντίπαλος και εμπόδιο στην εκμεταλλευτική τους μανία. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται με πείσμα και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα και τη ζωή του λαού και των παιδιών του. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν λογαριάζει κόπους και θυσίες, να μπει μπροστά στα δύσκολα. Γιατί φοβούνται να μη μετατραπεί η πολύχρονη κούραση και δυσαρέσκεια του λαού από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές σε οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεση.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό
Να γιατί είναι καθήκον, ευθύνη και συμφέρον για κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από τη χτεσινή πολιτική του θέση, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος που πονάει και έχει πολλαπλάσια αποτελέσματα προς όφελός του. Ενα ισχυρό ΚΚΕ είναι πραγματικά ο εφιάλτης τους.

Γιατί, ακόμα, ξέρουν ότι δεν μπορούν ως σύστημα να δώσουν τίποτε άλλο πέρα από τη διαχείριση της φτώχειας και είναι ικανοί για κάθε έγκλημα σε βάρος αυτού του τόπου και του λαού για τα κέρδη τους. Γιατί ξέρουν ότι το Πρόγραμμα, οι προτάσεις, οι ιδέες και η αγωνιστική γραμμή πάλης του ΚΚΕ μπορεί να ξεσηκώσει την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, σε μεγάλους αγώνες για ριζικές αλλαγές και ανατροπές».


Κάνουμε «τη νύχτα μέρα» για να χαμογελά ο λαός το βράδυ των εκλογών

Με επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιούνη η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας του Κόμματος και απήθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος βουλευτής Θωμάς Τσουκαλάς. Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ, Νίκος Μαυροκέφαλος.

Ο Ν. Μαυροκέφαλος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, στο ρόλο των κομμάτων «μίας χρήσης», στις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, ενώ σχολιάζοντας την εμπειρία του λαού της Νάουσας και γενικότερα της Ημαθίας από το τι πραγματικά σημαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, είπε:

«Δεν υπάρχει κανένα σύγχρονο ή παλαιότερο παράδειγμα, στην Ελλάδα ή σε όλο τον κόσμο, που να επιβεβαίωσε ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών βελτίωσαν τη ζωή των εργαζομένων. Πρόσφεραν μόνο ψίχουλα και μπόλικες αυταπάτες.

Στη Νάουσα, η κλωστοϋφαντουργία είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπου οι επιχειρηματικοί όμιλοι για δεκαετίες αποθησαύρισαν τεράστια πλούτη από τη δουλειά χιλιάδων εργατών, από τη βαθιά και μεγάλη εκμετάλλευση. Και μόλις τα κέρδη μειώνονταν έστω και λίγο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έκλειναν τα εργοστάσια και μετέφεραν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες, πετώντας στην ανεργία στρατιές χιλιάδων εργαζομένων.

Ο Ν. Μαυροκέφαλος
Ο Ν. Μαυροκέφαλος
Λίγα χιλιόμετρα από εδώ, στο Πλατύ Ημαθίας, ένας εργάτης έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η "ΔΕΛΤΑ" αποφάσισε να μετακομίσει την παραγωγή της στο εξωτερικό, πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους, γιατί μειώθηκαν τα κέρδη της. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο όμιλος "Vivartia" έχει πάρει κατά καιρούς επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κρατικού και ευρωπαϊκού χρήματος, ενώ και οι εργαζόμενοι είχαν δεχτεί να θυσιάσουν δικαιώματα για να μη χάσουν τις δουλειές τους.

Είναι χιλιάδες τέτοια παραδείγματα, μικρά ή μεγάλα, ακόμα και ολόκληρες χώρες όπου οι εργαζόμενοι θυσιάζουν δικαιώματα και κατακτήσεις για να σώσουν ό,τι σώζεται. Ομως ποτέ αυτός ο δρόμος δεν απέδωσε. Ολόκληρα κράτη που εξασφάλιζαν δυσθεώρητους ρυθμούς ανάπτυξης συνέχιζαν την αντιλαϊκή πολιτική για να μην ανακόπτονται αυτοί οι ρυθμοί».

Πρόσθεσε πως επειδή «την επόμενη μέρα των εκλογών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο», το πραγματικό δίλημμα των εκλογών αποτελεί το «αν στις 8 Ιούλη θα είναι δυνατό το ΚΚΕ, για να υπάρχει μια ισχυρή εργατική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή». Τόνισε ακόμα πως «μόνο τα τελευταία 20 χρόνια, είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, έχουμε πείρα από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, κεντροαριστερές και κεντροδεξιές, μονοκομματικές ή συνεργασίας, με κορύφωση την τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Ολες τους ήταν κυβερνήσεις αντιλαϊκές, κυβερνήσεις που αφαιρούσαν συνεχώς από τους πολλούς για να δίνουν στους λίγους. Κυβερνήσεις που άνοιγαν συνεχώς το δρόμο στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που άνοιξαν το δρόμο για να φουντώσει η ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Κυβερνήσεις που άνοιγαν το δρόμο για τις επόμενες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το αντιλαϊκό τους έργο, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για την εκλογική ανάκαμψη της ΝΔ».

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου
Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου
Και κάλεσε τους παρευρισκόμενους στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να κάνουν «τη νύχτα μέρα, μην αφήνοντας καμία ώρα να πάει χαμένη, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση. Για να φωτίσουμε επιτέλους τον δικό μας δρόμο, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια».
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org