Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9739

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Μαζικά αύριο στην περιφρούρηση και στις συγκεντρώσεις

Αντιπαλεύοντας τα εμπόδια που βάζουν η εργοδοσία και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι ταξικές δυνάμεις ολοκληρώνουν την προετοιμασία της αυριανής απεργίας για τις κλαδικές συμβάσεις και των απεργιακών συγκεντρώσεων που διοργανώνουν σε 50 πόλεις όλης της χώρας. Στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης το απεργιακό ραντεβού στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  16  -  17

Διαχρονικό ΓΑΛΑΖΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ χαράτσι

Το 57,2% των συνολικών δαπανών Υγείας καταβάλλουν τα νοικοκυριά αυξάνοντας τα κέρδη για το κεφάλαιο καθώς την περίοδο 1997-2004 ο τζίρος των επιχειρήσεων Υγείας αυξήθηκε κατά 134,2%

Την πρωτοκαθεδρία στις ιδιωτικές δαπάνες Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχει η χώρα μας, καθώς το ποσοστό αυτό ξεπερνά και το αντίστοιχο (55,7%) των ΗΠΑ! Ετσι τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν άγρια χαράτσια στην ώρα της ανάγκης καταβάλλοντας το 57,2% των συνολικών δαπανών Υγείας, όπως αποκάλυψε η αναθεώρηση του ΑΕΠ, αποτέλεσμα της πολιτικής άκρατης εμπορευματοποίησης του τομέα Υγείας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ταυτόχρονα φορτώνουν με νέα βάρη τα ασφαλιστικά ταμεία ανακοστολογώντας τις ιατρικές πράξεις, που θα έπρεπε να καλύπτονται απ' τον κρατικό προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα ο χώρος της Υγείας αποτελεί παράδεισο κερδών για το κεφάλαιο καθώς την περίοδο 1997-2004 ο τζίρος των επιχειρήσεων Υγείας αυξήθηκε κατά 134,2%. Σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκινούν 48ωρη απεργία. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας με τη δημιουργία κέντρων Υγείας στις πόλεις και την ύπαιθρο και κέντρων αποκατάστασης, ενταγμένα στο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας.


ΣΕΛ.  15

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλιά

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, την είσοδο του οποίου απέκλεισαν συμβολικά, πραγματοποίησαν χτες ανάπηροι, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλιά. Ανάμεσα σε άλλα, απαιτούν προσλήψεις, ίδρυση δημόσιου δικτύου προστατευόμενων εργαστηρίων, καμία απόλυση των συμβασιούχων ΑμεΑ, μετατροπή των επιδομάτων ντροπής σε κοινωνική σύνταξη. Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν αύριο με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων.


ΣΕΛ.  3


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Να τζογάρονται τα αποθεματικά

Εγγυημένη και κερδοφόρα(!) θεωρεί η κυβέρνηση την «επένδυση» σε ομόλογα υψηλού ρίσκου, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΚΟ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς

Πιο ώριμα, πιο αποφασιστικά, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  13
Νεκρός 31χρονος οικοδόμος

Ενα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα καταγράφτηκε χτες το πρωί, όταν ένας 31χρονος οικοδόμος «χτυπήθηκε» από το ρεύμα, ενώ δούλευε σε έργα με κομπρεσέρ, στον Παράδεισο Αμαρουσίου.


ΣΕΛ.  3
ΔΕΗ ΑΕ
Προάγγελος νέων ανατιμήσεων

Μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις για μεγάλες ανατιμήσεις στο νυχτερινό ρεύμα, αλλά και στο βιομηχανικό, η ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε χτες ότι το 2006 είχε μείωση των κερδών κατά 83%, στρώνοντας έτσι το χαλί για νέες αυξήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ