ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Μάρτη 2014
Σελ. /24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τους επιχειρηματίες οι υποψήφιοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση του μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της Στερεάς Ελλάδας έχουν πείρα και υποχρέωση να απορρίψουν αποφασιστικά τα πυροτεχνήματα που πετάνε οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ Μπακογιάννης και Αποστόλου, αντίστοιχα. Να τους καταψηφίσουν μαζικά στις ερχόμενες εκλογές γιατί παίζουν πραγματικά με τις αγωνίες του λαού της περιοχής και αποκρύπτουν σκοπίμως ότι η πολιτική που υπερασπίζονται είναι αυτή που οδήγησε το λαό στην ανεργία και τη φτώχεια, για να αυξήσει η πλουτοκρατία τα κέρδη της. Τόσο ο κ. Μπακογιάννης, όσο και ο κ. Αποστόλου είναι υποστηριχτές της ΕΕ, της λυκοσυμμαχίας και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει από κοινού με τις κυβερνήσεις υπηρέτες των συμφερόντων της πλουτοκρατίας». Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά στον υποψήφιο της ΝΔ Κ. Μπακογιάννη σημειώνει: «Ο κ. Μπακογιάννης όπου σταθεί κι όπου βρεθεί προσπαθεί να παρουσιάσει "τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες", μιλάει για ανάπτυξη της Στερεάς και αποκρύπτει ότι υπερασπίζεται την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, την ανάπτυξη που οδήγησε στην οδυνηρή όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, τα οποία αν συνεχιστεί η αιχμαλωσία της περιφέρειας και των δήμων στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στα μεγάλα συμφέροντα, αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση", θα επιδεινωθούν, την επόμενη περίοδο».

Για τον Β. Αποστόλου, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Αποστόλου επιχειρεί με δηλώσεις του να ταχθεί υπέρ της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων αξιοποιώντας την υπόθεση του γάλακτος αυτές τις μέρες. Σε πρόσφατη δήλωσή του αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ "δεσμεύεται να ακυρώσει εάν ψηφιστούν, όλες αυτές τις επιλογές που οδηγούν στην παραγωγική και κοινωνική διάλυση της χώρας και να πάρει πρωτοβουλίες μείωσης της τιμής του γάλακτος και άλλων βασικών διατροφικών προϊόντων ...". Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιός του για την περιφέρεια είναι υπερασπιστές της ΕΕ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που χτυπούν συστηματικά τη μικρομεσαία αγροτιά, την ξεκληρίζουν, καταδικάζουν την κτηνοτροφία σε συρρίκνωση, οδηγούν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στα χέρια των μεγαλεμπόρων, θύματα των ακριβών ζωοτροφών και της πολιτικής που αρπάζει το κρέας και το γάλα σε πολύ χαμηλές τιμές από τους παραγωγούς».

Αλλωστε, όπως προσθέτει, «χαρακτηριστική ως προς το γάλα είναι η ομολογία του ΟΟΣΑ ότι η αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας για το φρέσκο γάλα επιβάλλεται για λόγους συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Οπως γράφεται στην έκθεση, το γεγονός ότι στην Ελλάδα το "φρέσκο" παστεριωμένο γάλα κυκλοφορεί με διάρκεια ζωής 5 ημερών, αποτελεί "μια αυστηρή απόκλιση από τις συνήθεις πρακτικές της ΕΕ, που προκύπτουν από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία..."».

«Η ίδια έκθεση αποκαλύπτει το λόγο για τον οποίο αλλάζει η νομοθεσία για το γάλα. Οπως σημειώνεται, "η κατάργηση του ορίου των πέντε ημερών θα δώσει επαρκή χρόνο στη βιομηχανία για την εισαγωγή γάλακτος από άλλες, φθηνότερες χώρες της ΕΕ, μειώνοντας έτσι το κόστος των πρώτων υλών". Δηλαδή, οι κτηνοτρόφοι θα υποχρεωθούν να μειώσουν κι άλλο τις ήδη εξευτελιστικές τιμές που πωλούν το γάλα, προκειμένου να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους των βιομηχάνων.

"Η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού, αναφέρει η έκθεση, θα καταστήσει πολύ δύσκολο για τα τοπικά μικρά αγροκτήματα να λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα περίμενε κανείς ότι ορισμένα από αυτά θα αγοραστούν από τις μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις"».

Και ο Γ. Μαρίνος καταλήγει τονίζοντας: «Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει ο κ. Αποστόλου, καλλιεργώντας συγχύσεις, παρουσιάζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως σωτήρα. Η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, της μικρής και μεσαίας αγροτιάς επιβάλλει μαζική καταδίκη της ΕΕ, της ΚΑΠ και της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Υπερψήφιση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που είναι προϋπόθεση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση για να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Αντιλαϊκή κάθε πρόταση που υπηρετεί τους επιχειρηματίες

Εντωμεταξύ, με σχόλιό της σε σχέση με τις δηλώσεις του Κ. Χαϊνά, υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, κατά την παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η αυτοπαρουσίαση της πρότασης του ως "προοδευτικής" είναι ανυπόστατη γιατί η πράξη αποδεικνύει ότι κάθε πρόταση που υπηρετεί την επιχειρηματικότητα και τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, κάθε πρόταση που υποτάσσεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που σαρώνει τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, είναι πρόταση αντιλαϊκή και δεν έχει καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Αλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από την πείρα του λαού της περιοχής για το ρόλο της ΔΗΜΑΡ και γενικότερα της λεγόμενης "κυβερνώσας αριστεράς".

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι η ΔΗΜΑΡ ακούμπησε τη λαϊκή ψήφο στην ποδιά της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση και επέβαλλε μαζί τους πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μνημονίων».

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στη Στερεά Ελλάδα

Ο «Ρ» παρουσιάζει τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Γιώργος Γκικόπουλος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

ΕΥΒΟΙΑΣ: Σοφία Ντούρου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Κώστας Μπασδέκης, γεωπόνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

ΦΩΚΙΔΑΣ: Δρόσος Τσελές, γραμματέας της ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Χαλκιδέων: Βαγγέλης Σταματούκος, κτηνίατρος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας

Διρφύων - Μεσσαπίων: Γεωργία Πύθουλα, φιλόλογος, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Χαλκίδας - Θήβας της ΚΝΕ.

Ερέτριας: Ασημίνα Καραμπέτσου, μηχανικός περιβάλλοντος, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας: Στάθης Λιαγκάκης, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κηρέα, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ Βορειοκεντρικής Εύβοιας

Ιστιαίας - Αιδηψού: Θανάσης Καμαράτος, οικοδόμος, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιδηψού, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Εύβοιας

Κύμης - Αλιβερίου: Κώστας Μιχαήλ, συνταξιούχος της ΔΕΗ, δημοτικός σύμβουλος, Γραμματέας της ΤΕ Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ

Καρύστου: Κούλα Βρανά, συνταξιούχος δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμιέων: Τάσος Χρονάς, γιατρός, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Στυλίδας: Χρήστος Οικονόμου, συνταξιούχος της ΛΑΡΚΟ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Στυλίδας

Αμφίκλειας - Ελάτειας: Δημήτρης Αδρίμης, συνταξιούχος δασονόμος

Μακρακώμης: Χρήστος Πάσουλας, αγρότης

Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου: Γιώργος Τσαπάρας, συνταξιούχος οικοδόμος

Λοκρών: Γιώργος Ρούσσης, συνταξιούχος της ΛΑΡΚΟ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λοκρών

Δομοκού: Χρήστος Νιάνιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Π.Ε. Εύβοιας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Λεβαδέων: Νώντας Κοτσικώνας, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς

Θήβας: Αντώνης Τουλουμάκος, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Θήβας

Τανάγρας: Δήμος Θεοδώρου, συνταξιούχος, πρ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος

Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας: Λουκάς Ζάκκας, συνταξιούχος

Ορχομενού: Γιώργος Σκοπάς, υπάλληλος ΑΔΜΗΕ, Γραμματέας Σωματείου Ενωσης Εργαζομένων ΕΕΑΔΜΗΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δελφών: Γεώργιος Ιωσηφίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας, δημοτικός σύμβουλος Δελφών

Δωρίδας: Χρήστος Τριανταφύλλου, βιολόγος, δημοτικός σύμβουλος Δωρίδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Καρπενησίου: Βασίλης Παπαροϊδάμης, συνταξιούχος της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ)

Το πρόγραμμα του Γ. Μαρίνου

Το πρόγραμμα του Γ. Μαρίνου για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

-- Σήμερα, Παρασκευή, ομιλία σε συγκέντρωση στο δημαρχείο Μώλου, στις 7 μ.μ.. Θα χαιρετίσει ο Γ. Τσαπάρας, υποψήφιος δήμαρχος Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου.

-- Αύριο, Σάββατο, ομιλία σε συγκέντρωση νεολαίας στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., πρώην εκλογικό κέντρο ΚΚΕ (Κώστου 1).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ