ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εντείνονται οι προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Πλατιά δράση για τις 6 και 13 του Μάρτη

Με καθημερινές εξορμήσεις και συσκέψεις, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη δράση τους για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Στο δρόμο για την απεργία που έχουν ήδη αποφασίσει οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι δυο επόμενοι κορυφαίοι αγωνιστικοί σταθμοί είναι οι πικετοφορίες στις συνοικίες της Αθήνας και άλλων πόλεων στις 6 του Μάρτη και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 13 του Μάρτη, με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.

Χτες, σε πλατιά σύσκεψη, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση πικετοφοριών σε όλες τις εργατογειτονιές και δήμους της πειραιώτικης περιφέρειας στις 6 του Μάρτη και συλλαλητήριο στις 13, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Λουδοβίκου. Οργανωτές των πικετοφοριών θα είναι τα ταξικά σωματεία και φορείς. Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του συλλαλητηρίου από σήμερα αρχίζει το «όργωμα» των χώρων δουλειάς, με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις παντού, ενώ στόχος είναι και η συγκρότηση επιτροπών αγώνα.

Το συλλαλητήριο στη Λάρισα θα γίνει στις 12 του Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, με απόφαση της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ. Λίγες μέρες πριν από το συλλαλητήριο, στις 5 Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η Γραμματεία καλεί τα σωματεία να «οργώσουν» τους χώρους δουλειάς, να οργανώσουν την κινητοποίηση και στις γειτονιές, στους τόπους κατοικίας των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι «η απάντηση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των γυναικών, των μεταναστών πρέπει να είναι μαζική, αποφασιστική».


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση!

Κατέλαβαν συμβολικά χτες το ΤΑΞΥ και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης

Από τη χτεσινή κατάληψη

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κατάληψη
Συμβολική κατάληψη στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας, με πρωτοβουλία του ταξικού τους συνδικάτου και τη στήριξη και συμμετοχή και άλλων εργαζομένων από ταξικά συνδικάτα της Αθήνας (οικοδόμων, φαρμάκου, κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού - δέρματος κλπ). Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η κινητοποίηση αποτελεί κλιμάκωση των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που οργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στις προωθούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, για τη διεκδίκηση και την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες. Το «αγωνιστικό» ραντεβού ανανεώθηκε στις πικετοφορίες στις 6 και το συλλαλητήριο στις 13 Μάρτη, που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στο ΤΑΞΥ. Δυο μεγάλα πανό αναρτήθηκαν στην πρόσοψη του κτιρίου με τα οποία οι εργαζόμενοι δηλώνουν: «Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία - Αποκλειστικά Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση» και «Οι εργαζόμενοι απαιτούν οι νόμοι Σιούφα - Ρέππα να καταργηθούν»!

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών ανέβηκε στα γραφεία του Ταμείου και κάλεσε τους υπαλλήλους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Παράλληλα εργαζόμενοι καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ενημέρωναν τους ασφαλισμένους για τις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές και στο ΤΑΞΥ, όπως υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, νέα αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων και σταδιακή κατάργηση της λεγόμενης εργοδοτικής εισφοράς κλπ.

Τα πανό των ταξικών δυνάμεων στην πρόσοψη του ΤΑΞΥ
Τα πανό των ταξικών δυνάμεων στην πρόσοψη του ΤΑΞΥ
Με συνθήματα όπως: «Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», και «τα αποθεματικά γίνανε με κόπους, όχι άλλη προίκα στους ξενοδόχους», ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο ο γενικός γραμματέας Δ. Μαμμωνάς και η σύμβουλος της υπουργού Απασχόλησης, Μ. Γιαννίρη, υπερασπίστηκαν την «ενοποίηση» και του ΤΑΞΥ και... καθησύχασαν τους εργαζόμενους ότι το υπουργείο θα καλέσει τα σωματεία μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, προκειμένου να συζητήσουν συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν τον κλάδο!


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Νέα κινητοποίηση στις 5 Μάρτη

Από προηγούμενη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Από προηγούμενη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Σε συγκέντρωση καλούν όλους του συνταξιούχους, την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Μάρτη, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΣΕ, καθώς όπως υπογραμμίζουν μόνο ο αγώνας των εργατών, συνταξιούχων και όλων όσων δέχονται τις συνέπειες από αυτή τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική, μπορεί να σταματήσει τη γενική επίθεση και την εφαρμογή των όποιων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων προωθούνται. Εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, 3 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ.


ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ελάχιστοι υπάλληλοι και για όλες τις δουλειές

Με διοικητικούς υπαλλήλους του Ιονίου Πανεπιστημίου συναντήθηκε χτες πρωί η Ελένη Μπέλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την περιοδεία της στην Κέρκυρα. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι σοβαρές ελλείψεις - από τις 200 οργανικές θέσεις καλυμμένες είναι οι 70. Τα δυο νέα τμήματα του Πανεπιστημίου που δημιουργήθηκαν μέσω ΕΠΕΑΕΚ και λήγουν το 2008 δεν έχουν κανένα εργαζόμενο από το διοικητικό προσωπικό με μόνιμη εργασία. Μια σημαντική μερίδα των εργαζομένων δουλεύουν με συμβάσεις έργου και αορίστου χρόνου, ενώ αξιοποιούνται και σε άλλα «πόστα» προκειμένου να καλύψουν τα κενά, χωρίς δικαίωμα άδειας. Στη συζήτηση σημειώθηκε ότι υπάρχει και έκθεση αξιολόγησης, βάσει της οποίας οι άδειες εγκυμοσύνης προκαλούσαν δυσλειτουργία στην υπηρεσία!

Η Ελένη Μπέλου, εκτός των άλλων, επισήμανε την ανάγκη το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία σε οποιονδήποτε κλάδο, με μισθούς και κοινωνικά δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να διεκδικηθεί σε ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ