ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αρχίζει την 1η Νοέμβρη η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση

Η ΚΕ του Κόμματος συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις, ύστερα από το τρομοκρατικό πλήγμα στις ΗΠΑ και καθόρισε τα άμεσα πολιτικά καθήκοντα που πρέπει να υλοποιήσει ολόκληρο το Κόμμα, τα μέλη και στελέχη του, οι οπαδοί και φίλοι του.

Ο ρόλος και οι υποχρεώσεις του ΚΚΕ σήμερα αυξάνουν, καθώς η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού παίρνει ανοιχτό πολεμικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα. Το ΚΚΕ επιβάλλεται να ξεδιπλώσει πλατιά ενωτική, μαζική, πολιτική δράση και να εντείνει τις προσπάθειες αγωνιστικής συσπείρωσης για την απόκρουση της νέας αντιλαϊκής επίθεσης.

Η ΚΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που θα διεξαχθεί τον Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2001. Για την υλοποίηση αυτού του καθήκοντος, σημειώνεται στην Απόφαση:

«Να πάρουμε όλα τα μέτρα που έχουν υποδειχτεί και προκύπτουν από την πείρα μας για την επιτυχημένη πραγματοποίηση οικονομικής εξόρμησης που θα γίνει στους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2001».

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Στις συνθήκες κυριαρχίας των πολυεθνικών μονοπωλίων και της πολιτικής τους, τα οικονομικά του ΚΚΕ, όπως πάντα, κύρια πηγή έχουν τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, την εργατική τάξη, τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό.

Να γίνει συνείδηση ότι όλα τα καθήκοντα του Κόμματος και η θετική υλοποίησή τους, εξαρτώνται, στο μέγιστο βαθμό, από τη δική μας θέληση και δράση, αλλά και την αντίστοιχη οικονομική στήριξη.

Να απευθυνθούμε θαρρετά στον ευρύτερο δυνατό αριθμό οπαδών και φίλων του ΚΚΕ, να τους μιλήσουμε πειστικά για τη σημερινή κατάσταση, να τους καλέσουμε σε απλόχερη οικονομική στήριξη του ΚΚΕ.

Στην πάλη μας για ξεπέρασμα των πλάνων της οικονομικής δουλιάς, απευθυνόμαστε στον κάθε εργαζόμενο, στον καθένα, ανεξάρτητα από την πολιτική του ένταξη. Στο μέγιστο ποσοστό του ο λαός αναγνωρίζει το ρόλο του ΚΚΕ για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων, για την απόσπαση νέων κατακτήσεων, για τη βελτίωση της ζωής όλων χωρίς εξαίρεση. Για την υπεράσπιση της ΕΙΡΗΝΗΣ, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ακεραιότητας της χώρας, στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για το σοσιαλιστικό αύριο.

Καθήκον όλων των κομματικών δυνάμεων, μελών και στελεχών, είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία να ξεπεραστούν οι στόχοι και τα πλάνα μας.

Για να γίνουν πράξη οι στόχοι της Οικονομικής Εξόρμησης, η ΚΕ καλεί να πάρουν τη θέση τους τα μέλη και στελέχη του Κόμματος, να προσδιορίσουν απλόχερα τη δική τους συμμετοχή από το υστέρημα ή το περίσσευμα του εισοδήματός τους.

Ο κάθε κομμουνιστής και σ' αυτήν την εξόρμηση βάζει το δικό του πλάνο. Το ίδιο όλες οι Κομματικές Οργανώσεις. Οργανώνεται άμιλλα για την ταχύτερη κάλυψη και υπέρβαση αυτού του πλάνου.

Η επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2001 που αρχίζει πρέπει να είναι μια νίκη του λαϊκού μας κινήματος.

Η ΚΕ του ΚΚΕ

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

- Συγκέντρωση, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, διοργανώνει η ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας του ΚΚΕ αύριο Δευτέρα 29 του Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Παναιτώλιο στην Αλσούπολη.

- Επίσης, συγκέντρωση με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις διοργανώνει η ΚΟ Παγκρατίου του ΚΚΕ, αύριο Δευτέρα 29/10/01, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Μεσολογγίου, με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο.

- Η ΚΟΒ Αλιάρτου του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη αύριο Δευτέρα 29 του Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο μαγαζί του Αρμάγου, για τις πολιτικές εξελίξεις και τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

- Συγκέντρωση με το ίδιο θέμα, τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, διοργανώνει η ΚΟ του 4ου Διαμερίσματος της Α` Αθήνας του ΚΚΕ, την Τρίτη 30/10/01, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ (πλ. Μεταξουργείου), με ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη.

- Η ΚΟ Πετραλώνων - Θησείου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις την Τετάρτη 31/10/01 στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης, με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο.

- H Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την Τετάρτη 31/10, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 4. Ομιλήτρια θα είναι η Λιάνα Κανέλλη.

- Οι Κομματικές Οργανώσεις Κυψέλης του ΚΚΕ καλούν σε εκδήλωση που διοργανώνουν την Τετάρτη 31 του Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία τους, Κερκύρας 91, με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ και τις θέσεις του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ οργανώνει συζήτηση για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης, την Τρίτη, 30/10, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Τετάρτη, 31/10, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τ. Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, θα περιοδεύσει στο ΓΝΝΑΓ στις 10 π.μ., στη ΔΕΥΑΑΝ στις 12 το μεσημέρι, στη ΔΕΤΑΔΑΝ στη 1 το μεσημέρι και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους. Στις 2.30 μ.μ. στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου θα παραχωρηθεί συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου στις 7.30 μ.μ., με θέμα «οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις».

Πατριδογνωμόνιο
Ταχυδρομικός υπάλληλος του τρόμου

Πόσες φορές χτυπάει αυτός ο ταχυδρόμος; Γιατί κανένας από τους παραλήπτες αυτής της φριχτής προειδοποίησης δεν έπαθε ως σήμερα το παραμικρό παρά ο κάθε ταχυδρόμος, άνδρας ή γυναίκα, ανυποψίαστος και κυνηγώντας ένα μεροκάματο κυριολεκτικώς του τρόμου, πρέπει να βγάζει το ψωμί του παίρνοντας προληπτικώς τόνους αντιβιοτικά και πληρώνοντας από την τσέπη του τον ψυχίατρο; Ποιος επιτίθεται στην υπερδύναμη την ώρα που βομβαρδίζει γηροκομεία, νοσοκομεία και τζαμιά στο παγωμένο Αφγανιστάν διαλύοντας κάθε κυβερνητική υπηρεσία με φακέλους άσπρης σκόνης άνθρακα αμερικάνικης παραγωγής;

Γιατί η χώρα μας με τους δυσβάσταχτους φόρους και την πρωτοποριακή τεχνολογία, που στρατοκρατήθηκε επί χρόνια για να αντιμετωπίσει επίθεση από τον ιό του μιλλένιουμ στους υπολογιστές και το χρήμα της, μας έχει αφήσει ολότελα απροστάτευτους κι επιμένει να χτίζει οργή, μίσος και εχθρούς απέναντι σε ό,τι θυμίζει και μόνον Αμερική; Ποιος θα τολμήσει να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα σε μια τεράστια χώρα χτισμένη εξ ολοκλήρου από μετανάστες, τώρα που ψηφίστηκε ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος κι επιτρέπει τη σύλληψη επ' αόριστον, μυστική αν χρειάζεται στις αρχές και χωρίς καν κατηγορητήριο του κάθε αλλοδαπού; Πώς θα ζήσουν εννιά εκατομμύρια άνεργοι σ' όλο τον κόσμο που θα πληρώσουν τον πόλεμο, τον τρόμο και την επικίνδυνη ταλαιπωρία για κάθε γνωστό ως τώρα αγαθό που λεγόταν ταξίδι, διακοπές, εκδρομές, αναψυχή, τουρισμός, γνωριμία με τους παραδείσους αυτής της ταλαίπωρης Γης; Γιατί μας μισούν τόσοι άγνωστοί μας άνθρωποι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και ποιος πλουτίζει από μιαν εμπορευματοποιημένη αμυντική εθνικιστική υστερία που γέμισε την Αμερική με σημαίες, μπλουζάκια και κουκλάκια πυροσβέστες;

Γιατί ανεβαίνουν οι μετοχές των πολεμικών και φαρμακευτικών εταιριών και καταποντίζονται οι αξίες κι η τιμή της καθημερινής ζωής; Γιατί το ψωμί μας έγινε πικρό και στην Κορέα, την Αργεντινή, την Ταϊβάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, κι άλλες χώρες που τα ανήλικα παιδιά κι οι λιμοκτονούσες γυναίκες, μας έφτιαχναν τα ωραία μας αθλητικά παπούτσια και τα μικροτσίπ των υπολογιστών μας, τώρα φτιάχνουν χιλιάδες μάσκες πλαστικές του φοβερού Μπιν Λάντεν για να ντυθούνε τρομοκράτες τα πιτσιρίκια και οι νέοι στις δικές τους απόκριες; Γιατί εκπλήσσονται οι στρατηγοί μας που αντιστέκονται με λύσσα οι τωρινοί εχθροί και παλιοί τους φίλοι Ταλιμπάν; Τώρα τους έμαθαν; Γιατί οι βετεράνοι του Βιετνάμ βγήκαν και φωνάζουν σακάτηδες και φτυσμένοι από την πολιτεία, όχι στον Πόλεμο, Ειρήνη εδώ και τώρα; Γιατί είμαστε σε πόλεμο και κανείς δε μας ρώτησε αν μας κάνει διαφορά το φέρετρο του αγαπημένου μας που πέθανε από άνθρακα ή σφαίρα; Μήπως ο εχθρός είναι εντός;

Αυτά τα ερωτηματικά και χιλιάδες άλλα στοιχειώνουν τον ύπνο και τον ξύπνιο του Αμερικανού πολίτη, που μεγάλωσε με την ψευδαίσθηση ότι τον Αλ Καπόνε τον σκότωσε για πάντα η εφορία και το σινεμά κι ο δικηγόρος του διαβόλου είναι ένας γοητευτικός ηθοποιός, τόσο πειστικά κακός που του ζητάς αυτόγραφο. Μια ολόκληρη γενιά Αμερικάνων πολιτών, για μια τουλάχιστον δεκαετία όπως δηλώνει απερίφραστα η ηγεσία, με την ίδια ειλικρίνεια και δημοκρατικότητα που ομολογούσε τις διαφορές του κόλπου του Περσικού από τον κόλπο της Μόνικα και γέλαγαν δωρεάν οι πικραμένοι της γης, θα μάθει να ζει τρομοκρατημένη, εναποθέτοντας τις ελπίδες της σε μία χούντα στο εσωτερικό της χώρας και μια στρατοκρατική παγκοσμιοποίηση της πυγμής και της φρίκης. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σύντροφοι, η μάχη για ζωή η αντικαπιταλιστική, τώρα μόλις αρχίζει. Κι ίσως δεν είναι τόσο αργά όσο συμφέρει να προπαγανδίζουν οι ηττημένοι - νικητές και δεν πίστεψαν ποτέ οι πραγματικοί κομμουνιστές...


Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ