Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Γενάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7886

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΚΛΕΡΗΣ
Καταλύεται η μέχρι σήμερα προστασία του περιβάλλοντος

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας μιλάει στο «Ρ» για τους πραγματικούς στόχους της αναθεώρησης των, σχετικών με την προστασία του περιβάλλοντος, άρθρων του Συντάγματος και τις επιπτώσεις για τη νομολογία που έχει διαμορφωθεί, αλλά και για τις σχέσεις πολιτικής εξουσίας και ΣτΕ


ΣΕΛ.  16   -   19

ΑΡΧΙΖΕΙ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Πανελλαδικός ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ κατά των αντιλαϊκών πολιτικών

Στους δρόμους της αντίστασης και του αγώνα θα βρεθούν τη βδομάδα που έρχεται εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, γιατροί, νοσηλευτές, αγρότες, επαγγελματίες, γυναίκες, νέοι και νέες σε όλη τη χώρα. Τα βήματα του αγωνιστή λαού μας θα συναντηθούν στα πανελλαδικά συλλαλητήρια για την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, στα αντιΝΑΤΟικά, αντιπολεμικά συλλαλητήρια και στις πορείες που γίνονται σε όλη τη χώρα, στις κινητοποιήσεις των ελαιοπαραγωγών και ροδακινοπαραγωγών, στις συναυλίες και στις εκδηλώσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ετσι αύριο Δευτέρα, οι 200 συνεργαζόμενες οργανώσεις πραγματοποιούν μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, στις 7μ.μ., ενώ την Τετάρτη, μέρα συζήτησης στη Βουλή του άρθρου 24 του Συντάγματος, θα γίνει περικύκλωση του Κοινοβουλίουστην Αθήνα και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας στηΘεσσαλονίκη.

Αύριο επίσης, κινητοποιούνται οι ροδακινοπαραγωγοί και την Πέμπτη γίνεται παλλεσβιακό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη από την οργανωτική επιτροπή αγώνα για το λάδι, ενώ εντατικά προετοιμάζονται για τα νομαρχιακά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία.

Την Τρίτη γίνεται το πανελλαδικό συλλαλητήριο για την υγεία, στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ και τη συμμετοχή των ΟΕΝΓΕ, ΟΣΝΙΕ, ΕΙΝΑΠ, Ομοσπονδιών Συνταξιούχων, Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού, Δέρματος, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ κ.ά.

Την Τρίτη επίσης το πρωί, στις 10.30, στην πλατεία Κάνιγγος, γίνεται το πανελλαδικό συλλαλητήριο των 7 συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, Δημοσίου.

Δυναμικά συνεχίζονται επίσης οι αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις. Την Τρίτη γίνεται σύσκεψη δεκάδων φορέων της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Αθήνα ετοιμάζονται για τη νέα μεγάλη κινητοποίηση στις 8 Φλεβάρη.


ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Νέα διαδήλωση στην Αθήνα στις 8 Φλεβάρη

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση κατά της παρουσίας των κατοχικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων στα Βαλκάνια διοργανώνεται στις 8 Φλεβάρη στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδήλωση γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ήδη σ' αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή - και σ' αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν - δεκάδες εργατικά σωματεία, άλλοι φορείς και οργανώσεις. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι πολύμορφες λαϊκές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα


ΣΕΛ.  8   -   10

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αύριο η συνέντευξη Τύπου για τη Γιουγκοσλαβία

Επιστρέφει σήμερα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από την τετραήμερη επίσκεψή της στη Γιουγκοσλαβία, ενώ αύριο η Αλέκα Παπαρήγα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ», στις 12.30 το μεσημέρι



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
«Γυμνή» η δημόσια υγεία

Στις 25.600 ανέρχονται οι κενές θέσεις νοσηλευτών, εκτός πρωτεύουσας - από τις 26.000 συνολικά. Ενα χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό στοιχείο της «γυμνής» δημόσιας υγείας στην περιφέρεια, που οδηγεί στη μεταφορά στην Αθήνα, ως επείγοντα περιστατικά, περισσότερους από 10.000 αρρώστους ετησίως, μόνο μέσω του ΕΚΑΒ


ΣΕΛ.  6   -   7
«ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Προσυμφωνημένη ανατροπή

Από το 1997 υπήρχε ουσιαστικά συμφωνία κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας και πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για το «δανεισμό», όπως και για άλλες μορφές ωμής και αισχρής εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Αποκαλυπτικά στοιχεία του «Ριζοσπάστη»


ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ