Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10261

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ - ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ
Επικίνδυνες μεθοδεύσεις σε βάρος εμποροϋπαλλήλων - μικρών ΕΒΕ για την Κυριακή-αργία

Η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί τους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μεθόδευσαν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στο Δήμο της Αθήνας, σήμερα Κυριακή, ικανοποιώντας όλες τις αξιώσεις των μεγαλεμπόρων σε βάρος των εργαζόμενων σε εμπόριο - υπηρεσίες, και των αυτοαπασχολούμενων - μικρών ΕΒΕ.


ΣΕΛ.  8

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος

Σε συνθήκες κρίσης αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα ότι δύο είναι οι δρόμοι ανάπτυξης: Η ανάπτυξη με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου, και η ανάπτυξη με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων.

  • Η κρίση στην Ελλάδα θα σημάνει πολύ δύσκολες μέρες για το λαό και τη νεολαία. Θα σημάνει κατάργηση ακόμα περισσότερων δικαιωμάτων, ανεργία, περικοπή μισθών και συντάξεων, νέα αφαίμαξη από το κεφάλαιο. Αυτό προμηνύει και η πρόταση για τον ορισμό «υπερκομματικών υπουργών» (Οικονομίας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), με συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όφελος της πλουτοκρατίας.
  • Η οικονομία για τις ανθρώπινες ανάγκες δε χτίζεται όσο το κεφάλαιο κάνει κουμάντο. Η εξουσία των μονοπωλίων ούτε εξανθρωπίζεται ούτε βελτιώνεται ούτε φτιασιδώνεται. Η οικονομία για τις ανθρώπινες ανάγκες μπορεί να χτιστεί με τα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και της νεολαίας, μέσα από την ανασύνταξη και ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος με αιτήματα και διεκδικήσεις σε ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων, με στόχο τη λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  2  -  3,    6  -  7

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Πολύτιμα ντοκουμέντα για την περίοδο Δεκέμβρη '44 - '45

Την ώρα που πολλοί μιλούν για το «Δεκέμβρη», με κύρια κατεύθυνση τη διαστρέβλωση της ιστορίας του κομμουνιστικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος, η απάντηση για το τι ήταν ο «Δεκέμβρης» δίνεται μέσα από τα ίδια τα ντοκουμέντα της περιόδου 1944 - '45 που διατίθενται στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» για μελετητές, ερευνητές, αλλά και για τον καθένα που ενδιαφέρεται να μάθει γι' αυτή την περίοδο μέσα από ένα μεγάλο πλούτο εντύπων. Εντυπα στα οποία αποτυπώνεται «η αγωνία και το ξεκαθάρισμα, ότι από κει είναι ο ιμπεριαλισμός, από δω είμαστε εμείς». Και μάλιστα σε αρκετά διατυπώνονται και προωθημένες για την εποχή ιδέες, όπως η ανοιχτή έκφραση της ανάγκης για ταξική σύγκρουση.


ΣΕΛ.  18  -  19

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Ο αντιστασιακός σ. Παναγιώτης Βαζούρας, ως 5η δόση, για το Αρχείο του Κόμματος, προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο οπαδός του Κόμματος Μ. Φ. προσφέρει για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και την οικοδόμηση του κτιρίου του Αρχείου του Κόμματος 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ.ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βασικά σημεία από τη δράση της

ΣΕΛ.  10  -  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ