ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει τη χρυσαυγίτικη δράση στα σχολεία

Καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να απαντήσουν οργανωμένα στις προβοκάτσιες και την τρομοκρατία

Οι μαθητές έχουν τη δύναμη οργανωμένα να πετάξουν έξω από τα σχολεία τους τη Χρυσή Αυγή

MotionTeam

Οι μαθητές έχουν τη δύναμη οργανωμένα να πετάξουν έξω από τα σχολεία τους τη Χρυσή Αυγή
Παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με στόχο τον εκφοβισμό των μαθητών και την απογοήτευσή τους, για να μείνουν μακριά από την οργανωμένη πάλη, καταγγέλλει η ΚΝΕ. Ενδεικτικά, αναφέρονται το 2ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, όπου χρυσαυγίτες προσπάθησαν να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος της ΚΝΕ, το 3ο Λύκειο και το υπό κατάληψη 3ο Γυμνάσιο, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού μαθητών από φασίστες.

Οπως αναφέρει η ΝΟ Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της, «το βράδυ της Δευτέρας, στο 2ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, μπήκαν 5-6 μαθητές έχοντας ήδη -με κάποιο "περίεργο τρόπο"- τα κλειδιά του σχολείου και προχώρησαν σε κατάληψη (...) χωρίς να προηγηθεί Γενική Συνέλευση των μαθητών (...) Ποιος κρύβεται από πίσω; Μαθητές του στενού περίγυρου της Χρυσής Αυγής, αλλά και Χρυσαυγίτες από αλλού που έσπευσαν να κρατήσουν το σχολείο κλειστό με τον πιο φασιστικό τρόπο.

Στη συνέχεια, επειδή οι μαθητές αντιδρούσαν στο "καπέλο" των δολοφόνων φασιστών Χρυσαυγιτών, η διεύθυνση του σχολείου και εκείνοι που έκαναν την κατάληψη, επιχείρησαν να πείσουν τους μαθητές ότι η κατάληψη υποκινήθηκε από την ΚΝΕ! Μέχρι που άλλαξαν το πλαίσιο των αιτημάτων και χρησιμοποίησαν αυτό της επιτροπής αγώνα του σχολείου για να ταυτίσουν το περιστατικό με την αγωνιστική ομάδα του σχολείου στην οποία συμμετέχουν οι Κνίτες».

Η ΚΝΕ ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει η δράση της με τέτοια φαινόμενα. Στην ανακοίνωση σημειώνει: «Ξέρουμε ότι τέτοιες τακτικές στόχο έχουν να απομονώσουν τους μαθητές, να αρρωστήσουν τη μαθητική κοινότητα, να απογοητεύσουν τους μαθητές και να τους κρατήσουν μακριά από την οργανωμένη πάλη, από την οργάνωση του αγώνα τους. Τέτοιες τακτικές και λογικές προσπαθούν να ζυμώσουν στους μαθητές, στους εργάτες, συνολικά στο λαό τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Από τις σάπιες ιδέες τους, από το γεγονός ότι είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος, γεννιούνται οι πρακτικές τους. Χρησιμοποιούν τον τραμπουκισμό για να φοβίσουν το λαό, να τον κρατήσουν με το κεφάλι κάτω. Αλλά δεν τρομάζουμε γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε!!!

Οσο κι αν προσπάθησαν να δείξουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός ήταν υποκινούμενο από την ΚΝΕ και την Επιτροπή Αγώνα του σχολείου, οι μαθητές ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα!! Αυτή η προβοκάτσια έπεσε στο κενό».

Μαζική αντιπροσωπεία των Οργανώσεων Πολίχνης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με γονείς και εκπαιδευτικούς, περιόδευσε την Τετάρτη στο 3ο Λύκειο (Μετέωρα) και στο υπό κατάληψη 3ο Γυμνάσιο όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού μαθητών από φασίστες. Συζήτησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς, αντάλλαξαν προβληματισμούς και σκέψεις για πρωτοβουλίες απομόνωσης της ναζιστικής συμμορίας. Από τη μεριά των κομμουνιστών, δασκάλων και γονιών, δηλώθηκε ότι κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών και μελών της ΚΝΕ, δε θα περάσουν.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται με όρους κινήματος

Τοποθέτηση του μέλους του ΠΓ και δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ στην Αθήνα

H αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής θα γίνει με όρους κινήματος, με πολιτική αντιπαράθεση και αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου που παίζουν οι φασίστες ενάντια στο λαό σε όλους τους χώρους εργασίας, και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Αυτό τόνισε χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.

Υπογράμμισε ότι μιλάμε για ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση, καθώς της δολοφονίας του Π. Φύσσα προηγήθηκαν δεκάδες άλλες τέτοιες δολοφονικές απόπειρες, τραμπουκισμοί και εμπρησμοί εναντίον Ελλήνων και μεταναστών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δολοφονική επίθεση πρόσφατα κατά πρωτοπόρων εργατών, κομμουνιστών στο Πέραμα, επειδή οι νεοναζί θέλουν να ρίξουν τα μεροκάματα ση Ζώνη.

Απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση του δημάρχου περί «ευρωπαϊκής κουλτούρας», με την οποία τάχα δε συνάδουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, περί «παράδοσης» πολιτικής βίας στην Ελλάδα κ.λπ., αλλά και στη θέση που πήρε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ότι υπήρξε και βία από μέρους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ανέχτηκε συνολικά η αριστερά κ.ά., ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι καταδίκη των νεοναζί αντάμα με συμψηφισμούς και γενικότητες δε γίνεται.

Για τα πολυδιαφημισμένα «ευρωπαϊκά ιδεώδη», θύμισε πρόσφατα ναζιστικά εγκλήματα σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Γερμανία και η Γαλλία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ευρωενωσιακή νομοθεσία υλοποιεί τη λογική των δύο άκρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαϊκό κίνημα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι γενικόλογες αντιμνημονιακές ρητορείες θολώνουν τα νερά κι αφήνουν εκεί τη Χρυσή Αυγή να ψαρεύει. Ξεκαθάρισε ότι για όσα περνά ο λαός μας σήμερα, οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο, είναι η τρόικα, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Υπεύθυνη είναι η άρχουσα τάξη που εκμεταλλεύεται και κλέβει τον ιδρώτα του λαού.

Οσο για την αστική δημοκρατία, που καλούν σήμερα οι αστικές δυνάμεις να υπερασπιστεί ο λαός, υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα σημαίνει 3,5 εκατ. ανασφάλιστους, 1,5 εκατομ. άνεργους και σχεδόν 4 εκατομ. ανθρώπους κάτω από τα όρια της φτώχειας.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Διαρρέουν προθέσεις για παραίτηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής άφησε ο αρχηγός της Ν. Μιχαλολιάκος, επιχειρώντας επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Οπως είπε, «στο πλαίσιο των νόμιμων συνταγματικών δικαιωμάτων μας θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα». Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων αν ισχύουν οι διαρροές περί παραίτησης, για να προκαλέσει η ΧΑ επαναληπτικές εκλογές στις 15 μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, όπου εκλέγει βουλευτές, είπε ότι «όλα είναι ανοιχτά».

Οψιμοι «αντιφασίστες»

Ξαφνικά οι ευρωβουλευτές των κομμάτων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., Δράσης και Οικολόγων - Πράσινων παριστάνουν ότι ανησυχούν για την εγκληματική δράση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, προκαλώντας την οργή του εργαζόμενου λαού. Με κοινή Ερώτηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., Δράση και Οικολόγοι - Πράσινοι στην Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ δείχνουν «σκεπτικισμό» για την αντιλαϊκή βαρβαρότητα μονοπωλίων - ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων, που την βαφτίζουν «μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής», η οποία δίνει έδαφος στη φασιστική δημαγωγία και δημοκοπία, για τον εγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων.

Ολοι μαζί: Οι ευρωβουλευτές των κομμάτων του κεφαλαίου που αποτελούν τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που έχουν κάνει τη ζωή του εργαζόμενου λαού κόλαση, τον έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και τη δυστυχία, για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων καπιταλιστών. Από κοντά το «πούρο» κόμμα του κεφαλαίου, η «Δράση» του βιομήχανου Στέφανου Μάνου, μαζί με τους πάντα πρόθυμους Οικολόγους - Πράσινους, τώρα «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά» τους για τον φασιστικό κίνδυνο και ζητάνε από την ΕΕ να πάρει μέτρα. Αυτοί που συγκροτούν με χέρια και με πόδια, νύχια και δόντια, ενταγμένοι στη «μεγάλη πολιτική συμμαχία», της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών ομάδων στις οποίες ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στηρίζουν, υπερασπίζουν και υπερθεματίζουν ή εξωραΐζουν την αντιλαϊκή βαρβαρότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη τους, το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννάει το νεοναζιστικό τέρας.

Σε τι έδαφος αναπτύχθηκε το φασιστικό τέρας της Χρυσής Αυγής; Δεν ήταν οι πλατείες και τα συνθήματα για «κλέφτες πολιτικούς», που τότε σιγοντάρανε και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο, κρύβοντας τον πραγματικό ένοχο, τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα; Δεν ήταν οι εφοπλιστές και άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας που χρηματοδότησαν και πρόβαλαν από τα ΜΜΕ που ελέγχουν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση; Δεν είναι μήπως η ΕΕ που έχει ανακηρύξει σε επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό; Τη χυδαία και ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, που καλλιεργεί τη θεωρία των «δύο άκρων»; Δεν είναι η ρατσιστική, αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης, που στρώνει το δρόμο στα φασιστοειδή;

Τι ζητάνε, αλήθεια, οι όψιμοι «αντιφασίστες ευρωβουλευτές»; Ζητάνε από τη μήτρα του φασιστικού εκτρώματος να απαρνηθεί το παιδί της;

Πρόκειται για απύθμενο θράσος και κοροϊδία. Ούτε καινούριο, ούτε πρωτοφανές. Ο μεγάλος κομμουνιστής διανοούμενος Μπ. Μπρεχτ το έχει απαντήσει ήδη στον καιρό του: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός».


Του
Γιώργου ΤΟΥΣΣΑ*
* Ο Γ. Τούσσας είναι μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ