Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9563

Ταξικό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, το συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ με αφορμή τη ΔΕΘ

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα ανταμώσουν χιλιάδες λαού και νεολαίας διεκδικώντας στόχους πάλης που υπηρετούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί πως η αντιλαϊκή επίθεση θα ενταθεί, όσο λαϊκές δυνάμεις παραμένουν εγκλωβισμένες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΝ. Το εργατικό κίνημα θα αντιμετωπίζει προβλήματα οργάνωσης, συντονισμού, προσανατολισμού αν δεν αποδυναμωθεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι δυνάμεις της «ταξικής συναίνεσης», των κοινωνικών διαλόγων σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα, στα σωματεία. Η διαπίστωση ότι «δεν πάει άλλο» δεν αρκεί. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τις αγωνιστικές δυνάμεις, ενάντια στο κεφάλαιο, στην αντιλαϊκή πολιτική, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για βαθιές αλλαγές. Για εξουσία στα χέρια του λαού, για οικονομία που θα αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, της νεολαίας. Ενισχύουμε τη δράση για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα, να καταδικαστούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου και οι εκπρόσωποί τους στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων, σε κάθε πολιτική μάχη, στις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη. Για κοινή δράση, συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, για να διαμορφωθεί το μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  5

32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ανυπότακτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή

Σε δυο βδομάδες ανοίγουν οι πύλες του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στις αθλητικές εγκαταστάσεις της φοιτητικής εστίας των Ιλισίων. Οι τετραήμερες εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ στην Αθήνα αρχίζουν την Τετάρτη 13 του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται το Σάββατο 16 του Σεπτέμβρη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου στις 21.15 θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 21.00, θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Σήμερα στον «Ρ» ολόκληρο το πρόγραμμα των 4μερων εκδηλώσεων.


ΣΕΛ.  16  -  17


ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Μέτωπο λαών η προοπτική

Η ΕΕ αποφάσισε την εγκατάσταση στρατού κατοχής στο Λίβανο. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Μέσης Ανατολής στην έκτακτη Συνάντηση κατέληξαν σε συγκεκριμένες δράσεις και στην προοπτική διαμόρφωσης ενός Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου για όλη τη Μέση Ανατολή.


ΣΕΛ.  7  -  8,   10,   12  -  14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πάλη για ουσιαστικά δικαιώματα

Η πάλη για ουσιαστικά κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα συνδέεται με τον αγώνα για πλήρη - σταθερή δουλιά με δικαιώματα, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αναφέρει στις θέσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση το Εργατικό - Συνδικαλιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2  -  4

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ