Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Ιούλη 2003 - αριθ. φύλλου: 8636

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μηχανισμός συστηματικής καθήλωσης των μισθών φτώχειας

Με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση διαμορφώνει την υποδομή για τη συστηματική καθήλωση των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα τη μη ικανοποίηση των βασικών αναγκών τους, χειροτερεύοντας τη θέση τους. Την ίδια ώρα, η ΑΔΕΔΥ δίνει άλλοθι στην κυβερνητική τακτική


ΣΕΛ.  10   -   11

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Σπρώχνεται» στην ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ σε βάρος του λαού

Η κυβερνητική πολιτική καταλήστευσης των πόρων της Αυτοδιοίκησης - 3 τρισ. δρχ. τα μέχρι σήμερα χρέη- απόδοσης αρμοδιοτήτων χωρίς αντίστοιχους πόρους, κλπ., «σπρώχνει» τους δήμους σε περαιτέρω αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, μέσω της επιβολής νέων δημοτικών φόρων.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», αποκαλύπτουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος, αλλά και τους ενόχους του οικονομικού αδιεξόδου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και η συμβιβασμένη ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, που πρόσκειται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, είναι συνυπεύθυνες για τα δεινά της Αυτοδιοίκησης.

Κι ενώ το οικονομικό πρόβλημα των δήμων θα απασχολήσει τη συνάντηση της ΚΕΔΚΕ με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τετάρτη, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το πρόβλημα για προεκλογικά οφέλη, μοιράζοντας ψίχουλα, υποσχέσεις και θέσεις μερικής απασχόλησης και ψηφοθηρίας.

Μιλούν στο «Ρ» ο Σπύρος Χαλβατζής, ο Χρήστος Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας, και ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας.


ΣΕΛ.  2   -   3

Eurokinissi

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Η κυβερνητική πολιτική «οπλίζει » τους εμπρηστές

Τα στοιχεία της έρευνας, που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ» για τον τομέα της προστασίας των δασών, αποκαλύπτουν ότι ο πραγματικός «εμπρηστής» είναι η κυβερνητική πολιτική, αφού - πέρα από τη γνωστή πολιτική γης - απουσιάζει παντελώς η όποια πρόληψη και η έλλειψη προσωπικού, η υποβάθμιση και η υποχρηματοδότηση σφραγίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ κανένα Δασαρχείο της χώρας δεν έχει επανδρωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, για τη διεκπεραίωση των εργασιών που κρίνονται απαραίτητες για την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης.


ΣΕΛ.  14   -   15



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ