ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Ιούνη 2010
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δραστηριότητες του ΚΚΕ
  • Σήμερα, Κυριακή 27/6

Η Αχτιδική Επιτροπή Υπαίθρου Αχαΐας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αιγιαλείας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν στις 11 π.μ. στην Αράχωβα Αχαΐας συγκέντρωση τιμής για τους μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και προβολής της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Θα μιλήσει ο Χρ. Λαϊνάς, μέλος της ΑΕ.

  • Αύριο, Δευτέρα 28/6

-- Σε συγκέντρωση, στην πλατεία Μετεώρων της Πολίχνης, για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, θα μιλήσει, στις 8 μ.μ., η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Σύσκεψη - συζήτηση για τον «Καλλικράτη» διοργανώνει η ΚΟ Σταυρούπολης του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στα γραφεία της (1ης Μαΐου και Λεχόβου).

-- Περιοδείες στα Νοσοκομεία «Παναγία» και «Αγιος Παύλος» διοργανώνει, στις 10.30 π.μ., η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

  • Την Τετάρτη 30/6

Η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις, η πρόταση του ΚΚΕ και η οργάνωση δράσης», στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία της

Στην τελική ευθεία για την επιτυχία της εξόρμησης του ΠΑΜΕ, που οργανώνεται με τη μορφή λαχειοφόρου αγοράς, για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, μπαίνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Η οικονομική ενίσχυση του Μετώπου θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την ταξικά προσανατολισμένη του δράση ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Ηδη, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε Ικαρία, Λακωνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λιβαδειά, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Εβρο, Κιλκίς, Γρεβενά, Καβάλα, Ηλεία και Αργολίδα, Λέσβο, Κορινθία, Ιωάννινα, Πέλλα, Ρόδο και Ρέθυμνο έχουν καλύψει το 100% του πλάνου τους.

Εκδηλώσεις για ΝΑΤΟικές δαπάνες και Αιγαίο

Η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση, ΝΑΤΟικές δαπάνες της Ελλάδας - Αιγαίο - Ελληνοτουρκικά». Η ημερίδα θα γίνει αύριο, Δευτέρα 28 του Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοεμβρίου). Ομιλητές θα είναι η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Νίκος Τζοβλάς, απόστρατος αξιωματικός ΠΝ (μέλος ΚΕΘΑ).

Ακόμα, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Νίκαιας και ο Σύλλογος Ασπρων Χωμάτων «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» συνδιοργανώνουν εκδήλωση, την Τετάρτη 30 του Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στην ιστορική Μάνδρα του Μπλόκου με θέμα «Η ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου - κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», με ομιλητή τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Θέατρο από μαθητές

Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου διοργανώνει το παράρτημα του ΕΣΥΝ στην πόλη

Πολύμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιεί από τις 19 Ιούνη το παράρτημα του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα. Στο πλαίσιο αυτών, ξεχωρίζει το «5ο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου». Τέσσερα σχολεία θα παίξουν τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις στο Μον Ρεπό, στο ανοικτό θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», εκεί που τα συνεργεία των τεχνικών του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας πραγματοποιούν τις τελευταίες παρεμβάσεις προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη του θεατρικού φεστιβάλ, αύριο Κυριακή.

Την αυλαία σήμερα ανοίγει το 4ο Γυμνάσιο με το έργο του Γρ. Ξενόπουλου «Ο Ποπολάρος». Αύριο Δευτέρα το 7ο Γυμνάσιο θα παρουσιάσει τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη. Την Τρίτη 29 Ιούνη το 1ο Λύκειο ανεβάζει το έργο του Ντάριο Φο «Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» και την Τετάρτη 30 Ιούνη το 3ο Γυμνάσιο παρουσιάζει «Το αγόρι με τη βαλίτσα».


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
2 ΦΩΤ.

Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 και ώρα 10.00 π.μ. τελούμε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Περάματος για την ανάπαυση των ψυχών των πολυαγαπημένων μας

3ΕΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ & 5ΕΤΕΣ ΜΙΧΑΗΛ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Οι γονείς: Φυλακτής και Ευμορφία. Η αδελφή: Ελένη. Ο παππούς και η γιαγιά. Οι θείοι. Οι θείες. Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι.


ΜΙΧΑΗΛ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Παγωμένες» οι προσλήψεις των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Να ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα

Σε ομηρία κρατά πάνω από 500 επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην πρόσληψή τους, ως οφείλει, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής.

«Εδώ και έξι μήνες - σημειώνει - εκατοντάδες νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους» γιατί άλλοι από αυτούς είναι άνεργοι και άλλοι παραιτήθηκαν από τις προηγούμενες δουλειές τους με το δεδομένο ότι θα προσληφθούν στην Αγροτική. «Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η διοίκηση της τράπεζας κρατά σιγήν ιχθύος και δε δίνει καμία εξήγηση για το πάγωμα αυτών των προσλήψεων».

Καταλήγοντας το Σωματείο απαιτεί «την άμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση. Καλούμε τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας και τους επιτυχόντες του διαγωνισμού να συσπειρωθούν στο κλαδικό Σωματείο και να διεκδικήσουν την άμεση ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος».
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org