Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10705

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Στο απόσπασμα η Σύνταξη, στην αγορά η Υγεία

Το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή, προβλέπει πετσόκομμα μέχρι και στο μισό των συντάξεων, 40 και πάνω χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη, κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης, εξολόθρευση των ΒΑΕ, δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης , κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά, πλήρη εμπορευματοποίηση του τομέα Υγείας.


ΣΕΛ.  3

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ κόντρα στο έγκλημα σε βάρος της ζωής μας
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 62 πόλεις
  • Αθήνα: 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος
  • Πειραιάς: 11 π.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμμαχία με τον ΛΑ.Ο.Σ. και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό δικαίωμα, ενώ συνοδεύονται από την επίθεση στους λαϊκούς αγώνες. Είναι αδίστακτοι υπηρέτες των συμφερόντων μιας χούφτας παρασίτων, μιας ελάχιστης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Υπολογίζουν ότι, επειδή έχουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ και σε αρκετές μεγάλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, με συνδικαλιστές που προσκυνάνε τον ίδιο θεό (το κεφάλαιο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του), θα τα καταφέρουν να μας κάνουν και εμάς και τα παιδιά μας φτηνά εργαλεία για τις μηχανές των καπιταλιστών. Ολοι και όλες στους δρόμους για να εμποδίσουμε το έγκλημα σε βάρος της ζωής μας.


ΣΕΛ.  4  -  5

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα ναυτεργατικά δικαιώματα

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν εξαπολύσει σφοδρή έφοδο σε βάρος των ναυτεργατών και του ταξικού τους κινήματος, κατά συνέπεια κατά της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Να ξεμπερδεύουν με τη διεκδίκηση μπάρκου με δικαιώματα, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη σύνθεση πληρωμάτων.


ΣΕΛ.  16   -   17


Η ύπουλη επίθεση κατά των ναυτεργατών

Αρθρο του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  14  -  15
ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ - ΧΡΕΗ
Χρεοκοπία του λαού ή των μονοπωλίων;

ΣΕΛ.  10  -  11
ΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Καταργείται ο εθνικός εναέριος χώρος

ΣΕΛ.  20
19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με όπλο και οδηγό την Ιστορία του ΚΚΕ

Στις 10 και 11 Ιούλη στην Ακροναυπλία.


ΣΕΛ.  7


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org