ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Μάη 2007
Σελ. /32
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Μεγάλο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Την Παρασκευή, 8 Ιούνη, στις 9 το βράδυ, στο γήπεδο Ριζούπολης

Μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη). Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση - διαδρομή στη δημιουργική και αγωνιστική πορεία του - στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν βασικές στιγμές από τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν η Μαρία Φαραντούρη, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Γιάννης Λάρδης και η Αθηνά Δημητρακοπούλου. Θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος, Κατερίνα Χιωτίνη και Αλεξία Γαβρίλη. Η μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση είναι του Στέφανου Ψαραδάκου.

Προσκαλώντας στην εκδήλωση, η ΚΟΑ τονίζει: «Ο Γιάννης Ρίτσος είναι σήμερα ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα δημιουργού και ποιητή». Ενας άνθρωπος που επέλεξε να εμπνέεται από τους λαϊκούς αγώνες και την εργατική τάξη και γι' αυτό μεγαλούργησε. Τα έργα του είναι διαχρονικά, ακριβώς γιατί εκφράζουν τα προβλήματα, τις αγωνίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν ήταν, όμως, μόνο παρατηρητής και «καταγραφέας» αυτών των αγώνων. Στρατεύτηκε με τα υψηλότερα ιδανικά, με τις αξίες του κομμουνιστικού κινήματος. Πολέμησε, εξορίστηκε, βασανίστηκε, βρέθηκε στο δρόμο πάντα παρών στους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού μας, της νεολαίας. Γι' αυτό, εξάλλου, τα ποιήματά του βρίσκουν χώρο σε αυτούς τους αγώνες και τους τροφοδοτούν. Θα έλεγε κανείς, πως «ξαναγράφονται» μέσα στις διεκδικήσεις και τις διαδηλώσεις.

Η είσοδος θα γίνεται με πρόσκληση που διατίθεται από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα κατά τόπους γραφεία τους.

Προεκλογικές περιοδείες της ΚΝΕ Αθήνας

Την Τρίτη 29/5:

- Στις 6 μ.μ., το ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων θα επισκεφθεί ο Γ. Παναγής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στις 7.30 μ.μ., στο νυχτερινό σχολείο του Αγίου Δημητρίου θα περιοδεύσει ο Δαφνής Γιώργος, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ.

- Στις 6 μ.μ., στο ΙΕΚ Περιστερίου η Βιβή Δάγκα, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ.

- Στις 6 μ.μ., στο Νυχτερινό ΤΕΕ Ν. Ιωνίας, το μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας, Σταμάτης Μαμακας.

- Στις 6.30 μ.μ., στο 2ο Νυχτερινό Λύκειο Αθηνών, η Ξένια Παπουρτζή, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ.

- Στις 11.30 π.μ. στον ΟΑΕΔ Κηφισιάς, ο Μάκης Μακρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στις 7 μ.μ., στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην πλατεία Κάνιγγος, ο Μ. Μακρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Τετάρτη 30/5:

- Στις 7.30 μ.μ., το ΙΕΚ Αργυρούπολης θα επισκεφθεί ο Γ. Δαφνής, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ.

- Στις 5.30 μ.μ., στο δημόσιο ΙΕΚ Γκράβας, η Ξένια Παπουρτζή, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ.

- Στις 7.30 μ.μ., στο σούπερ μάρκετ «Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στην πλατεία Κολιάτσου, η Ξένια Παπουρτζή.

- Στις 6 μ.μ., στο δημόσιο ΙΕΚ Χαλανδρίου, θα περιοδεύσει ο Μ. Μακρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Πέμπτη 31/5:

- Στις 7.30 μ.μ., το ΙΕΚ Ηλιούπολης θα επισκεφθεί ο Γ. Δαφνής.

- Στις 6 μ.μ., στο δημόσιο ΙΕΚ Μεταμόρφωσης θα περιοδεύσει ο Σταμάτης Μαμακας, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 1/6:

- Στις 7 μ.μ., η Βιβή Δάγκα, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ, θα επισκεφθεί το κατάστημα «HONDOS» στο Αιγάλεω.

- Στις 6.30 μ.μ. στο Νυχτερινό Λύκειο Αμπελοκήπων θα περιοδεύσει η Ξένια Παπουρτζή, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ.

Το Σάββατο 2/6:

- Στις 9 π.μ. το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στη Λ. Καβάλας θα επισκεφθούν οι Νίκος Λέος και Φραγκογιάννης Γ., μέλη του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ήδη ξεδιπλώνουν μια σειρά δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος συζήτησης με το λαό για τα προβλήματά του και την πολιτική του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Κυριακή

-- Στις 11 π.μ. στα Βρασνά Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης.

-- Τα χωριά Κάλχας και Τυχερό θα επισκεφτεί κλιμάκιο της Οργάνωσης Ροδόπης, με επικεφαλής τον Π. Ταξόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Βόρειου Εβρου θα περιοδεύσει στα χωριά Δόξα, Μάνη και Καρωτή.

-- Στις 8 μ.μ. στο Αρδάνιο θα μιλήσει ο Χρήστος Κοντογιαννίδης, μέλος της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. στην Ατάρνη θα μιλήσει ο Δαμιανός Κουκοράβας, γραμματέας της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. στην Ανθεια θα μιλήσει ο Τάσος Βλισίδης, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

-- Συγκέντρωση στο Δήμο Θέρμου πραγματοποιεί η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία, στις 8.30 μ.μ.

-- Στα Βραχανιώτικα του Δήμου Μελιτιαίων στην Κέρκυρα στις 8 μ.μ. πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 29/5

-- Στις 10.30 π.μ., την κεντρική υπηρεσία της Τράπεζας Πειραιώς (Συγγρού 87, Αθήνα) θα επισκεφθεί η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

-- Στις 11 π.μ., τις εγκαταστάσεις της εμπορικής εταιρείας Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ (Λ. Σπατών 81, Σπάτα) θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Καλύβα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

-- Στις 12 μ., το ξενοδοχείο ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αγγελική Σουλτανιά, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

Την Τετάρτη 30/5

-- Στις 7 π.μ., στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ (Λαοδικείας 2, Ιλίσια) σε συγκέντρωση εργαζομένων θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 9 π.μ. τους εργαζόμενους της εμπορικής εταιρείας NOTOS COM (Μενεξέδων 6, Κηφισιά) θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσιώτη, μέλος της Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

-- Στις 10.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Λιαπάτη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, θα επισκεφθεί το πρακτορείο εφημερίδων «ΕΥΡΩΠΗ» (Εμμ. Παπά 3, Ακαδημία Πλάτωνος)

-- Οι ΚΟΒ Οικοδόμων - ΕΒΕ και κεντρικού Μενιδίου διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Μενιδίου (Δεκελείας 42).

Την Πέμπτη 31/5

-- Στις 10.30 π.μ., το πρακτορείο εφημερίδων ΑΡΓΟΣ στο Κορωπί θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κ. Μυτιληνιού, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Περιοδεία στους καπνοπαραγωγούς και τους οικοδόμους των χωρών Κοπτερό και Πελεκητή Ροδόπης το βράδυ, ενώ το μεσημέρι περιοδεία στα εργοστάσια ΦΑΝΚΟ, ΝΤΙΑΞΟΝ και ΣΕΛΜΑΝ.

Την Παρασκευή 1/6

-- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση - παρουσίαση βιβλίου

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παναγιωτίδη, με τίτλο «Η πορεία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη», διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ την Τρίτη 29 Μάη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Μακεδονομάχων, μπροστά από το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εποχή».

Θα μιλήσουν ο συγγραφέας και στέλεχος του ΚΚΕ Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Γιώργος Τεμεκενίδης, ιστορικός - φιλόλογος και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ