ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Απρίλη 2014
Σελ. /40
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Κυριακή

-- Στις 7 μ.μ., στο Κάτω Αιγάλεω, στην πλατεία Λάρνακος (Ρήγα Φεραίου και Κηφισού) θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω.

-- Στις 11 π.μ., στο Χαϊδάρι, στην καφετέρια «Corner - Palace» (Καραϊσκάκη 83) θα μιλήσει ο Μ. Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.

-- Συγκέντρωση της ΚΟ στα ΤΑΞΙ της ΤΕ ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ, στις 11 π.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου & Κηφισού).

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 7 μ.μ., στο Χαλάνδρι, στο καφενείο Ολύμπου και Εδέσσης, θα μιλήσει η Λούλα Καρατζά, υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου.

-- Στις 7 μ.μ., στον Αγ. Δημήτριο, στην πλατεία Ασυρμάτου, θα μιλήσουν ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, και η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

-- Στις 10 π.μ., στους ανέργους στον ΟΑΕΔ Περιστερίου θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών.

-- Στις 7 μ.μ. στο Ελληνικό, στο ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής, θα μιλήσουν ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, και ο Θ. Λιάππης, υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Κυριακή

-- Στις 10 π.μ., σε Σφηκιά - Ριζώματα θα περιοδεύσει ο Γ. Μελιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

-- Στις 11 π.μ., στα καφενεία της Χαριλάου θα περιοδεύσει ο Γ. Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 7.30 π.μ., στον ΟΤΕ της Ερμού στη Θεσσαλονίκη, θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 10 π.μ., σε ΔΕΥΑΒ - ΔΕΗ - ΙΚΑ Κατερίνης, θα περιοδεύσει ο Μπ. Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.

-- Στις 6 μ.μ., σε Κοπανό, Μαρίνα, Λευκάδια, θα περιοδεύσει ο Σ. Τσίτσης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας.

Στην Κρήτη

Σήμερα, Κυριακή

-- Ο Γ. Στεφανάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, θα περιοδεύσει στις 3 μ.μ. στο «ΝΑΝΑ BEACH».

-- Στις 3 μ.μ. ο Μ. Χουστουλάκης, υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου, θα περιοδεύσει στο ξενοδοχείο «APOLLONIA» στην Αμμουδάρα.

-- Στις 6 μ.μ. ο Κ. Προυκάκης, υποψήφιος δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, θα περιοδεύσει στα χωριά Ρουσοχώ, Νιπιδιτό και Παναγιά.

-- Ο Μ. Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, θα μιλήσει στις 6 μ.μ. σε σύσκεψη στην ταβέρνα «Ο,τι φάμε» στη Φοινικιά.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Κυριακή

-- Συγκέντρωση στο Ομόλιο της Λάρισας, στις 10.30 π.μ., περιοδεία στη συνέχεια στο Στόμιο και συγκέντρωση στη Μηλέα, στις 7.30 μ.μ., με τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λάρισας.

-- Συγκέντρωση στον Πυργετό Τρικάλων (καφενείο Βλάχου), στις 10.30 π.μ. και στο Φλαμούλι Τρικάλων (καφενείο Αργύρη), στις 11.30 π.μ., με ομιλητή τον Γ. Καΐκη, υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων.

Αύριο, Δευτέρα

-- Κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, στις 8.30 μ.μ., με ομιλητές τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, και τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων. Θα χαιρετίσει ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Επιστημονική διάλεξη για τον Γ. Ρίτσο

Με αφορμή την επέτειο των 105 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει επιστημονική διάλεξη, την Τετάρτη 30 Απρίλη, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο ΑΑ του Πανεπιστημίου. Το περιεχόμενό της θα αφορά το πώς διδάσκεται ο Γιάννης Ρίτσος στις Παιδαγωγικές Σχολές και ποιο είναι το σύγχρονο νόημα του έργου του, ενώ η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και αφιέρωμα στην 1η Μάη του '36 και στη συγγραφή του «Επιταφίου». Θα μιλήσει η Ερη Ρίτσου, κόρη του ποιητή, συγγραφέας και υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Σήμερα η εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Παξιμαδά

Ο Δήμος Πετρούπολης, σήμερα, Κυριακή, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας & Ρήγα Φεραίου, διοργανώνει εκδήλωση, για να τιμήσει τον επί τριάντα χρόνια αγωνιστή κομμουνιστή δήμαρχο της πόλης, Νίκο Παξιμαδά. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του. Θα μιλήσουν ο δήμαρχος Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς, και ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ψήφο στο ΚΚΕ παντού!»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), με αφορμή τις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και τις ευρωεκλογές απευθύνει κάλεσμα για ψήφο αγωνιστική στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Στη σχετική απόφαση - κάλεσμα τονίζεται σχετικά:

«Εμείς οι αγωνιστές και αγωνίστριες της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, που βιώσαμε τις διώξεις, τα βασανιστήρια και την εξορία στο κάτεργο της Μακρονήσου και άλλους τόπους εξορίας. Ολοι εμείς οι επιζώντες σήμερα αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών λαϊκών αγώνων για τα κοινωνικά και δημοκρατικά / πολιτικά δικαιώματα του λαού. Οι χιλιάδες συγκρατούμενοί μας στις φυλακές και τις εξορίες - εκφράζοντας και τους νεκρούς των αγώνων μας:

Καλούμε τους συναγωνιστές, τους απογόνους και τις οικογένειές τους με βάση και την αρνητική εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τις τελευταίες δεκαετίες από την ένταξη στην ΕΟΚ και την αντιλαϊκή πολιτική της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα.

Να βγάλουν σωστά συμπεράσματα από τις βάρβαρες αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που συναποφασίζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). Τις πολιτικές που στηρίζουν, αντικειμενικά, και όλα τα άλλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, Ελιές, Ποτάμια και λοιπά "κομματίδια"), εκτός από το ΚΚΕ που σταθερά τις αντιπαλεύει και τις καταγγέλλει διεκδικώντας μέτρα υπέρ των εργαζομένων.

Με βάση και αυτήν την εμπειρία, τους καλούμε, στις τριπλές εκλογές του Μάη, να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ παντού! Να ψηφίσουν, ενιαία, ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στην Τοπική Διοίκηση και τις περιφερειακές εκλογές "Λαϊκή Συσπείρωση". Γιατί μόνον η ψήφος στο ΚΚΕ ενισχύει τη δύναμη του λαού για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν σε βάρος των εργαζομένων. Είναι η μόνη ψήφος που συμφέρει τους εργαζόμενους και το λαό».

Απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία διαρκείας που ξεκινάει από αύριο Δευτέρα στις λαϊκές αγορές, ενάντια στο νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή. Καλεί, επίσης, στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα 28/4 στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και την Τρίτη 29/4 στις 11 π.μ. στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη.

Το ΚΚΕ τιμάει την Πρωτομαγιά
  • Οι κλαδικές Τομεακές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών) διοργανώνουν εκδήλωση για την 1η Μάη, αύριο Δευτέρα 28/4, στις 7 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145). Η εκδήλωση περιλαμβάνει βίντεο - ομιλία - καλλιτεχνικό πρόγραμμα - έκθεση φωτογραφίας. Θα μιλήσει ο Γ. Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Την Πέμπτη 1η Μάη, στις 8.30 π.μ. στο Χαϊδάρι, στο μνημείο για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944 (είσοδος στρατοπέδου πρώην ΚΕΒΟΠ), η ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τους ήρωες που έπεσαν για τα ιδανικά της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό. Θα χαιρετίσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών.
Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού

Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σήμερα, Κυριακή: Στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην περιοχή Ελληνορώσων, σε καφενείο (Βρανά 45 & Αιμ. Βεάκη).

Αύριο, Δευτέρα: Στις 7.45 π.μ. επίσκεψη στα συνεργεία των εργαζομένων στο Πεδίον του Αρεως. Στις 10 π.μ. στα καταστήματα της οδού Σόλωνος. Στις 6.30 μ.μ. συμμετοχή στη συζήτηση για τις θέσεις των υποψήφιων δημάρχων Αθήνας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου.

Δραστηριότητα υποψήφιων ευρωβουλευτών

-- Σήμερα, Κυριακή, στη δημοτική ενότητα Αριος θα περιοδεύσουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Διασάκος και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος.

-- Σήμερα, Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., σε σύσκεψη γυναικών στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», θα μιλήσει η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Παρουσιάσεις ψηφοδελτίων

Σήμερα, Κυριακή

  • Στην Κηφισιά: Στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Κηφισιάς. Θα μιλήσουν ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Ν. Σφαντός, υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς.
  • Σε Σπάτα - Αρτέμιδα: Στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδας (μπλε κτίριο). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Δάρδαλης.

Αύριο, Δευτέρα

  • Σε Νίκαια - Ρέντη: Στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Θα μιλήσουν ο Ο. Διαμαντόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, και ο Στ. Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος.Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org