ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Απρίλη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 του Μάη

Για να διαδοθεί πλατιά η πολιτική πρόταση του Κόμματος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, να αναδειχτεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης

Από το προηγούμενο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 9 Οκτώβρη 2004
Από το προηγούμενο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 9 Οκτώβρη 2004
Σημαντικό σταθμό στην κλιμακούμενη δράση του ΚΚΕ, με στόχο τη διάδοση της πολιτικής του πρότασης για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, παράλληλα και ταυτόχρονα με το «παρών» στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αποτελεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Κόμμα το Σάββατο 15 του Μάη, στην Αθήνα.

Τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου ανακοίνωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε (αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενες σελίδες του «Ρ»). Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε σχετικά:

«Αποφασίσαμε, χωρίς να αποτραβιόμαστε ούτε λεπτό από τη μάχη στους χώρους δουλειάς κατά κλάδο και τα λοιπά, να σημαδέψουμε αυτήν την αντεπίθεσή μας και την εκλαΐκευση της πολιτικής μας πρότασης για διέξοδο και πάλη για την εξουσία, με μια μεγάλη πανελλαδική κομματική κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει από τη Θράκη, από την Κρήτη και θα συνενωθούμε όλοι στις 15 Μαΐου εδώ στην Αθήνα.

Εχει και τον ουσιαστικό της χαρακτήρα έχει και το συμβολικό της. Γιατί πραγματικά θέλουμε να σημειώσουμε την πανελλαδική σημασία του συντονισμού της κοινής δράσης και της συμπαράταξης. Και καλούμε να λάβουν μέρος και όλοι εκείνοι που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να διαγράψουν από το μυαλό τους, να ξεκόψουν με αυταπάτες όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να συνειδητοποιήσουν ότι εδώ χρειάζεται ένας αγώνας, και άμεσος αλλά και με προοπτική. Και ότι χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας. Θεωρούμε ότι δεν είμαστε μόνο εμείς οι κομμουνιστές που καταλαβαίνουμε και συνειδητοποιούμε αυτήν την κατάσταση».

Από σήμερα και μέχρι τη μέρα του συλλαλητηρίου, παράλληλα με τη μάχη της Πρωτομαγιάς και των εργατικών αγώνων που δυναμώνουν, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ βάζουν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο χωριό και την πόλη, την ανάγκη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Αθήνας στις 15 του Μάη. Να γίνει ακόμα πιο ισχυρό το μέτωπο της αντίστασης και της αντεπίθεσης, που με όρους πρωτοπορίας θέτει στους καθημερινούς αγώνες την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης.

Περιοδείες της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της Πανεξόρμησης, με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση», οι Κομματικές Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν τις επόμενες μέρες τις παρακάτω περιοδείες:

  • Σήμερα Τρίτη 27 Απρίλη, στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «HILTON», με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Αύριο Τετάρτη 28 Απρίλη:

-- Στις 7.30 π.μ. στη ΔΕΗ Ασπροπύργου, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάνια», με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 12.30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Athens Plaza», με ομιλητή τον Νίκο Παπακωνσταντίνου.

-- Στη 1.30 μ.μ. στην «Pitsos».

-- Στις 4 μ.μ. στο πολυκατάστημα «Notos», με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Την Παρασκευή 30 Απρίλη, στις 5.30 π.μ. στην «Bic Violex».
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Με σύνθημα: «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας» πραγματοποιείται στις 7, 8 και 9 Μάη το Συνέδριο της ΚΝΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ που πραγματοποιείται στις 7, 8 και 9 Μάη με σύνθημα: «Ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας».

Οι Θέσεις της ΚΝΕ για το συνέδριο έχουν κυκλοφορήσει ήδη από τις αρχές του Γενάρη για να ακολουθήσει ένας πλατύς γόνιμος διάλογος με τη νεολαία, όπου αυτή βρίσκεται, με τους νέους με τους οποίους οι νέοι κομμουνιστές συναντήθηκαν στις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες αλλά και εκείνους τους οποίους η Οργάνωση καλεί να πάρουν θέση στους ταξικούς αγώνες που βρίσκονται μπροστά. Παράλληλα, μέσα από τις σελίδες του «Οδηγητή» πραγματοποιείται ο προσυνεδριακός διάλογος.

Συνδιάσκεψη Αθήνας της ΚΝΕ

Με αισιοδοξία για τις μάχες που έρχονται η Οργάνωση Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο τη Συνδιάσκεψή της. Λίγο διάστημα μένει από το συνέδριο της ΚΝΕ και η συζήτηση επικεντρώθηκε στον προσανατολισμό που θέτει αυτό, το πώς δηλαδή η Οργάνωση θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο ώστε να μάχεται στο πλευρό του ΚΚΕ, φέρνοντας νέους ανθρώπους κοντά στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Παράλληλα, στις εργασίες της συνδιάσκεψης αποτυπώθηκαν τα θετικά βήματα από τη δουλειά της Οργάνωσης και συνολικά της ΚΝΕ. Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και μεταφέρθηκε εμπειρία από τις μάχες που έχουν δώσει οι νέοι κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Αθήνας σε όλους τους χώρους. Με την πείρα που δίνει η δράση της Οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, κατάρτισης, στα σχολεία, η συμμετοχή στις απεργίες και στις καθημερινές μάχες και με προσανατολισμό τη δουλειά στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στην οικοδόμηση οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, η συνδιάσκεψη έληξε με ελπίδα και αισιοδοξία για τις μάχες που έρχονται.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ στις σχολές

Πλατύ άνοιγμα με εκδηλώσεις στις σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στο Λεκανοπέδιο κάνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Πρόκειται για εκδηλώσεις - συζητήσεις με θέμα: «Η καπιταλιστική οικονομική κρίση, η αντιμετώπιση της αντιλαϊκής θύελλας και η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ».

Το πρόγραμμά τους για αυτή τη βδομάδα έχει ως εξής:

  • Σήμερα Τρίτη:

-- Στην ΑΣΟΕΕ, στη 1 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Γεωπονική, στη 1 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Τάσος Τραβασάρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στα Παιδαγωγικά, στις 12 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Αύριο Τετάρτη:

-- Στο Πολυτεχνείο, στις 12.30 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στην Ιατρική, στις 2 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Την Πέμπτη 29 Απρίλη

-- Στα ΤΕΦΑΑ, στις 2 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Σταύρος Σκουλής, γραμματέας της Σπουδάζουσας Αθήνας.

ΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συζήτηση για την Πρωτομαγιά

Την Πέμπτη 29 Απρίλη με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει την Πέμπτη 29 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟΑ, με θέμα: «1η ΜΑΗ 2010. Τιμάμε το χτες με τους αγώνες του σήμερα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχ. Βόδα 4-6).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ