ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
«Κουβέντα δεν λένε οι άλλοι υποψήφιοι για την άγρια δημοτική φορολογία»

Σε συγκέντρωση στον Νέο Κόσμο το περασμένο Σάββατο μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε συγκέντρωση στον Νέο Κόσμο, που έγινε στη Λέσχη Φιλίας της περιοχής, στο πλαίσιο της δραστηριότητας των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρεμβάσεις έκαναν ακόμα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Φιλέρης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων 2ης Δημοτικής Κοινότητας και μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, και Νότης Σκούρας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών.

Στην ομιλία του, ο Ν. Σοφιανός μεταξύ άλλων κάλεσε να δοθεί από τους εργαζόμενους ενιαία απάντηση σε όλες τις κάλπες, να μην πιάσουν τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζει η κυβέρνηση για να εγκλωβίσει έναν κόσμο στη λογική του μικρότερου κακού. «Να μην πιάσει τόπο το "Τσίπρας ή Μητσοτάκης", να 'ρθουν αυτοί, να φύγουν οι άλλοι, να ξεχάσει δηλαδή ο λαός μας τον βαρύ λογαριασμό που πληρώνει, να ξεχάσει αυτούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την πολιτική και οι οποίοι δεν διαφοροποιούνται όταν μιλάμε για τον δήμο και την Περιφέρεια».

Αναφερόμενος στους άλλους υποψήφιους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι «δεν λένε κουβέντα για την άγρια δημοτική φορολογία. Δεν λένε κουβέντα για το ποιος θα πληρώνει αυτές τις γενικές σκέψεις, ιδέες και προτάσεις που λένε για την Αθήνα. Δεν βγάζουν τσιμουδιά για την ευέλικτη εργασία, για την προσωρινή εργασία, για το γεγονός ότι στο δήμο της Αθήνας πάνω από 2.500 εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι, είναι "παρατασιούχοι", είναι εργαζόμενοι με προγράμματα, οι οποίοι δουλεύουν σε θέσεις δουλειάς που χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Γιατί δεν μπορούν οι παιδικοί σταθμοί να δουλεύουν με εναλλασσόμενο προσωπικό και τα παιδιά κάθε χρόνο να αλλάζουν εκπαιδευτικό. Δεν μπορούν μια σειρά λειτουργίες και αρμοδιότητες που έχει ο δήμος να στηρίζονται σε ένα προσωπικό το οποίο μέχρι να αποκτήσει μια εμπειρία, τη χάνει, τέλειωσε το εξάμηνο, τέλειωσε το οχτάμηνο και τώρα πρέπει να έρθει κάποιος άλλος...

Γι' αυτό και δεν βγάζουν κυριολεκτικά λέξη για όλο αυτό το όργιο το οποίο υπονομεύει τις λειτουργίες και τις δομές του δήμου μέσα από τις ΜΚΟ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς στους οποίους παραχωρούν αρμοδιότητες του δήμου σε όλη την έκταση και ταυτόχρονα εισπράττουν αυτές εκατομμύρια από προγράμματα, προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς εργασιακές σχέσεις, αξιοποιούν εθελοντές για να δουλέψουν κυριολεκτικά για να φτιάξουν ένα βιογραφικό το οποίο μπορεί αύριο να τους δώσει τη δυνατότητα να πάνε σε μία δουλειά.

Και φυσικά, δεν λένε κουβέντα γιατί συμφωνούν στη λογική ότι ο δήμος είναι επιχείρηση, η οποία πρέπει να έχει πλεονάσματα, η οποία πρέπει να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα, γενικεύοντας την ανταπόδοση, δηλαδή την προσφορά υπηρεσιών έναντι ποσού που πληρώνει ο δημότης πλέον των ποσών που ήδη πληρώνει στη δημοτική φορολογία, πλέον της αφαίμαξης, της φοροληστείας που του γίνεται από το κράτος, από τον ΕΝΦΙΑ, από τον φόρο εισοδήματος, από τον ΦΠΑ, από όλα αυτά δηλαδή τα οποία πληρώνει και τον καταδικάζουν ακόμα και οι πιο ελάχιστες παρεχόμενες υπηρεσίες να γίνονται και αυτές επί πληρωμή».

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τα παραπάνω να γίνουν κριτήριο ψήφου για τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία που ζει και δουλεύει στην Αθήνα, γιατί όπως είπε: «Τον συμφέρει ένα ισχυρό ΚΚΕ, τον συμφέρει να δυναμώσει αυτό το Κόμμα, αυτή η δύναμη που μπορεί να οργανώσει, να κινητοποιήσει, να διεκδικήσει, να αναχαιτίσει μέτρα, να ανακόψει μέτρα, να αποσπάσει επιμέρους κατακτήσεις». Ενώ κάλεσε να αξιοποιηθεί και η πείρα που έχει συγκεντρωθεί σε έναν κόσμο για το πώς μπορεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ να λειτουργεί την επόμενη μέρα των εκλογών σε όφελος του εργαζόμενου, του λαού μας.


ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Δίνουμε μάχη για να σηκώσει ο λαός ανάστημα

Κάλεσμα μαχητικής συστράτευσης με το ΚΚΕ, για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, απηύθυνε από την Καλλιθέα το περασμένο Σάββατο ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην κατάμεστη αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος του Αγ. Νικολάου, στην καρδιά μιας πόλης συνδεδεμένης με ηρωικούς αγώνες και κορυφαίους σταθμούς της Ιστορίας του εργατικού κινήματος, μίλησε και ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Βακαλόπουλος.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ ανέδειξαν τις δυνατότητες να συσπειρωθεί νέος κόσμος με το Κόμμα, να δοθεί απάντηση στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους. Να μπουν νέες δυνάμεις στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της περιφερειακής αρχής Αττικής και των δημοτικών αρχών, όπως της Καλλιθέας, που υπηρετούν την ίδια στρατηγική. Τη στρατηγική της ανταποδοτικότητας, της μεγαλύτερης φορομπηξίας σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, των ανύπαρκτων έργων υποδομής προστασίας της ζωής του λαού, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κ.λπ.

Οπως είπε ο Γ. Πρωτούλης, η περιφερειακή αρχή και η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που αφήνουν τις λαϊκές συνοικίες εκτεθειμένες σε φυσικά φαινόμενα, χρηματοδοτούν έργα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως για το τουριστικό κεφάλαιο, με την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, με μαρίνες για γιοτ κ.λπ.

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Βακαλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζει η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες κατέθεσε μήνυση εναντίον του ίδιου του υποψήφιου δημάρχου του ΚΚΕ και άλλων στελεχών του Κόμματος «με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης». «Θίχτηκε ο φασίστας γιατί τον είπαμε φασίστα!», υπογράμμισε ο Γ. Βακαλόπουλος και συνέχισε: «Ματαιοπονούν οι φασίστες χρυσαυγίτες αν πιστεύουν ότι με τη θρασύδειλη στοχοποίηση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων και του υποψήφιου δημάρχου θα μπορέσουν να τρομοκρατήσουν όλους όσοι συσπειρώνονται και αγωνίζονται δίπλα στο ΚΚΕ». Ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνονται π.χ. στην καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ, αλλά και της δημοτικής αρχής, «που με τη μέχρι τώρα στάση της, έχει δώσει το δικαίωμα στους χρυσαυγίτες να το παίζουν φιλήσυχοι και φιλάνθρωποι».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική «δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ και το συνδυασμό του, τη "Λαϊκή Συσπείρωση" (...) Θα δώσουμε τη μάχη στις λαϊκές γειτονιές, σε κάθε δήμο, σε κάθε Περιφέρεια, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να σηκώσει ανάστημα ο λαός. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, δυναμώνουμε την πάλη, βάζουμε νέα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας. Γιατί το πραγματικά διαφορετικό για το λαό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το δυνάμωμα της δικής του πάλης, την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, παντού».


Ο Γ. Βακαλόπουλος
Ο Γ. Βακαλόπουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για να μην απολυθούν

Σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής των συμβασιούχων εργαζομένων για τη μονιμοποίησή τους

Σήμερα στο δικαστήριο της Πάτρας εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου, που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ, με το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». Οι εργαζόμενοι απαιτούν να παραμείνουν στην εργασία τους, να μη βρεθούν ξανά στο δρόμο.

Στο πλευρό τους θα βρεθεί ξανά η δημοτική αρχή της Πάτρας. Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει τους ίδιους και τους συναδέλφους τους, που πρόσφατα το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή παραμονή τους στην εργασία, ως μόνιμους εργαζόμενους, αφού χωρίς αυτούς ο δήμος ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μάλιστα, η δημοτική αρχή διεκδικεί όχι απλά την παραμονή τους στη δουλειά, αλλά να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους εργαζόμενους, μισθολογικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι σε κινητοποίηση σήμερα στα δικαστήρια καλούν για τη στήριξη των εργαζομένων τα σωματεία καθαριότητας και οδηγών του δήμου, όπως και το κλαδικό Σωματείο των ΟΤΑ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ