ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αλέκα Παπαρήγα σε Βόλο και Λάρισα

Περιοδεία στο Βόλο και στη Λάρισα θα πραγματοποιήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αύριο, Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 του Νοέμβρη. Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 28/11, Βόλος
  • 11.30 Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ.
  • 13.00 Επίσκεψη στην ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ. Συνάντηση με το σωματείο, ομιλία στους εργαζόμενους.
  • 19.00 Ομιλία στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ με θέμα: «Οι προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης της Ελλάδας και η πρόταση του ΚΚΕ».
Πέμπτη 29/11, Λάρισα
  • 09.00 Επίσκεψη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Συνάντηση με τη διοίκηση, ομιλία στους εργαζόμενους.
  • 11.30 Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ.
  • 12.30 Επίσκεψη στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας (ΠΠΝΘ). Συνάντηση με τη διοίκηση, ομιλία στους εργαζόμενους.
  • 19.00 Ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο με θέμα: «90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Οι προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης της Ελλάδας και η πρόταση του ΚΚΕ».
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ - ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Πλούσια συζήτηση με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Αθρόα ήταν η προσέλευση μελών, αλλά κυρίως φίλων και συνεργαζόμενων με το ΚΚΕ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Η συνάντηση είχε τη ζεστασιά της αμεσότητας στην ανταλλαγή ενός πλούσιου προβληματισμού, καθώς πάρα πολλοί καταξιωμένοι στους χώρους τους αγωνιστές πήραν το λόγο και κατέθεσαν τη σκέψη και την άποψή τους, αμέσως μετά την εισηγητική μεστή ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα.

Η συνάντηση, όπως σημείωσε στην έναρξή της ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εντάσσεται στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων της Οχτωβριανής Επανάστασης και του Κόμματος και παρόμοιες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν στην πορεία του επόμενου χρόνου απ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις.

Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας ότι νυχθημερόν δέχονται μια ομοβροντία συκοφάντησης έως και γελοιοποίησης της αντίστασης, της πάλης, της αντιπαράθεσης, της ρήξης και ανατροπής. Παρ' όλα αυτά, τόνισε, είναι ελπιδοφόρο το ότι σήμερα όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να κατανοούν πως όλα αυτά είναι μια παγίδα, μια εκφοβιστική προπαγάνδα.

Ακολούθως αναφέρθηκε στους αγώνες που έγιναν, για να τονίσει ότι σήμερα απαιτείται η ενιαία επίθεση όλων των εργαζομένων, αγώνες που να απαντούν στο «διαίρει και βασίλευε», που να αμφισβητούν και να αντιπαλεύουν την κυριαρχία των μονοπωλίων, την ιμπεριαλιστική πολιτική, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μη βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Συμπλήρωσε δε ότι το ζήτημα είναι ποια στρατηγική στο πολιτικό επίπεδο είναι σήμερα αναγκαία ώστε να επιδράσεις στην ικανότητα και αποτελεσματικότητα του λαϊκού κινήματος να κινείται προς τη διέξοδο, την προοπτική.

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη οι άνθρωποι του μόχθου, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, να ξεμπερδεύουν γρήγορα με την αυταπάτη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορεί ν' αλλάξουν και να τα εγκαταλείψουν, με γνώση ότι τίποτα θετικό δεν πρόκειται να προκύψει από την αλλαγή μορφής ή σύνθεσης του πολιτικού συστήματος. Επισήμανε εδώ τις ευθύνες και των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. γιατί με διαφορετική πολιτική το καθένα βάζουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση.

Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ προτείνει εναλλακτική λύση, μένοντας σταθερό στο πεδίο του καθημερινού αγώνα, επιζητώντας να αποσπαστούν ακόμα μερικές, έστω και προσωρινές, κατακτήσεις, γιατί στο έδαφος της πάλης διαμορφώνεται πείρα να περάσουμε στην αντεπίθεση, στη ρήξη και στην ανατροπή στην πορεία.

Αναφορικά με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτή είναι και ρεαλιστική και αναγκαία, είναι πρόταση πάλης γύρω από ώριμους άμεσους στόχους και αιτήματα, πρόταση συσπείρωσης σε επιμέρους μέτωπα πάλης, που στην πορεία θα μετατραπούν στα ρυάκια τα οποία θα οδηγήσουν στη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου (ΑΑΔΜ). Είναι πρόταση καθημερινού αγώνα, συμμαχίας και πάλης για τη λαϊκή εξουσία. Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενώς στη συγκρότηση του ΑΑΔΜ σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος του πρέπει να είναι η εξασφάλιση της ανώτατης ικανοποίησης των ανθρώπινων αναγκών.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι για να υπάρξει λαϊκή οικονομία για όλους απαιτείται επίλυση του προβλήματος της ιδιοκτησίας. Συμπλήρωσε ότι βασική προϋπόθεση μιας σχεδιασμένης ανάπτυξης αποτελεί η αλλαγή των ξεπερασμένων ιστορικά σχέσεων που υπάρχουν στην παραγωγή, η κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής. Βάθρο της λαϊκής οικονομίας είναι η κοινωνική κρατική ιδιοκτησία στα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αναφέρθηκε εκτενώς στον κεντρικό σχεδιασμό τονίζοντας ότι η εργατική τάξη και τα συμμαχικά λαϊκά στρώματα θα συναποφασίζουν για το τι θα αναπτυχθεί και πώς αυτό θα αξιοποιηθεί από ολόκληρη την κοινωνία, ελέγχοντας για το αν αυτό πραγματοποιείται. Η κεντρικά σχεδιασμένη ανάπτυξη - συμπλήρωσε - είναι ανάγκη που πηγάζει απ' τις σημερινές απαιτήσεις.

Τέλος, τόνισε ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ έτσι κι αλλιώς ανοίγει πολλά ζητήματα αλλά «χωρίς να αφήνουμε κανένα κενό στην ανταπόκρισή μας στα άμεσα καθήκοντα οφείλουμε να τη συζητάμε, να την εμπλουτίζουμε κι αυτό θέλουμε να το κάνουμε συζητώντας και δρώντας μαζί σας».

Με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη 27/11, στις 3 μ.μ. με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Εκδήλωση για την Κομμουνιστική Διεθνή

Το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης», σε συνεργασία με τις φοιτητικές ΟΒ της ΚΝΕ των Τμημάτων Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών, διοργανώνει στο χώρο του εκδήλωση, με θέμα την επανέκδοση ντοκουμέντων (Θέσεις και Καταστατικό) του 2ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς, αύριο, Τετάρτη 28 Νοέμβρη και ώρα 6 μ.μ., με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων που παρέχει ο χώρος, η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις που διακινούνται από τις συγκεκριμένες ΟΒ της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα, όμως, το διάστημα 28/11 έως 5/12 και ώρες 9 π.μ. - 5 μ.μ. (εκτός Σαββατοκύριακου) στο Επιμορφωτικό Κέντρο θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφίες - ντοκουμέντα της Οχτωβριανής Επανάστασης και των πρώτων χρόνων της σοβιετικής εξουσίας, ανοιχτή για κάθε επισκέπτη.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, 27/11, στις 6.30 π.μ., ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, θα περιοδεύσει στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

-- Σήμερα, Τρίτη 27/11, στις 6.30 π.μ., κλιμάκιο της Βόρειας Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τους εργάτες του Δήμου Πεύκης και στις 9 π.μ. τους εργαζόμενους στο δημαρχείο.

-- Αύριο, Τετάρτη 28/11, στις 4 μ.μ. τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Κέρδος» θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Σπύρο Χαλβατζή.

-- Αύριο, Τετάρτη 28/11, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Ανάκασα), θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης.

-- Την Πέμπτη 29/11, στις 6 π.μ., η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά θα περιοδεύσει στους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου.

-- Την Παρασκευή, 30/11/07, στις 9 π.μ. στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ στο Ν. Ηράκλειο θα περιοδεύσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ