ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η εκδήλωση για τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και συνοικίες, με καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ξεδιπλώνουν ένα πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Θέμα της μεγάλης αυτής εξόρμησης είναι «η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, και οι θέσεις του ΚΚΕ» και στόχος να ανοίξει πλατιά η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, σήμερα Τετάρτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4 - 6).

Χτυπούν στην καρδιά του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης

Ηδη, πριν από τη σημερινή κεντρική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής, έχουν προηγηθεί μια σειρά εκδηλώσεων σε δήμους του Λεκανοπεδίου.

Μεταξύ αυτών, με επιτυχία διοργανώθηκε και η συγκέντρωση των ΚΟ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ την Κυριακή 24/11.

Στην ομιλία του, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Με τη νέα επίθεση, το κράτος θα δίνει μόνο ένα κατώτατο επίπεδο σύνταξης και παρoχών Υγείας, σε πολύ μεγάλη ηλικία, και θα παραδίδει το μεγάλο φιλέτο μέσω της λεγόμενης ανταποδοτικής σύνταξης στις ασφαλιστικές εταιρείες και στα επαγγελματικά ταμεία.

Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δεν είναι "βιώσιμο" με τα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και του κράτους του, γιατί δεν θέλουν να δίνουν ούτε τα λίγα ψίχουλα που μέχρι τώρα έδιναν για τους απόμαχους της δουλειάς, τους σακατεμένους από την άγρια εκμετάλλευση εργάτες, τους νέους και τις νέες, παρά την τεράστια φοροληστεία τους και τις εισφορές τους στα Ταμεία.

Από την εκδήλωση των κλαδικών Οργανώσεων στα Χανιά
Από την εκδήλωση των κλαδικών Οργανώσεων στα Χανιά
Επικαλούνται τη "βιωσιμότητα" για να επιβάλουν αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης, για να δίνουν τζάμπα χρήμα στο κεφάλαιο, με παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πλέον αποκαλείται "εναρμόνιση", η δε σφαγή των συντάξιμων αποδοχών για παλιούς και νέους συνταξιούχους και εργαζόμενους είναι πλέον "αποκατάσταση της ισονομίας".

Η "ανταποδοτικότητα" και η σύνδεση εισφορών - παροχών δεν αφορά την ισοτιμία στον καθορισμό των συντάξεων και τη σύνδεση με το χρόνο ασφάλισης και τις εισφορές των εργαζομένων. Χτυπάει στην καρδιά του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και στην αντιμετώπισή της σαν έναν ψυχρό οικονομικό δείκτη, ο οποίος δεν παίρνει υπόψη ότι ο εργαζόμενος εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές έχει δώσει τα νιάτα του, τη ζωή του, την υγεία του, κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου. Οδηγεί σε συντάξεις πείνας, υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, συγκρούεται με την απαίτηση των εργαζομένων για κάλυψη των διευρυμένων σύγχρονων αναγκών. Ανταποδοτικότητα σημαίνει ότι για υπηρεσίες που χρηματοδοτούνταν και παρέχονταν από το κράτος, θα δίνονται πλέον μόνο με πρόσθετη άμεση πληρωμή ή επιβολή πρόσθετου φόρου, εισφοράς κ.λπ.».

Από την συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη
Από την συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη
Συγκέντρωση για το ίδιο θέμα διοργάνωσαν επίσης οι Οργανώσεις του 1ου και του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

Στην ομιλία του, ο Π. Μαρκομιχάλης ανέδειξε ότι η Ασφάλιση δεν αφορά μόνο τη σύνταξη, αλλά όλο το φάσμα του εργασιακού βίου, τονίζοντας ότι κυβερνήσεις και ΕΕ θέλουν να τη μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση, χτυπώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ανέλυσε το σύστημα των τριών πυλώνων, που ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση επέκτεινε με τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου, το οποίο ουσιαστικά απαλλάσσει το κράτος από τις υποχρεώσεις του στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις, στις οποίες αναδείχτηκε το υποχρεωτικό τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση για το τι σύνταξη θα πάρουν, καθώς και η ανάγκη οργάνωσης της ενημέρωσης σε κάθε γειτονιά, της έντασης της προσπάθειας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 30 Νοέμβρη.

Απέναντι στην ύπουλη προπαγάνδα που στοχεύει ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση των κλαδικών Οργανώσεων της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Νέα Χώρα.

Στην ομιλία του, ο Αντρέας Κοκοσάλης, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, η πρόσθετη ελάφρυνση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων από τις ασφαλιστικές εισφορές, η συνέχιση της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης προς την Κοινωνική Ασφάλιση, σε συνυπολογισμό με τις νέες δικαστικές αποφάσεις, είναι το έδαφος πάνω στο οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να πουλήσει ως "λύση" την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.

Για τους μονοπωλιακούς ομίλους οι συντάξεις είναι "βάρος", ενώ οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Ασφαλιστικό είναι ταυτόχρονα και πηγή νέων κεφαλαίων, αφού οι περικοπές δεν "σώζουν" την οικονομία γενικά, όπως ισχυρίζονται, αλλά μόνο το κεφάλαιο.

Σε αυτό το έδαφος ξεδιπλώνεται μια καμπάνια αποπροσανατολισμού, που στόχο έχει την μαζική υιοθέτηση των αντιδραστικών ανατροπών που ετοιμάζονται. Στόχο έχουν ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές των εργαζομένων. Αξιοποιούν την υψηλή ανεργία, την "ευελιξία" και τη μερική απασχόληση, το καθεστώς της εποχικής και μαύρης εργασίας, που οδηγούν σε μισό ή καθόλου ένσημο για χιλιάδες νέα παιδιά. Στοχεύουν να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι "αφού δεν θα πάρετε σύνταξη ποτέ ή αν πάρετε θα είναι ένα ξεροκόμματο, τότε η ιδιωτική ασφάλιση είναι η μόνη λύση". Πρόκειται για μια ύπουλη προπαγάνδα, η οποία εκπορεύεται από όλους όσοι θέλουν να κρατήσουν τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές, μακριά από τον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση και να τους σπρώξουν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών».


Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Σήμερα και τις αμέσως επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω συγκεντρώσεις και περιοδείες από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ:

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 11 π.μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τη φαρμακοβιομηχανία «KLEVA».

-- Στις 11.30 π.μ., ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του Κόμματος, θα επισκεφτεί την εταιρεία «ΤΕΜΜΑ».

-- Στις 2 μ.μ., ο Γιώργος Στεφανάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της «Γευσήνους», στον Αγ. Στέφανο.

-- Στις 6.30 μ.μ., στα Α. Λιόσια, στο ΚΑΠΗ (Λ. Φυλής 169 - κάτω από τον Ερυθρό Σταυρό), θα μιλήσει ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 12 μ., ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Πρακτορεία Τύπου «Αργος».

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Πετρούπολη, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Αθανασίου Διάκου και Μπουμπουλίνας), θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Παρασκευή 29 Νοέμβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στον Αγ. Δημήτριο (Μπραχάμι), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην Αργυρούπολη, στο Α' ΚΑΠΗ (Αλεξιουπόλεως 27), θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά.

Περιοδείες σε άλλες περιοχές της χώρας

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 12.30 μ.μ., στο ΚΔΑΥ Θέρμης, με επικεφαλής τον Θ. Ιγνατιάδη, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στο ΕΚΑΒ Καβάλας με επικεφαλής την Αλεξία Καλυβιώτου. Στις 11 π.μ. θα γίνει σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Εσπέρια», στην Καβάλα, με συνταξιούχους του Δημοσίου.

-- Στις 9 π.μ., περιοδεία στο εργοστάσιο «Μύλοι Κρήτης», με επικεφαλής τον Νίκο Τσουπάκη, μέλος της ΤΕ Χανίων.

-- Στις 10 π.μ., στην ΤΟΜΥ Δ. Μαλεβιζίου, με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης.

-- Στις 10 π.μ., σε επισιτιστικά καταστήματα της πόλης του Ρεθύμνου, με επικεφαλής τον Ανδρέα Βρακίδη, μέλος της ΤΕ Ρεθύμνου.

-- Στις 10 π.μ., στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Υπουργείου Τουρισμού στο Κοκκίνη Χάνι, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σοφίου, μέλος της ΕΠ Κρήτης.

-- Στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του ΓΠ Κρήτης.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 10 π.μ., στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ., στο εργοστάσιο «ΒΙΟΧΥΜ» και στις 10 π.μ., στο εργοστάσιο «Νερά Κρήτης», με επικεφαλής τον Νίκο Τσουπάκη, μέλος της ΤΕ Χανίων.

-- Στις 11 π.μ., στον ΟΑΕΔ Αγίου Νικολάου Κρήτης με επικεφαλής τον Γιώργο Μπανάκο, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ., στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ «Αριάδνη CRM», με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη.

-- Στη 1 μ.μ., στο εργοστάσιο της «CRETA FARM», με επικεφαλής τον Μανούσο Μανουσογιάννη, μέλος της ΤΕ Ρεθύμνου.

-- Στη 1.30 μ.μ., σε ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σοφίου.

-- Στις 6 μ.μ., σε εμπορικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις στην πόλη του Αγ. Νικολάου με επικεφαλής τον Γιώργο Μπανάκο.

-- Στις 7.30 μ.μ., σε εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Δημόκριτο Σαλούστρο, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Πλαγιάρι, με επικεφαλής τον Αριστείδη Θάνο, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στα γήπεδα του Αριστοτέλη στην Καλαμαριά, με επικεφαλής τον Αριστείδη Θάνο.

-- Στις 7 μ.μ., στην αγορά της Κρήνης, με επικεφαλής την Δέσποινα Ανταβάλογλου, στέλεχος του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ