ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπόθεση όλων η οργάνωση και η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας

Με τον πέλεκυ της νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, η επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 3 Δεκέμβρη και η παλλαϊκή συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ θα αποτελέσουν την καλύτερη απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για παραπέρα οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης. Η «βεντάλια» της αντιλαϊκής επίθεσης ανοίγει και με τα Εργασιακά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για το βάρβαρο προϋπολογισμό, που ρίχνει τροχιοδεικτικές για το σύνολο των ανατροπών σε όλους τους τομείς. Οι αγωνιστικές εστίες που αναπτύσσονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς δίνουν ώθηση στον απεργιακό αγώνα και πρέπει να στηριχτούν και να πολλαπλασιαστούν μπροστά στην απεργία, να αξιοποιηθούν παντού, για την ενίσχυση του απεργιακού κλίματος και των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων.

Ακούραστοι στους δρόμους χιλιάδες συνταξιούχοι

Συγκεντρώσεις χτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης

Η πορεία των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Η πορεία των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
«Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία». Για μια ακόμη φορά, το εύστοχο αυτό σύνθημα των συνταξιούχων ακούστηκε χτες στη συγκέντρωση που οργάνωσαν στην Αθήνα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα, στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, το σύνθημα επαληθεύτηκε πλήρως, καθώς όπως είπε ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, στους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο, «κάθε φορά υπόσχονται ψίχουλα κι από αυτά ακόμα τα ψίχουλα δε δίνουν τίποτα».

Νωρίτερα, στη μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι συνταξιούχοι έδωσαν μαζικά το «παρών», με ζήτημα αιχμής το Ασφαλιστικό, «που δε σημαίνει μόνο σύνταξη, αλλά και περίθαλψη, Πρόνοια, τα καθημερινά», όπως είπαν στον «Ριζοσπάστη». Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν όλοι οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων: Ο Π. Βαβουγιός (Δημοσίου), ο Π. Τάτσης και η Γ. Παπαδάτου (ΟΑΕΕ), ο Τ. Γεωργιάδης (ΕΛΤΑ), ο Σ. Ραφτόπουλος (ΟΣΕ), ο Γ. Βρανάς (ΝΑΤ) και ο Γ. Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος εν αποστρατεία του ΠΝ, από την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η μαζική πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα
Η μαζική πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα
Κεντρικός ομιλητής ο Δ. Κουμπούρης, ο οποίος είπε ανάμεσα σε άλλα: «Παλεύουμε και διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν περικοπεί και δε νομιμοποιούμε τις περικοπές στη συνείδησή μας. Δεν παλεύουμε μόνο για τους εαυτούς μας, παλεύουμε για τις νέες γενιές που μαστίζονται από φτώχεια, ανεργία, ανασφάλιστη εργασία». Κάλεσε τέλος τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Υγείας, όπου το πανό στην κεφαλή έγραφε: «Δωρεάν ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι έκαναν συγκέντρωση μπροστά στο ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Μετά τις ομιλίες, αντιπροσωπεία τους κατέθεσε ψήφισμα στο διευθυντή του ΙΚΑ και στους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ενώ ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην Καβάλα, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο νοσοκομείο, όπου ήταν προγραμματισμένη κινητοποίηση του σωματείου των εργαζομένων. Συγκεντρώσεις και πορείες των συνταξιούχων έγιναν επίσης σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πάτρα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Λαμία, Αγρίνιο και Τρίπολη.

Στη Λάρισα, τέλος, την Τρίτη, το Εργατικό Κέντρο και τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ, για την κατεδάφιση των ΒΑΕ και γενικότερα για την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και τα συνταξιοδοτικά σωματεία της πόλης, τα οποία διοργανώνουν νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 10.30 π.μ., στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ»
Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά

Με κυνισμό η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα απολυθούν μόλις λήξει το πρόγραμμα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια πορεία μέχρι τη Βουλή έκαναν, χτες, εργαζόμενοι στους δήμους και το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ και της Επιτροπής Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» που λειτουργεί στο πλαίσιό του. Το Συνδικάτο είχε προκηρύξει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

«Δεν περισσεύει κανένας και ενωμένοι, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως δεν μας αρκεί μια ολιγόμηνη παράταση του προγράμματος κι ένας μισθός πείνας», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Βασίλης Στυλιάρας, μέλος της Επιτροπής. «Δεν είναι αγώνας μόνο για τους "πενταμηνίτες" αλλά για όλους τους εργαζόμενους», σημείωσε, και υπογράμμισε πως όλοι οι δήμοι έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις που θα πολλαπλασιαστούν με τη λήξη του προγράμματος.

Εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο αντιπρόεδρός του, Γιώργος Δασκαλάκης, υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες του Συνδικάτου, από το στήσιμο Επιτροπών για την οργάνωση των εργαζομένων στα «πεντάμηνα», μέχρι την προκήρυξη στάσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους. Κάλεσε, επίσης, τους εργαζόμενους να ενώσουν τα αιτήματά τους με τις διεκδικήσεις όλων των κλάδων, παίρνοντας μέρος στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Επιτροπής, η αναπληρώτρια υπουργός, Ρ. Αντωνοπούλου, επικαλέστηκε νομικά κωλύματα λόγω των οποίων δεν μπορεί να παραμείνουν οι «πενταμηνίτες» στη δουλειά, ούτε με παράταση του προγράμματος, ενδεχόμενο που είχε αφήσει ανοιχτό την περασμένη βδομάδα, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις. «Αυτά τα έχουμε ξανακούσει, τα ακούσαμε και το Σεπτέμβρη όταν ήμασταν πάλι εδώ διεκδικώντας το δικαίωμα στην άδεια», τόνισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής, και υπογράμμισαν πως ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά συνεχίζεται.

Εξω από το υπουργείο οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με απεργούς των συνεργαζόμενων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα», που χτες βρίσκονταν στη 13η συνεχόμενη μέρα απεργίας και διαδήλωσαν με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα τριμερή. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, Γιάννης Τζαβάρας, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση νωρίς το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου μίλησαν ο Γιώργος Τσαγκάρης, πρόεδρος του Συλλόγου, και ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, από την Επιτροπή. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα Συνέλευση τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στην Πάτρα, από το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα», το Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πατρέων και το Σωματείο Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πατρέων, με συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ.

Σύσκεψη εξοπλισμού και μάχης από σωματεία της Αττικής

Από τη σύσκεψη που έγινε χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Από τη σύσκεψη που έγινε χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Σύσκεψη εξοπλισμού και μάχης, μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη, οργάνωσαν χτες σωματεία και συνδικαλιστές από διαφορετικούς κλάδους στην Αττική, κάτω από το σύνθημα: «3 Δεκέμβρη απεργιακός πανεργατικός ξεσηκωμός. Δίνουμε τη μάχη επιχείρηση την επιχείρηση, γειτονιά τη γειτονιά, για την επιτυχία της απεργίας».

Την εισήγηση έκανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ακολούθησε συζήτηση, όπου μεταφέρθηκε πείρα από την προηγούμενη απεργία και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση αυτής που ακολουθεί. Οπως ειπώθηκε εισηγητικά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κινούνται σε ρυθμούς προετοιμασίας της νέας απεργιακής κινητοποίησης, ήδη από την απεργία στις 12 Νοέμβρη, αναδεικνύοντας την ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

«Για την οργάνωση της νέας απεργίας δεν ξεκινάμε από το μηδέν», υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης, καθώς η απεργία στις 12 Νοέμβρη και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη. Οπως εξήγησε, συνέβαλαν ώστε να αλλάξει το κλίμα, να δημιουργούνται αγωνιστικές διαθέσεις και εστίες αντίστασης, δυνατότητες για μεγαλύτερη συσπείρωση και κινητοποίηση εργαζομένων. Στη διαμόρφωση αγωνιστικού κλίματος, πρόσθεσε, σημαντικό ρόλο παίζουν οι πρωτοβουλίες των αγροτών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ και των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ.

Τέλος, κάλεσε τα σωματεία να μπουν στη μάχη, με τα Διοικητικά Συμβούλια στην πρώτη γραμμή, σχέδιο, καταμερισμό και αξιοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουν. Μέχρι το Σάββατο, τα συνδικάτα βάζουν στόχο να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις των ΔΣ, προκειμένου όλες οι υπόλοιπες μέρες να είναι μέρες συζήτησης, μαζικών διαδικασιών, δραστηριότητας και πλατιάς προπαγάνδισης της απεργίας. Στην Αττική απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο και Ελευσίνα.

Νέες συσκέψεις

Πλατιά σύσκεψη οργανώνουν τα συνδικάτα και στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Επίσης, σύσκεψη με αιχμή τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη οργανώνει η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα που βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου 24 (3ος όροφος).

Απεργία την Τρίτη στην «Carrefour - Μαρινόπουλος»

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στα καταστήματα και τις αποθήκες της «Carrefour - Μαρινόπουλος» προχωρούν οι εργαζόμενοι την Τρίτη 1η Δεκέμβρη, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων να βάλουν φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας, που κλείνει καταστήματα, απολύει συναδέλφους τους, μειώνει μισθούς μέσω ατομικών συμβάσεων. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.

Οπως σημειώνει, «όλο αυτό το μπαράζ της επίθεσης της εργοδοσίας "Μαρινόπουλος" σε εργαζόμενους με στοιχειώδη δικαιώματα εντάσσεται σε σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο, την ώρα που γίνονται σοβαρές ανακατατάξεις στο χώρο, που δυναμώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ, για το ποιος θα επικρατήσει στην αγορά, ποιος θα έχει περισσότερες πωλήσεις και τζίρο».

Επιπλέον, «η επίθεση της εργοδοσίας συνδέεται και με τη συμφωνία της εργοδοσίας με τράπεζες για δανειοδότηση της εταιρείας. Η έγκριση δανειοδότησης προϋποθέτει ελαχιστοποίηση του "εργατικού κόστους" για εξασφάλιση των τραπεζών ως προς την εξόφληση των δανείων». Ο Σύλλογος καλεί σε πάλη για: Καμία απόλυση, καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις. Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5θήμερο.

Αλληλεγγύη στους εργάτες της «Ανακύκλωσης»

Συλλαλητήριο στήριξης των εργαζομένων της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο πραγματοποιεί η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Στο συλλαλητήριο καλούν και συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις του νομού. Παράλληλα, σήμερα το πρωί θα γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με την εργοδοσία της «Waste Solutions» και τους εργαζόμενους της «Ανακύκλωσης» Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες σε μαγαζιά και γειτονιές, ενημερώνοντας τους Ηρακλειώτες για τον αγώνα τους, τις εξελίξεις καθώς και για το ότι ο εργολάβος έχει την ευθύνη που το εργοστάσιο παραμένει κλειστό και δεν δέχεται απορρίμματα. Στην ανακοίνωση με την οποία καλούν στο σημερινό συλλαλητήριο, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων «Ανακύκλωσης» της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα μας για 26η μέρα έξω από το εργοστάσιο της "Ανακύκλωσης", που πετάει τους εργάτες και τις οικογένειές μας "στα σκουπίδια" και θέλει να "ανακυκλώσει" ανέργους χωρίς δικαιώματα. Η στάση μας και το παράδειγμά μας, το γεγονός ότι δεν το βάζουμε κάτω και διεκδικούμε τη ζωή μας οργανωμένοι, ενωμένοι, μέσα από το σωματείο μας, δημιουργεί εκφράσεις αλληλεγγύης από απλό κόσμο έξω από την πύλη του εργοστασίου καθημερινά, αλλά και ψηφίσματα σωματείων και φορέων και θέλουμε να φτάσει σε όλους τους Ηρακλειώτες».

Ανυποχώρητοι οι εργάτες στον «Ζούρα»

Συνάντηση με την εργοδοσία θα έχει σήμερα το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα, ενώ οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα, τις απολύσεις και άλλα ζητήματα συνεχίζονται κανονικά, παρά την τρομοκρατία και τις απειλές. Χτες, σε τριμερή που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, το σωματείο ανέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση και γενικά στις επιχειρήσεις του κλάδου, όπου έχει γίνει καθεστώς η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Κατήγγειλε ακόμα ότι η επιθετικότητα της εργοδοσίας εστιάζει σε χώρους όπου το σωματείο έχει δυνάμεις και έχει καθυστερήσει τη γενίκευση αντεργατικών ανατροπών, ενώ ο αγώνας στον «Ζούρα» χτυπιέται συνολικά από τους εργοδότες του κλάδου, για να μην εξαπλωθεί και στις δικές τους επιχειρήσεις. Από τους συνδικαλιστές καταγγέλθηκε επίσης η κρατική καταστολή, με αποκορύφωμα τη σύλληψη 28 απεργών στην Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά του υπουργείου, ο γγ κάλεσε την εργοδοσία να παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων, ενώ για τις καταγγελίες που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση με την κατάθεση υπομνημάτων από τις δύο πλευρές! Οι εργαζόμενοι θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση μέχρι το τέλος της βδομάδας για να αποτιμήσουν τις εξελίξεις.

Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Απεργία την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στις 2/12 θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Στο μεταξύ, στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας. Ανάμεσα σε άλλα, απαιτούν «να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας».

Επίσης, συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα Επείγοντα, σήμερα, στις 8 π.μ., οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, Λαϊκών Επιτροπών, συνταξιούχων, συλλόγων ασθενών. Απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση, πλήρη κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου, να πληρωθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι κ.ά.

Τέλος, κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» οργανώνεται τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., στην αυλή του νοσοκομείου, από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και τη Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου. Ανάμεσα σε άλλα, ζητούν: Να ανοίξει η Μονάδα Λοιμώξεων «Μακκά» για τη νοσηλεία νεογνών και παιδιών με λοιμώδη νοσήματα, όπως AIDS, μηνιγγίτιδες, ελονοσία, κοκκύτης κ.ά., αφού σήμερα νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές με κινδύνους για τα ίδια και για τα υπόλοιπα παιδιά. Να ανοίξει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που παραμένει κλειστή, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

Η ΣΕΑΑΝ για τις 3 Δεκέμβρη

«Στους δρόμους του αγώνα» καλεί τους αναπήρους, τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους να γιορτάσουν την Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ - 3 Δεκέμβρη - η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, συμμετέχοντας στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Επίσης, την Κυριακή 29/11, στις 10.30 π.μ., η ΣΕΑΑΝ διοργανώνει εκδήλωση για το Ασφαλιστικό στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θα μιλήσει ο Θ. Γκόγκος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για τις ΕΠΑΣ

Σε κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή, στις 12 μ. στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Αλιμο προχωρούν σπουδαστές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του Οργανισμού. Διαμαρτύρονται για την απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή των σχολών, τις ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων, για το γεγονός ότι αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα και εξοπλισμό. Επίσης, ζητούν να χορηγηθεί σε όλους πάσο για τις συγκοινωνίες και επίδομα σίτισης και στέγασης σε όσους το έχουν ανάγκη.

Κάλεσμα από ΠΑΣΕΒΕ και ΟΓΕ

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να κλείσουν τα καταστήματά τους τις ώρες των απεργιακών συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη και να συμμετέχουν σ' αυτά μαζί με τους απεργούς εργάτες, απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.«Τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να ξεφορτωθούν την Κοινωνική Ασφάλιση. Για να θησαυρίσουν ακόμα περισσότερο εις βάρος μας. Ετσι εννοούν την ανάπτυξη και το ξεπέρασμα της κρίσης. Κέρδη γι΄αυτούς, βαριές θυσίες για εμάς», σημειώνεται στο κάλεσμα. Στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας η ΟΓΕ, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι «δεν είμαστε διατεθειμένες να ματώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ