ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ψέματα και λάσπη από συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ

Ψέματα, λάσπη και κάλεσμα στο δήμο να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική της ανταποδοτικότητας. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΜΕΤΑ (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ΛΑΕ), με την οποία κατηγορεί τη δημοτική αρχή Καισαριανής για «αυταρχισμό και τρομοκρατία». Οι συνδικαλιστές του «ΣΥΡΙΖΑ Νο2», φτάνουν να κατηγορούν τη δημοτική αρχή για «εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών». Και λίγο παρακάτω, αφαιρώντας την «αντιμνημονιακή» τους μάσκα υπενθυμίζουν τη δυνατότητα «πρόσληψης προσωπικού στα ανταποδοτικά», ξεχνώντας (;) ότι αυτό σημαίνει νέα βάρη στο λαό της πόλης. Με προφανή στόχευση να επιτεθούν στο ΚΚΕ - αφού ο Δήμαρχος είναι κομμουνιστής - αναπαράγουν χυδαιότητες κάνοντας λόγο για «κομματικούς και μη, "κουκουλοφόρους"...». Εκεί που «πιάνουν πάτο» μάλιστα είναι όταν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων που συμπαρατάσσεται με το ΠΑΜΕ «εργοδοτική». Και, για να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό τους, ανακαλύπτουν ως «εργοδότη» τον κομμουνιστή δήμαρχο της πόλης!

Η δημοτική αρχή σε απάντησή της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Η ηγεσία του ΜΕΤΑ, πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της ΛΑΕ, βαθιά διαπαιδαγωγημένη στην παραχάραξη και το ψέμα, φθάνει στο σημείο να μας κατηγορεί ότι εφαρμόζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, απευθυνόμενη βασικά σε όσους δε γνωρίζουν, γενικολογώντας και δημιουργώντας εντυπώσεις όπως συνηθίζει.

Στόχος τους είναι να ρίξουν λάσπη στη δημοτική αρχή που στηρίζει το ΚΚΕ, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων - και ας διατείνονται για το αντίθετο - ειδικά σε μία στιγμή που η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εντείνεται και η αγανάκτηση για την πολιτική της μεγαλώνει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Με μεγάλη ευκολία μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Δε γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει τις απαραίτητες εγκυκλίους για την έναρξη της διαδικασίας; Με την ίδια ευκολία, δεν δυσκολεύονται να αναπαράγουν τη λογική της πιο αντιλαϊκής πολιτικής, όπως οι προσλήψεις μέσω της ανταποδοτικότητας, δηλαδή προσλήψεις μόνο μέσα από την τοπική φορολογία των Δημοτών.

Η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης από την αρχή της θητείας της έβαλε σε προτεραιότητα τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους, έχοντας πίστη και πεποίθηση ότι αποτελούν τον κινητήριο μοχλό που υποστηρίζει τη λειτουργία του Δήμου, ότι προσφέρουν αναντικατάστατο και πολύτιμο έργο.

Μέσα στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων:

-- Φροντίσαμε για την αποπληρωμή οφειλών προς τους εργαζόμενους που αθροίζονταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δήμου ("ΚΑΙΣΑΡΙΟΝ": πάνω από οχτώ μήνες μισθοδοσία, ΝΠΔΔ "Λ. Μανωλίδης": δύο μήνες μισθοδοσία και εφάπαξ αποζημίωση σε εργαζόμενους από το 2010, ΚΕΔΗΚ: πάνω από τρεις μήνες μισθοδοσία στους εργαζόμενους ΛΑΕΚ και δύο μήνες για τους υπόλοιπους, Πολιτιστικό Κέντρο: πάνω από δύο έτη απλήρωτοι οι εργαζόμενοι που προσφέρουν υπηρεσίες) κ.ά.

-- Εξασφαλίσαμε ότι σε κανέναν εργασιακό χώρο δεν καθυστερεί η μισθοδοσία ούτε μία μέρα. Οτι οι υπερωρίες πλέον πληρώνονται με την έκδοσή τους.

-- Στηρίξαμε τους εργαζόμενους στις δικαστικές τους διεκδικήσεις για εργασιακά δικαιώματα και για τη μονιμοποίησή τους, όπως τους σχολικούς φύλακες και τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ.

-- Ο Δήμος Καισαριανής ήταν από τους πρώτους Δήμους που εφάρμοσε ευνοϊκές για τους εργαζόμενους νομοθετικές ρυθμίσεις όπως είναι η επανατοποθέτηση των σχολικών φυλάκων, το 6ωρο στους παιδικούς σταθμούς, η κατάταξη των Μουσικών του Δήμου στην ΤΕ βαθμίδα κ.ά.

-- Δρομολογήσαμε την αποπληρωμή των οφειλών στους εργαζόμενους που προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις, που εκκρεμούσαν από το 2013 που σύντομα θα αποπληρωθούν στο ακέραιο.

-- Εγκαίρως προμηθευτήκαμε και δώσαμε στους δικαιούχους εργαζόμενους για τη νέα χρονιά τα είδη ατομικής προστασίας, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η διαδικασία του εμβολιασμού των εργαζομένων στη διεύθυνση περιβάλλοντος που είχε να πραγματοποιηθεί από το 2007.

Ολο αυτό το διάστημα στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων και βρεθήκαμε μαζί τους σε κάθε κινητοποίηση, στις αρμόδιες Υπηρεσίες, στα γραφεία των Υπουργών κ.α. Παλέψαμε για την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, για την ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, για τα εργασιακά δικαιώματα των 5μηνων εργαζόμενων που δούλεψαν στο Δήμο, απαιτώντας με κάθε ευκαιρία την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων προσωπικού με σταθερή, μόνιμη σχέση εργασίας. Από αυτούς τους αγώνες οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ έλαμψαν με την απουσία τους.

Γνωρίζουμε ότι οι προσπάθειες αυτές δεν μπορεί ούτε είναι δυνατόν να αντισταθμίσουν τις συνθήκες που διαμορφώνει η αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή και δεν το κρύψαμε ποτέ. Η δημοτική αρχή της Καισαριανής όμως, παλεύει καθημερινά για το καλό του λαού της πόλης και σε αυτό το έργο έχει απαιτήσεις και από τον εαυτό της και από τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτόν τον σκοπό.

Οι συνδικαλιστές της παράταξης του ΜΕΤΑ είναι υπόλογοι στους εργαζόμενους μιας που πρώτα πούλησαν το παραμύθι της αντιμνημονιακής κυβέρνησης και μετά "την έκαναν για αλλού" προσπαθώντας να ξεπλύνουν τις τεράστιες ευθύνες τους έχοντας αναθέσει βολικά την επίλυση των εργασιακών τους ζητημάτων σε άλλους.

Αυτοί δεν μπορούν να εγκαλούν τη δημοτική αρχή του ΚΚΕ στην Καισαριανή».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέες «Αμυγδαλέζες»

Eurokinissi

Τη δημιουργία πολλών κλειστών δομών σε νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Το σκηνικό που προετοιμάζει η κυβέρνηση, αναδείχθηκε στη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η ΝΔ, περί ...«σκιών» στην οικονομική διαχείριση του Προσφυγικού.

Με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση, η οποία στηρίχθηκε στις καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδ. Βουδούρη, κυβέρνηση και ΝΔ επιδίωξαν να μεταφέρουν στο κρίσιμο ζήτημα του Προσφυγικού τη «βολική» αντιπαράθεση για τη διαπλοκή, προκειμένου να σκιαστεί ότι ταυτίζονται στη στήριξη της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που εγκλώβισε στην Ελλάδα πάνω από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, και στο κουκούλωμα των υπευθύνων και των αιτιών, δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Αδ. Γεωργιάδης, παρά τις διάφορες ανούσιες αντιπολιτευτικές κορόνες, στο δια ταύτα ανέφερε: «Η ΝΔ ως κυβέρνηση έκανε Αμυγδαλέζα και η ΝΔ χαίρεται που τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει και αυτός πολλές "Αμυγδαλέζες" και μακάρι και να τις κάνατε, γιατί χρειάζονται για όσους είναι παράνομοι στη χώρα»! Ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ διατηρεί «υπεύθυνη στάση» απέναντι στην κυβέρνηση για το Προσφυγικό και ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «δίνει μάχη» για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης επισήμανε ότι η συζήτηση είναι «συνέχεια του αποπροσανατολιστικού παιχνιδιού της διαφθοράς και της διαπλοκής που παίζεται αυτή την περίοδο», προκειμένου να αποκρυφτεί η σύμπλευση κυβέρνησης και ΝΔ και στο ζήτημα του Προσφυγικού. Πρόσθεσε ότι «πίσω από τη σημερινή Ερώτηση υπάρχει η επιλογή της ΕΕ με την οποία συμφωνείτε όλοι σας, να επιχορηγούνται αφειδώς οι ΜΚΟ». Ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε ριζικά αντίθετοι με αυτό που είπατε για τις νέες "Αμυγδαλέζες" που θέλετε να κάνετε στα νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φτάνει. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να τελειώσουν».

Αναφέρθηκε, ακόμα, στο άθλιο επίπεδο διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, στο οποίο οφείλονται και οι όποιες εντάσεις, ενώ προειδοποίησε ότι το χειμώνα, όσον αφορά την υγεία αυτών των ανθρώπων, θα τεθούν σε κίνδυνο ζωές. Επισήμανε ότι μόλις 1.500 προσφυγόπουλα έχουν πάει στα σχολεία, ενώ χιλιάδες έχουν μείνει εκτός στοιχειώδους εκπαίδευσης. Κάνοντας ειδική αναφορά στα ασυνόδευτα παιδιά, χαρακτήρισε «εγκληματική την καθυστέρηση» στην επανένωση με τους γονείς τους. Απαίτησε ανοιχτές ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και αποσυμφόρηση των νησιών, με τη μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα όσων έχουν λάβει πρώτη έγκριση ασύλου. Τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση του Προσφυγικού.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Εκδήλωση τιμής στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ

Σήμερα Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., ο Δήμος Χαϊδαρίου, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, διοργανώνει εκδήλωση τιμής στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, στις αντιστασιακές οργανώσεις που κράτησαν όρθιο το λαό μας την περίοδο 1940 - 1945.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, με τίτλο «Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε», θα μιλήσει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τους «Υπεραστικούς». Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας.

ΠΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Συγκέντρωση με σύνθημα «Να κλείσει η χωματερή στη Φυλή - Διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων», διοργανώνει την Κυριακή 13 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Μελίνα» (Φυλής 165, Καματερό), η ΠΟ Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Θα χαιρετίσουν ο Δημήτρης Τσιουμπρής, δημοτικός σύμβουλος Φυλής και ο Δημήτρης Κατσαντώνης, δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Επέμβαση των ΜΑΤ

Με την επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ δόθηκε τέλος σε χτεσινή διαμαρτυρία προσφύγων στη ΒΙΑΛ της Χίου. Τα επεισόδια ξέσπασαν με αφορμή διαμαρτυρία γυναικών από τη Συρία έξω από τους οικίσκους του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης Ασύλου - European Asylum Support Office. Και αυτή τη φορά είχαν αφορμή την καθυστέρηση της διαδικασίας ασύλου, που έχει ως αποτέλεσμα τον πολύμηνο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στο νησί, αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου λειτουργούν καταυλισμοί «φιλοξενίας». Από τους χώρους της ΒΙΑΛ απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και επιχείρησαν τα ΜΑΤ αλλά και η Πυροσβεστική. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 2.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις, οι εργαζόμενοι στη ΒΙΑΛ εγκλωβίστηκαν και επενέβη η Αστυνομία. Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι τραυματίστηκε μια εργαζόμενη, όπως και μια πρόσφυγας από τη Συρία. Συνολικά στο νησί «φιλοξενούνται» 4.196 μετανάστες και πρόσφυγες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ