ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Οχτώβρη 2012 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2012
Σελ. /16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μια γοργόνα με αισθήματα

Η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει, από σήμερα, τη «Μικρή Γοργόνα» του Μάικ Κένι, μια θαυμάσια μοντέρνα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί, κατά την τρέχουσα θεατρική περίοδο, συγχρόνως, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα, στη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του θεάτρου Αυλαία της Θεσσαλονίκης. Με κοινούς τους καλλιτεχνικούς συντελεστές (σκηνοθέτη, σκηνογράφο, χορογράφο, φωτιστή) και με ολόιδια σκηνικά και κοστούμια αλλά με διαφορετική διανομή για τις δύο πόλεις!

Αυτή, η νέα εκδοχή της «Μικρής Γοργόνας» γίνεται αφορμή για τo ανέβασμα μιας παράστασης πολύχρωμης, σύγχρονης και με ιδιαίτερο χιούμορ, που είναι βυθισμένη μέσα σε έναν υδάτινο, ευφάνταστο σκηνικό κόσμο! H Μικρή Γοργόνα κατοικεί στο βυθό της θάλασσας με τον πατέρα της και τις αδελφές της. Κολυμπώντας μια μέρα ως την επιφάνεια της θάλασσας ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται έναν όμορφο πρίγκιπα. Για να μείνει κοντά του είναι πρόθυμη να απαρνηθεί τον κόσμο της και τους δικούς της, αλλά και να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη φωνή της!

Η μετάφραση είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ευαγγελίας Θεριανού, η κίνηση του Χρίστου Παπαδόπουλου, η εικονογράφηση των σκηνικών του Βίκτορα Μοσχόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτης, ο Τάσσος Αγγελόπουλος. Παίζουν: (για τις παραστάσεις στην Αθήνα) Μαρία Σκουλά και Γιώργος Χρυσοστόμου και (στις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, στο θέατρο Αυλαία): Χριστίνα Γαρμπή και Γιώργος Κισσανδράκης.

Η παράσταση στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει στις 4 Νοεμβρίου. Στο Θέατρο Πόρτα, θα παίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2013), κάθε Σάββατο στις 3:00 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.


Κυριακή
  • «Γαλιλαίο»
    «Γαλιλαίο»
    Στην Παιδική Σκηνή του νέου χώρου του Σταμάτη Κραουνάκη και της «Σπείρας - Σπείρας» «Χελώνα», ανεβαίνει η παράσταση «Σπείρα - Σπείρα με σπιρούνια». Τέσσερα καινούρια παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη. Κάθε Κυριακή στις 12.00 μ. και στις 5.00 μ.μ.
Δευτέρα
  • Επίσημη πρεμιέρα για τον Αγγελο Αντωνόπουλο, που ερμηνεύει «Γαλιλαίο» στη σκηνή του «Τριανόν». Σκηνοθεσία - δραματουργική απόδοση: Αγγελος Αντωνόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Λίνα Καρανικολάου. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.
Τετάρτη
  • Ο Θεολόγος Κάππος δίνει ραντεβού στη σκηνή του Σταυρού του Νότου club, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο του άλμπουμ «Υπόγεια Διάβαση» καθώς και άλλα γνωστά αγαπημένων καλλιτεχνών. Καλεσμένοι του στη σκηνή: Η Εύα Λουκάτου, η Βασιλική Καρακώστα και ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης.
Πέμπτη
  • Επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» με το έργο του Μπρεχτ «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου. Μουσική σύνθεση: Διονύσης Τσακνής. Σκηνικά - κοστούμια: Φαίδων Πατρικαλάκις. Χορογραφία: Κατερίνα Φωτιάδη. Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος. Παίζουν: Κώστας Καζάκος (Πούντιλα). Αφηγητής - τραγουδιστής: Διονύσης Τσακνής. Παίζουν επίσης: Θοδωρής Γράμψας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Νίκος Μόσχοβος, Παύλος Ορκόπουλος, Σταμάτης Τζελέπης, κ.ά. Οι μουσικοί: Κώστας Μητρόπουλος, Γιώργος Τσιατσούλης, Πάρις Θωμόπουλος.
  • Vassilikos - Λάκης Παπαδόπουλος
    Vassilikos - Λάκης Παπαδόπουλος
    Πρεμιέρα στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» με το έργο «Τα άγρια αγόρια», από την εταιρεία θεάτρου «THETEMPEST» (μέχρι 2/12). Σύλληψη - σκηνοθεσία: Σάκης Παπακωνσταντίνου. Δραματουργική επεξεργασία: Λουίζα Αρκουμανέα. Φωνητική διδασκαλία - τραγούδι: Χριστόφορος Σταμπόγλης. Σκηνικά - φωτισμοί: Σταύρος Παπαγιάννης. Videoinstallations: Χάρης Λαλούσης, Μουσική: Ευθύμης Θεοδόσης. Παίζουν: Δημήτρης Δημητρόπουλος, Αρης Λάσκος, Ιάσων Παπαματθαίου, Νίκος Σεβαστόπουλος, Νεκτάριος Σμυρνάκης. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Αγγελος Παπαδημητρίου. Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15. Κυριακή 19.00 & 21.15.
Παρασκευή
  • Το κλασικό έργο του Τζον Πρίσλεϊ «Ο Επιθεωρητής έρχεται» παρουσιάζει στο θέατρο «Ιλίσια» ο Γρηγόρης Βαλτινός. Μαζί του ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, στο ρόλο του επιθεωρητή. Παίζουν επίσης: Κερασία Σαμαρά, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Βασαρδάνης, Ευτυχία Γιακουμή, Στάθης Νικολαΐδης. Απόδοση - σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Γρηγόρη Βαλτινού, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, φωτισμοί Μελίνας Μάσχα και μουσική σύνθεση ήχων Κώστα Εμμανουηλίδη.
  • Δύο τελευταίες παραστάσεις σήμερα και αύριο, στις 20.00, στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής, του «Βαφτιστικού» του Θεόφραστου Σακελαρίδη, με την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής που διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου.
Σάββατο
  • «Βαφτιστικός»
    «Βαφτιστικός»
    Η ανατρεπτική παιδική όπερα του Σίμουρ Μπάραμπ «Η Κοκκινοσκουφίτσα» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο «Ολύμπια» για τους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό, με λίγο διαφορετική εξέλιξη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή της παιδικής όπερας. Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης - Νίκος Βασιλείου - Ζαν Κριστόφ Σαρόν. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς. Συμμετέχει η Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής της ΕΛΣ.
  • Τελευταία παράσταση, σήμερα, για τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Vassiliko στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου», με τη μουσική παράσταση «RETRAUDIO». Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται όχι μόνο τραγούδια τους, αλλά και τραγούδια ελληνικά και ξένα που αγαπούν, φιλτραρισμένα μέσα από δικές τους αισθητικές και μουσικές εμπειρίες.
  • Συναυλία με τίτλο «Αναζητητές» θα πραγματοποιηθεί, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Banquet, στο Μέγαρο Μουσικής, με την υπογραφή της μουσικοθεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ. Η ομάδα των Τάκη Πατερέλη (πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο), Πίας Πιερράκου (πλήκτρα, φωνητικά), Γιώργου Ντούνη (κρουστά, φωνητικά), Δημήτρη Γασπαράτου (κιθάρα, κρουστά, μπάσο, φωνητικά) και Γιώργου Ταμπάκη (κιθάρα, ντιτζεριντού, κρουστά, φωνητικά) μεταφέρει ζωντανά, στο Μέγαρο, συνθέσεις μιας ευρείας γκάμας που έχουν σχέση τόσο με τη θρησκευτική και την υμνική παράδοση της Ανατολής όσο και με τη σύγχρονη trance και jazz.
  • «Ο αφέντης Πούντιλα»
    «Ο αφέντης Πούντιλα»
    Στις 8.00 μ.μ. στο ATHENAEUM - Αίθουσα Συναυλιών LaDivina (Αδριανού 3, Θησείο) ο συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης παρουσιάζει μουσικά θέματα από τα τέσσερα τελευταία δισκογραφικά του έργα. Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Δήμος, βιολί. Κώστας Ιωαννίδης, κλαρινέτο. Δημήτρης Κοτταρίδης, τσέλο. Γιώργος Τοσικιάν, κιθάρα. Βαγγέλης Θάνος, κρουστά. Γιώργος Βαρσαμάκης, πιάνο.

«Ο επιθεωρητής έρχεται»
«Ο επιθεωρητής έρχεται»


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ