ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο! Απεργούμε όλοι στις 4 Φλεβάρη

Καμιά διόρθωση δεν παίρνει το έκτρωμα της κυβέρνησης, διαμήνυσαν χτες χιλιάδες διαδηλωτές, απαιτώντας την απόσυρσή του

Εξω από τη Βουλή, όπου εκείνη την ώρα διεξαγόταν η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το Ασφαλιστικό, κατέληξε χτες βράδυ η μαζική παναττική διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, για να καταγγείλει τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, απαιτώντας την απόσυρση του νόμου - λαιμητόμου.

Μετά τα μαζικά συλλαλητήρια του Σαββάτου σε όλη τη χώρα, η χτεσινή διαδήλωση αποτέλεσε μια ακόμα παρέμβαση του ταξικού κινήματος, που δίνει απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Το χτεσινό συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Ομόνοια. Συνδικάτα, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές, επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, έδωσαν μαχητικό «παρών», φωνάζοντας με μια φωνή: «Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο».

Το ίδιο σύνθημα ήταν γραμμένο και στην πλάτη της εξέδρας, μαζί με το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της άλλης Πέμπτης. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

Η πορεία στην Πανεπιστημίου
Η πορεία στην Πανεπιστημίου
«Στέλνουμε μήνυμα ότι αυτό το σχέδιο δεν παίρνει καμιά διόρθωση, καμιά αλλαγή. Να αποσυρθεί τώρα, να μην φτάσει στη Βουλή! Στέλνουμε επίσης μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε άλλες θυσίες, άλλα βάρη στις πλάτες μας, αλλά θα βγούμε μπροστά διεκδικώντας να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει.

Δεν τους χαρίζουμε τα κλεμμένα, να επιστραφούν τώρα τα αποθεματικά των Ταμείων με ευθύνη του κράτους, να παλέψουμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αυτό επιτάσσει το δικό μας συμφέρον και είναι σήμερα εφικτό, με τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός συνέβαλε σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές. Εβαλε πλάτη να εφαρμοστούν οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό, "σπρώχνει" την ιδιωτική ασφάλιση, προσπαθεί να δημιουργήσει επαγγελματικά Ταμεία, κάνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να εφαρμοστεί και να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων η αντιασφαλιστική πολιτική.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή προτάσσουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τους κάλεσε στο διάλογο, λες και δεν ξέρουν τι έχει υπογραφεί στο μνημόνιο, δεν ξέρουν τις πολιτικές της ΕΕ που τόσο λαύρα υποστηρίζουν και που ξήλωσαν το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε όλες τις χώρες - μέλη της. Θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο για να αποφασιστεί αν θα μας σφάξουν με το μαχαίρι ή με το τσεκούρι.

Η κεφαλή της πορείας

Eurokinissi

Η κεφαλή της πορείας
Πρέπει να μπει τώρα τέλος στις αυταπάτες. `Η με τα μονοπώλια ή με το λαό, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Να μην αφήσουμε χώρο δουλειάς που να μην γίνει συνέλευση για την προετοιμασία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δράση, να μην υπάρξει γειτονιά που να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια, η αντίθεση του λαού στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους νέους. Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει. Εχει αποδειχθεί στην πράξη, τίποτα δεν μας χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται. Ολοι μαζί εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και γυναίκες μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να δημιουργούμε προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα λειτουργεί με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μας και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών».

Η μαζική διαδήλωση φτάνει στο Σύνταγμα
Η μαζική διαδήλωση φτάνει στο Σύνταγμα
Αυξήσεις ορίων ηλικίας και στους ΕΒΕ

Τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που επέβαλε το 3ο μνημόνιο και στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, εξειδικεύει σχετική εγκύκλιος του Οργανισμού. Αν και οι ασφαλισμένοι του Ταμείου είχαν ήδη υψηλά ηλικιακά όρια (35ετία και το 60ό έτος ή στα 67 με λιγότερα χρόνια), εντούτοις σε ορισμένες ομάδες ασφαλισμένων επιβάλλονται ακόμα χειρότεροι όροι. Ετσι, για ασφαλισμένους που μέχρι τις 18/8/2015 είχαν τον προβλεπόμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν ήταν 60 ετών, το νέο όριο ηλικίας αυξάνεται σταδιακά μέχρι το 62ο έτος. Οσοι μέχρι το 2012 δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία, το νέο όριο ορίζεται στα 62, υπό την προϋπόθεση βέβαια των 40 ετών ασφάλισης. Διαφορετικά, όταν συμπληρώσουν το 67ο έτος. Για τη συνταξιοδότηση των γονέων, συζύγων και αδελφών αναπήρων με 25ετία, ενώ πριν δεν προβλεπόταν όριο ηλικίας, τώρα θεσμοθετείται για το 2015 το 55ο, το οποίο αυξάνεται σταδιακά μέχρι το 62ο έτος, με βάση και την κλιμάκωση που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Αύξηση επιβάλλεται και στις γυναίκες και μητέρες ανηλίκων του ΤΑΝΤΠ (Τομέας Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων) και γυναίκες του πρώην ΤΣΑ (αυτοκινητιστές), οι οποίες συνταξιοδοτούνταν με χρόνο μικρότερο της 35ετίας και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως και τις 18/8/2015. Οι ασφαλισμένες αυτές έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας με καταληκτικό όριο το 67ο το 2022.

Απεργία σήμερα και αύριο στα καράβια

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα τα ξημερώματα οι ναυτεργάτες. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, από τις 6 π.μ. σήμερα μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων ΕΝ και Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών καθώς και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καλούν στη 48ωρη απεργία και στην απεργιακή προσυγκέντρωση σήμερα Τετάρτη, στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας έγινε χτες σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Πορεία διαμαρτυρίας με τα ταξί

Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί
Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί
Πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας θα κάνουν την Παρασκευή οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ, με αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης. Οι οδηγοί ΤΑΞΙ θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας, και στη συνέχεια θα φτάσουν με πορεία με τα αυτοκίνητά τους στο υπουργείο Εργασίας. «Το έκτρωμα της κυβέρνησης δεν βελτιώνεται. Τώρα να αποσυρθεί», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα στην ανακοίνωσή τους. Ακόμα, σημειώνουν: «Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για εμάς που παλεύουμε μια ζωή στο μεροκάματο. Η περίθαλψη, η σύνταξη είναι δικαίωμα, δεν μας το χάρισαν, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας. Δεν θα δεχθούμε να μείνουμε στην ψάθα μόνο και μόνο για να θησαυρίζει το κεφάλαιο και τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών. Μόνο με τη συσπείρωση στις επιτροπές αγώνα και τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους».

Κάλεσμα απόστρατων αστυνομικών

Κάλεσμα στους συναδέλφους τους αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς να πυκνώσουν τις γραμμές της «Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση» απευθύνουν απόστρατοι αστυνομικοί. Την πρωτοβουλία παίρνουν οι Γιώργος Καραμάνης, οργανωτικός γραμματέας της Ενωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας, αναπληρωτής ταμίας της ίδιας Ενωσης, και ο β' αντιπρόεδρός της, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος. Οπως τονίζουν, χρειάζεται ξεσηκωμός από αποστράτους και εν ενεργεία αστυνομικούς ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, «που ισοπεδώνει ό,τι δεν πρόλαβαν να γκρεμίσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα». Σημειώνουν ακόμα ότι είναι η ώρα «να αγωνιστούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, για να μην έρθει το νομοσχέδιο - λαιμητόμος στη Βουλή, να το πάρει πίσω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Δραστηριότητα σε διάφορους κλάδους

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών οργάνωσαν, χτες, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Σήμερα, Τετάρτη, μέρα γενικής εφημερίας, το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» προχωρά σε αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου, ώστε να μην πληρώνουν οι ασθενείς.

Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, τους μισθωτούς γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό την Κυριακή 31/1 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Στο μεταξύ, μαζική διαδήλωση έκαναν χτες στη Θεσσαλονίκη δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές από τους νομούς της Μακεδονίας, με πρωτοβουλία των επιστημονικών τους συλλόγων. Συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία του Λευκού Πύργου και με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις - συσκέψεις για το Ασφαλιστικό

Συνεχίζονται οι πολύμορφες δραστηριότητες της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό. Με κεντρικό σύνθημα «Ξεσηκωμός. Να μην περάσει το έγκλημα κυβέρνησης - κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση», η ΚΟ Αττικής οργανώνει συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί:

  • Σήμερα, Τετάρτη 27/1:

-- Στις 6 π.μ., ο Θανάσης Κοτσαμπασάκης, μέλος της ΕΠ Αττικής, θα μιλήσει σε εργαζόμενους στο Δήμο Ρέντη.

-- Στις 8.30 π.μ., στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», με ομιλήτρια την Ολγα Σιάντου, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 11 π.μ., στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, με ομιλητή τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 11 π.μ., η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του Κόμματος, θα μιλήσει σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

-- Στη 1 μ.μ., στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Ανω Λιοσίων θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

  • Αύριο, Πέμπτη 28/1:

-- Στις 9.00 π.μ., ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος Γραφείου της ΕΠ Αττικής, θα μιλήσει σε εργαζόμενους στο Τελωνείο Κερατσινίου.

-- Στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ.

  • Την Κυριακή 31/01:

-- Στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Χαϊδαρίου θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ.

Δυο διαφορετικές εικόνες

Δύο εικόνες από το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Από την Πανεπιστημίου προσεγγίζουν τη Βουλή οι χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, με τα πανό και τις σημαίες των σωματείων, των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα και των Λαϊκών Επιτροπών από τις γειτονιές. Την ίδια στιγμή, από την οδό Σταδίου φτάνει στο Σύνταγμα ένα πανό της ΑΔΕΔΥ, πίσω από το οποίο μάταια θα αναζητούσε κάποιος να βρει διαδηλωτές με πανό συλλόγων ή σωματείων εργαζομένων. Με το ζόρι 150 άτομα, κουνώντας σημαιάκια της Λαϊκής Ενότητας, του «ΜΕΤΑ» και ενός «Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια», που ...συντόνιζε περίπου δέκα ανθρώπους με μια ντουντούκα. Η εικόνα αυτή δίνει μια καλή εξήγηση γιατί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με το πλαίσιο πάλης που καταθέτουν, είναι οι μόνες ικανές να ενώσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, κόντρα στις δυνάμεις της διαχείρισης και της ενσωμάτωσης. Δίνει επίσης σαφή απάντηση σε εκείνους τους συνδικαλιστές που σε κάθε χώρο δουλειάς ασταμάτητα ρίχνουν λάσπη στο ΠΑΜΕ, για να «βρεθούν» τελικά στο δρόμο σχηματίζοντας τη θλιβερή εικόνα που περιγράψαμε πιο πάνω. Κόντρα στη μιζέρια και την απογοήτευση που σπέρνουν, οι χιλιάδες διαδηλωτές χθες, δείχνουν ότι οι δυνάμεις που δίνουν τη μάχη ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο διευρύνονται ενόψει της πανελλαδικής απεργίας, που θα αποτελέσει κρίσιμο σταθμό κλιμάκωσης της πάλης.

Απεργιακές αποφάσεις φοιτητών - σπουδαστών

Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη έχουν πάρει, μέχρι χτες, 34 Φοιτητικοί Σύλλογοι: Οικότροφοι ΤΕΙ Λάρισας, Ιχθυολογία ΤΕΙ Λαμίας, Δίκτυα Πανεπιστημίου Βόλου, Φιλοσοφική Ρεθύμνου, Ψυχολογία Ρεθύμνου, ΤΕΙ Χανίων, Οικότροφοι Εστιών Χανίων, Ιατρική Ηρακλείου, Μαθηματικό ΑΠΘ, Φυσικό ΑΠΘ, Γεωλογικό ΑΠΘ, Φιλοσοφική και Παιδαγωγική ΑΠΘ, Γαλλική Φιλολογία ΑΠΘ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας, Οικότροφοι ΤΕΙ Χαλκίδας, Φαρμακευτική Πάτρας, Μαθηματικό Πάτρας, Χημικό Ιωαννίνων, Οικότροφοι Εστιών Ρεθύμνου, Τμήμα Μηχανικών και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κρήτης, ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών) ΕΚΠΑ, ΠΤΔΕ (Δασκάλων) ΕΚΠΑ, Ιστορικό - Αρχαιολογικό ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Μαθηματικό ΕΚΠΑ, Νοσηλευτική ΑΕΙ ΕΚΠΑ, Οδοντιατρική ΕΚΠΑ, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας, Φοιτητική Εστία Αθηνών, Νέα Φοιτητική Εστία ΕΜΠ.

Κινητοποίηση ανέργων την Τρίτη

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει την Τρίτη 2 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., η Επιτροπή Ανέργων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αιχμή την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Καλεί τους ανέργους του κλάδου να πάρουν μέρος και να διεκδικήσουν: Πλήρη Ασφάλιση για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Επίδομα ανεργίας. Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανέργων τονίζει πως το Ασφαλιστικό όχι απλά αφορά τους ανέργους, αλλά τα μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδοσία αποτελούν διπλό χτύπημα γι' αυτούς: «Ποιος άνεργος θα μπορεί να συμπληρώσει 15 ή 20 χρόνια εργασίας, προκειμένου να κατοχυρώσει το δικαίωμα σύνταξης, ακόμα και γι' αυτά τα 384 ευρώ που θα δίνονται με την εθνική σύνταξη;», τονίζει μεταξύ άλλων.

Συντονισμός αυτοαπασχολούμενων στα Χανιά

Απόφαση για κινητοποιήσεις πήρε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στην τελευταία του συνεδρίαση, συντονίζοντας παράλληλα τη δράση του με άλλους συλλόγους εμποροβιοτεχνών ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση. Με πρωτοβουλία του, έγινε σύσκεψη οκτώ συνδικαλιστικών οργάνων εμποροβιοτεχνών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Σε αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα να κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Εκτός από τον Εμπορικό Σύλλογο, στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών και οι Σύλλογοι Κρεοπωλών, Κομμωτών, Μηχανικών αυτοκινήτων, Θερμοϋδραυλικών, Φοροτεχνικών και Λογιστών και Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Ακόμα, ο Εμπορικός Σύλλογος, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του, συμμετέχει στην κινητοποίηση των αγροτών που γίνεται σήμερα, στις 11 το πρωί, στη Δημοτική Αγορά. Την Παρασκευή, στις 8.30 το πρωί, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Ανείσπρακτων Οφειλών.

Σύσκεψη σωματείων

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Ν. Αττικής καλούν σε ευρεία σύσκεψη τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου την Κυριακή 31 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνης), με θέμα την κλιμάκωση του αγώνα και τα οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Επίσης, σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές Β' Πειραιά και εργαζόμενοι του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας πραγματοποιούν εξόρμηση για το Ασφαλιστικό στο προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org