ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μου, ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ προσφέρω 1.000 ευρώ, στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ

Στέργιος Μπούτας

  • Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ, φυσικού ηγέτη της μικρομεσαίας αγροτιάς, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσα από τις γραμμές του οποίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος τις τελευταίες δεκαετίες.

Γιάννης Σφυρής

  • Προς τιμήν του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ και του ανυποχώρητου αγώνα που έδινε σε όλη του τη ζωή προσφέρω, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Καρδίτσας, 60 ευρώ στο Κόμμα που αναθρέφει, καλλιεργεί και προσφέρει στην κοινωνία τέτοιους αγωνιστές των λαϊκών συμφερόντων. Η δύναμη και το σθένος σου, σύντροφε, ας γίνουν παράδειγμα για τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Τιμή και δόξα στον «στρατηγό του κάμπου». Ζήτω το ΚΚΕ.

Σπύρος Μαμάης

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ, από τη Νέα Ζωή Καλαμπάκας. Αγωνιστής και μέλος του Κόμματος μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Στη μνήμη του η γυναίκα του Δέσποινα και τα παιδιά του Μαρία, Δημοσθένης, Ανέττ και Ηλέκτρα προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Καλαμπάκας.

***

Ο Γιώργος Φυντικάκης καταδικάζει την επιβολή προστίμου 4% επί της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΚΕ, επειδή δεν αποκάλυψε τα ονόματα των συνδρομητών του και προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, του ΗΛΙΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΟΓΚΑ και του Μακρονησιώτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, που πέρασαν από την κομματική ζωή, μέχρι τέλους, «ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων συντροφισσών ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ και ΠΟΠΗΣ ΔΡΙΤΣΑ, που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή και πολύ με λύπησαν, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αιμιλία

***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Αυγούστου πέθανε η λατρευτή μας μητέρα, γιαγιά και θεία, ΜΑΡΘΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ (σύζυγος του Χρήστου Κοσμίδη, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στέλεχος του ΚΚΕ). Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σιδηροκάστρου, 300 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ «έφυγε» αναπάντεχα στις 6/7/2020. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ «έφυγε» πριν από εφτά χρόνια, στις 19/7/2013. Δύο αταλάντευτοι κομμουνιστές, ανυποχώρητοι, ακούραστοι, ταπεινοί και μειλίχιοι. Δουλευτάδες, σεμνοί δάσκαλοι και παράλληλα μαθητές του νέου. Ανθρωποι αθόρυβοι που έβαζαν πάντα το εμείς πάνω από το εγώ. Λάμπρυναν με την παρουσία τους τον κλάδο των Λογιστών. Στη μνήμη τους προσφέρω στην ΚΟΒ Λογιστών του ΚΚΕ, της οποίας υπήρξαν μέλη, 100 ευρώ.

Δ. Κ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Τον Αύγουστο «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Από μικρό παιδί μπήκε ως μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος στα Λιπάσματα Μποδοσάκη στη Δραπετσώνα. Η εντιμότητά του, το ήθος του, η αγωνιστικότητά του και η ταξική του συνείδηση τον έκαναν να γίνει μέσα σ' αυτόν τον δύσκολο εργασιακό χώρο αγωνιστής, μάχιμος συνδικαλιστής με συμμετοχή στο μαζικό κίνημα, που τον εκτίμησαν και τον άκουσαν όλοι οι εργάτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Εδωσε σκληρές μάχες και τις κέρδισε. Μέχρι το τέλος της ζωής του η πίστη του στο Κόμμα έμεινε ακλόνητη.

ΛΥΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΛΥΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Στη μνήμη του οι συνάδελφοι και σύντροφοί του από τα Λιπάσματα δίνουν, μέσα από την ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω, 100 ευρώ, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ. Γιατί γι' αυτό το κουπόνι ο Βαγγέλης έδινε μάχη εργάτη τον εργάτη, πίσω από τις μηχανές, στις γωνίες των συνεργείων και των γραφείων, για να το διακινήσει. Το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης το έβαζαν οι εργάτες στην τσέπη τους και δεν φοβόντουσαν ότι θα τιμωρηθούν από τη σκληρή εργοδοσία, αφού ήξεραν ότι κανείς δεν επρόκειτο να δώσει το όνομά τους και το ΑΦΜ τους στον ταξικό εχθρό.

Ουρανία Αγραφιώτου - Σμαρούλα Κούρτη

***

ΦΩΤΟ 2

Οι γονείς μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ πορεύτηκαν στη ζωή τους με το ΚΚΕ στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Ανήκουν στη θρυλική δρακογενιά των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που πάνω τους ξέσπασε όλη η βία του αστικού μετεμφυλιακού κράτους. Σε Μακρόνησο, Αη Στράτη, Ικαρία, Τρίκερι στάθηκαν αλύγιστοι κομμουνιστές. Κοντά τους έκανα τα πρώτα μαθήματα στο σχολείο της ταξικής πάλης, πάντα δίπλα στο Κόμμα.

Στη μνήμη τους προσφέρω 150 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής.

Ο γιος τους Αλέκος Παπαδόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας στους αγώνες του εργατικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, δεσμώτη της χούντας και «ως το τέλος» κομμουνιστή, ΧΑΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ, οι παλιοί σύντροφοί του από την ομάδα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Ρέβας Βασίλης, Καλαντίδου Σοφία, Μητρούδας Θανάσης, Αρβανιτίδης Παύλος, Γεωργουδάκης Φίλιππος, Κουτσούνης Μπάμπης και Ζαριανόπουλος Σωτήρης προσφέρουν το ποσό των 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Στις 12 Αυγούστου «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος και συντρόφισσα ΑΛΙΚΗ, χτυπημένη από τον καρκίνο. Στη μνήμη της προσφέρω στο Κόμμα μας 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας.

Μιχάλης Φουνταλής

  • Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΑΛΙΚΗΣ ΦΟΥΝΤΑΛΗ προσφέρουμε στο Κόμμα 300 ευρώ, για να καλύψει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

ΚΟΒ Γιαννιτσών

  • Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΛΙΚΗΣ ΦΟΥΝΤΑΛΗ προσφέρουμε στο Κόμμα μας 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αλμωπίας. Επίσης, για την πληρωμή του προστίμου που επιβλήθηκε στο Κόμμα μας προσφέρουμε άλλα 20 ευρώ.

Σταύρος Δρόσογλου και Θωμάς Νικάκης

***

ΦΩΤΟ

Δύσκολες μέρες περνάμε. Τα κακά μαντάτα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Και μεις όλο και φτωχαίνουμε με την απώλεια δικών μας ανθρώπων. Τούτες τις μέρες «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι η αγωνίστρια ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ. Πώς να το χωνέψω κι αυτό; Ανθρωπος δικός μου, όπως και όλη η οικογένειά της. Οικογενειακή φίλη μας στην πολιτική προσφυγιά στη Ρουμανία. Συνεργάτης του πατέρα μου ο Στεφανής Παπαγεωργάκης στον κοινό αγώνα για την πατρίδα, για το σοσιαλισμό. Για μένα ήταν η ζεστή αγκαλιά στα νεανικά μου χρόνια. Δίπλα μου στάθηκαν με στοργή και αγάπη όταν φοιτήτρια έχασα τον αγαπημένο μου πατέρα. Δίπλα μου στάθηκαν και όταν επαναπατρίστηκα. Δεν το ξέχασα ποτέ.

Από την Ικαρία, η Γιαννούλα και ο Στέφανος Παπαγεωργάκης. Ακουγα ιστορίες για τον αγώνα των κομμουνιστών στην Ικαρία και δεν κρατούσα σημειώσεις. Τώρα πορεύομαι με τις αναμνήσεις, γεμάτες συναισθήματα κι αγάπη. Ωρες ατελείωτες μιλούσαμε και δεν χόρταινα. Ολο για τις περιπέτειές της ρωτούσα και η Γιαννούλα με το γλυκό χαμόγελο και το ξεχωριστό ζεστό της βλέμμα, μου αφηγούνταν για εκείνα τα χρόνια. Δικτατορία είχαμε. Ακόμα κι ο Στεφανής ήρθε στην Ελλάδα για δύσκολη κομματική αποστολή. Πιάστηκε, φυλακίστηκε και δικάστηκε εδώ στην Ελλάδα και η Γιαννούλα τον περίμενε με τον Νικολάκη τους να επιστρέψει... Και 'γω με την αφέλεια ενός παιδιού τη ρωτούσα κάποτε πόσα χρόνια ήταν διατεθειμένη να περιμένει τον θείο Στεφανή... Χωρίς δεύτερη σκέψη γύρισε η Γιαννούλα και μου είπε: «Θα τον περιμένω όλη μου τη ζωή». Με κοίταξε και σαν να μου έλεγε «τι ερώτηση είναι αυτή»...

ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ
ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ
Αυτή ήταν η αγωνίστρια, κομμουνίστρια, γυναίκα και μάνα, η Γιαννούλα μας, η θεία της ξενιτιάς, όπως συνήθιζα και έλεγα. Δυστυχώς λίγα πράγματα ηχογράφησα τα τελευταία χρόνια. Μικρές αφηγήσεις της που έχουν τη δική τους αξία και σημειολογία κράτησα. Ευτυχώς που ο Στέφανος Παπαγεωργάκης, σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα, έγραψε το βιβλίο «Η Ικαρία στη θύελλα» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή») και μας άφησε κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Στη μνήμη της αγαπημένης μου θείας Γιαννούλας προσφέρω μαζί με την αδερφή μου 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στο Κόμμα που αφιέρωσε όλη τη ζωή της με πίστη και αφοσίωση. Θα τη θυμόμαστε γλυκά.

Αννα και Ουρανία Κεφαλέλη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΙΜΩΝΑ ΚΑΡΡΑ η γυναίκα του Νίκη και τα παιδιά του Θάνος, Λία, Λίτσα προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν μέλος.

Επίσης, οι αδελφές του Ασπασία Καρρά - Μαραβέα, Λίτσα Καρρά - Κακαμάκα και ο ανιψιός του Κώστας Κακαμάκας προσφέρουν στη μνήμη του 200 ευρώ για το ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Χαριλάου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΟΥΔΗ, που «έφυγε» ξαφνικά στα 64 χρόνια του και τιμούμε τα εννιάμηνά του στις 30 Σεπτέμβρη, προσφέρουμε στο ΚΚΕ που τόσο αγαπούσε το ποσό των 50 ευρώ. Γεννήθηκε στο Πέρνιχ της Βουλγαρίας από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες.

Η κόρη του Στέλλα, ο γαμπρός του Γιάννης, ο συμπέθερός του Τάσος Κοροπούλης και η συμπεθέρα του Κική

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΤΟΥΦΑ ΑΝΤΩΝΗ, μέλους και διαφωτιστή της ΕΠΟΝ, πιστού οπαδού του Κόμματος και μέλους του Παραρτήματος Νάουσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και της ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑΣ ΤΟΥΦΑ, πιστής οπαδού του Κόμματος, από το Αρκοχώρι Νάουσας, ο γιος τους Γιώργος Τούφας, μέλος του ΚΚΕ από το 1982, αντιπρόεδρος στο Παράρτημα Βέροιας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η σύζυγός του Χρυσούλα και τα παιδιά του Αντώνης και Κυριάκος προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βέροιας.

ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ
ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

«Το παλικάρι που 'φυγε μ' ορθή την κεφαλή του δεν το σκεπάζει η γης οργή, σκουλήκι δε τ' αγγίζει. Φτερά στη ράχη του έβγαλε κι όλο χιμάει τ' αψήλου, και σμίγει με τους σταυραετούς και τους χρυσούς αγγέλους».

Αυτός ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ. Δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πάλεψε με το κεφάλι ψηλά για τις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Με το κεφάλι ψηλά αντιμετώπισε την επάρατη νόσο, με το κεφάλι ψηλά «έφυγε» ξημερώματα της 24ης Σεπτέμβρη 2013, σε ηλικία μόλις 21 ετών, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό, απέραντο πόνο και, επιπλέον, σ' εμάς τους γονείς του και στην αδελφή του μια «παράλογη» υπερηφάνεια για τον τρόπο που έζησε και πέθανε.

Στη μνήμη του οι γονείς του Φαίδων και Βικτωρία Τηλκερίδη και η αδελφή του Αυγή προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται έξι μήνες από το θάνατο του κομμουνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΛΑΤΗ. Οπου κι αν βρισκόταν, στην Ελλάδα ή τον Καναδά, στη στεριά ή στη θάλασσα, παρέμεινε πιστός στην τάξη του κι αγωνίστηκε για τη χειραφέτησή της, έως το θάνατό του, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Στην άσβεστη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ του, Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς. Αυτό θα ήταν άλλωστε και δική του επιθυμία, ως απάντηση στην προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού του Κόμματος, επειδή αρνείται να γίνει καταδότης των υποστηρικτών του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των ΛΥΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ και ΛΥΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ, που τίμησαν την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος μέχρι τος τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω ΚΟ Δοξάτου της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ.

ΖΩΗ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ
ΖΩΗ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ
Τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη της μητέρας μου ΖΩΗΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ, του αδελφού μου ΜΙΧΑΛΗ και της μικρής μου αδελφής ΑΓΓΕΛΑΣ προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης Αττικής.

Σίμος Καραμιχαηλίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

Kaisa Laine

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΟΥΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΟΥΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΛΑΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΛΑΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΑΡΡΑΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΑΡΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΜΑΡΘΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ
ΜΑΡΘΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥΦΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥΦΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΤΟΥΦΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΤΟΥΦΑ
ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ
ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ
Προσφορές

-- Η Παπάνθιμου Γιωργία προσφέρει για το Μνημείο της Μακρονήσου 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής.

-- Προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ελληνικού για το Μνημείο της Μακρονήσου, στη μνήμη των αλύγιστων της ταξικής πάλης.

Σ. Τριανταφυλλίδου

-- Ο Δημήτρης Κουνές (Μήτσος), αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτης, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για το Μνημείο της Μακρονήσου μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ