ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και κεντρικό σύνθημα: «ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

Οι προσυγκεντρώσεις είναι στις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότιος τομέας, Πειραιάς, ΟΤΑ / ΔΔ, Ανατολικός τομέας.
  • Ομόνοια: Δυτικός τομέας, Α΄ Αθήνας, Βόρειος τομέας - Θριάσιο - Μεσόγεια.
  • Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Επισιτισμός, Εμπόριο, ΜΜΕ, Δικηγόροι, Εκπαιδευτικοί, Υγεία, ΕΒΕ, Χρηματοπιστωτικό, Καλλιτέχνες.
  • Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Πούλμαν για το Σύνταγμα

Πούλμαν για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα θα αναχωρήσουν από:

-- Ελευσίνα, στις 6.15 μ.μ., από το Δημοτικό Πάρκινγκ

-- Λαύριο, στις 6.15 μ.μ., από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων

-- Νέα Μάκρη, στις 6.15 μ.μ., από την Πλατεία Ν. Μάκρης

-- Ολυμπιακό Χωριό, στις 6.15 μ.μ., από το στέκι της Λαϊκής Επιτροπής

-- Μενίδι, στις 6.15 μ.μ., από την Πλατεία Καράβου

-- Κόκκινο Μύλο, στις 6.15 μ.μ., από τα περίπτερα στη Φιλαδελφείας

Αλλες συγκεντρώσεις και περιοδείες

Επίσης, διοργανώνονται οι εξής περιοδείες και συγκεντρώσεις:

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 6 π.μ., περιοδεία στους εργαζόμενους στο γκαράζ του Δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού, με επικεφαλής την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν», με επικεφαλής τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής.

Την Παρασκευή 28/8

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Λαύριο, στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων, με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ, στην Αρτέμιδα, στην πλατεία «Μέδουσα», με ομιλήτρια την Εφη Χαλιού, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής.

Το Σάββατο 29/8

-- Στις 8.30 μ.μ., στη Ν. Μάκρη, στο λιμανάκι Ν. Μάκρης, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στη Ν. Πέραμο, στο Θεατράκι Παραλίας Ν. Περάμου, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 30/8

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Πόρτο - Ράφτη, στο λιμάνι, στο Αγαλμα του Ναύτη, με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., στην Κινέτα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Εν αναμονή του ορισμού της ημερομηνίας εκλογών

Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν το λαό με τα διαδικαστικά τερτίπια και τα σόου που στήνουν

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της ανακοίνωσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και τη συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων για την πιθανότητα σχηματισμού αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα υλοποιήσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εκπροσώπους ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το αποπροσανατολιστικό σόου με τις διερευνητικές εντολές και τα όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της προέδρου Ζ. Κωνσταντοπούλου. Επιπλέον, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, απευθύνονται στο λαό και ζητούν την ψήφο του, διεκδικώντας το ρόλο του καταλληλότερου στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας αισχρά το λαό, ζητά την ψήφο του για να έχει «ισχυρή λαϊκή εντολή» και αυτοδυναμία, για να ...ανατρέψει το μνημόνιο και τάζει αντισταθμιστικά μέτρα που θα ανακουφίσουν το λαό από το μνημόνιο που ψήφισε με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ (ρεπορτάζ σελ. 5).

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, που χτες συναντήθηκε με τον Π. Λαφαζάνη, κάνει κάθε μέρα σαφές ότι είναι απαραίτητη μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα τσακίσει το λαό, ενώ ζήτησε να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μετά το τέλος της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών (ρεπορτάζ σελ. 6).

Ο Στ. Θεοδωράκης από το Ποτάμι κατεβαίνει στις εκλογές με σύνθημα «Εμείς μπορούμε» και οι εμπνευστές του δεν κρύβουν ότι έλκει την καταγωγή του από το αμερικανόπνευστο σλόγκαν «Υes we can», που ήταν το προεκλογικό σλόγκαν του Μπαράκ Ομπάμα. Λένε ξεκάθαρα ότι μπορούν να λειτουργήσουν σαν δεκανίκι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής (ρεπορτάζ σελ. 6).

Το σχήμα του Π. Λαφαζάνη, εξαντλώντας την προθεσμία της διερευνητικής εντολής, θυμήθηκε στο και πέντε, για προεκλογικούς λόγους, την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Επιπλέον, ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διεξαγωγή εκλογών αργότερα από τις 20 Σεπτέμβρη. Και βέβαια, επιχειρεί να συσκοτίσει το ρόλο του τους τελευταίους 7 μήνες, που ήταν το καλύτερο «πλυντήριο» για να περνά η κυβέρνησή του μια σειρά αντιλαϊκές αποφάσεις (ρεπορτάζ σελ. 5).

Στο ΠΑΣΟΚ, σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια συγκρότησης - όπως λένε - τρίτου πόλου ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Εξ ου και η αναζήτηση κοινής πορείας με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου (ρεπορτάζ σελ. 6).

Τα παραπάνω οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τα πάρουν υπόψη τους μπροστά στην κάλπη και να δυναμώσουν το ΚΚΕ που, με εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες στελεχών του Κόμματος (ρεπορτάζ σελίδα 4) συζητά με το λαό την πολιτική του πρόταση. Να συμβάλουν έτσι στο να δυσκολέψει η εφαρμογή μέτρων επώδυνων για το λαό και να ακυρωθούν τα σχέδια όσων επιχειρούν να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα σε ανώδυνα μονοπάτια...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να μην επιλέξει ο λαός ποιος θα εφαρμόσει το μνημόνιο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο δυσβάσταχτο μνημόνιο, διαγκωνίζονται για την υφαρπαγή της ψήφου, την παγίδευση του λαού στα αντιλαϊκά δόκανα, για το ποιος, ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει το μνημόνιο, τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους. Η επιλογή για το λαό δεν μπορεί να είναι ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, αλλά πώς, με δυνατό το ΚΚΕ, θ' ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής, χωρίς καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, ζήτημα που δεν το αμφισβητεί στο ελάχιστο το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, του Λαφαζάνη, που επί 7 μήνες στήριζε την κυβέρνηση, η οποία διατηρούσε τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και διαπραγματευόταν το δικό της, ακόμα χειρότερο».

Ο Δ. Κουτσούμπας στην εκδήλωση για το Μπλόκο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα χαιρετίσει την εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στην 71η επέτειο (1944 - 2015), την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 10 π.μ. στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη), που πραγματοποιούν η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ