ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Ιούνη 2021 - Κυριακή 27 Ιούνη 2021
Σελ. /40
Γαβριήλ Ιωαννίδης

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου. Πάντα τα Συνέδρια του ΚΚΕ έχουν τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον. Ελπίζω από αυτό το Συνέδριο να βγουν πολύ θετικές εξελίξεις για την οργάνωση του κινήματος, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσει μία αντεπίθεση απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα που ζούμε τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τα τελευταία νομοσχέδια, που έχουμε εμπόδια συνέχεια στη συνδικαλιστική δράση και όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Νομίζω ότι το Συνέδριο θα είναι χρήσιμο και θα χαράξει νέους δρόμους.

Γεωργία Ζωγράφου

Μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και κριτής στίβου του ΣΕΓΑΣ

Ηθελα να σας πω ότι είμαι εντυπωσιασμένη από την οργάνωσή σας, γιατί έρχομαι πρώτη φορά σε Συνέδριό σας. Καλή επιτυχία σάς εύχομαι!

Αννα Δημητροπούλου

Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Νόστος»

Εκπροσωπώ και τους 14 πανελλαδικά Συλλόγους Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι χαιρετίζουν το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που πραγματικά αυτό το Κόμμα είναι δίπλα μας όλα τα χρόνια και σε μας και στα παιδιά μας, σ' αυτόν τον δύσκολο αγώνα που λέγεται εξαρτήσεις, που λέγεται ναρκωτικά. Είναι η καθαρότερη η πολιτική του ΚΚΕ, δεν έχει διγλωσσία, λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Και λέει σε όλα τα ναρκωτικά «όχι», δεν υπάρχει διαχωρισμός σε «μαλακά» και «σκληρά»... Λέει «όχι» το ΚΚΕ και χαιρόμαστε ότι είναι δίπλα μας, για γενναίες χρηματοδοτήσεις στα «στεγνά» προγράμματα, και το τελευταίο διάστημα βλέπετε το τι έχει γίνει και με τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης... Το μοναδικό κόμμα, η μοναδική πολιτική φωνή που υπάρχει είναι του Κομμουνιστικού Κόμματος, που λέει «όχι σε όλα», γιατί (σ.σ. η κάνναβη) είναι ο προθάλαμος για να πάει στα σκληρά ναρκωτικά κι εμείς οι γονείς το έχουμε ζήσει.

Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους τους συνέδρους υγεία, δύναμη και μέσα από τις εργασίες του 21ου Συνεδρίου να γίνουμε πιο δυνατοί, να αγκαλιάσει ο λαός τις θέσεις για να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία, για ολόκληρη ζωή, χωρίς δόσεις.

Παναγιώτης Κανελλόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι να πάνε καλά οι εργασίες. Ξέρουμε ότι όλη η εργατική τάξη έχει σοβαρά προβλήματα και ελπίζω όποιες αποφάσεις βγουν να βοηθήσουν για το καλύτερο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, των εργαζομένων.

Μανώλης Καμηλάκης

Μέλος της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής

Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ διεξάγεται σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Οι Θέσεις του Κόμματος διαπνέονται από μία διάθεση ειλικρίνειας σε επίπεδο αποτίμησης, θεμελιώνοντας ταυτόχρονα ένα αγωνιστικό πλαίσιο δράσης που απαιτείται αυτή τη στιγμή για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί η τάξη μας μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Κάθε Συνέδριο του ΚΚΕ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός και αυτήν τη στιγμή η εργατική τάξη είναι υποχρεωμένη να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα εφόδια, με τα ιδεολογικά εργαλεία για να είναι μπροστά και πρωτοπόρα σε αυτές τις προκλήσεις που ανέφερα πριν.

Χάρης Παπαμάργαρης

Οικονομολόγος, πρώην υπουργός

Λυπάμαι που απουσιάζοντας από την Αθήνα δεν θα παραβρίσκομαι στην εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Κάθε Συνέδριο του ΚΚΕ, από το 1918 μέχρι σήμερα, έχει τη δικιά του βαρύτητα και σημασία. Το 21ο βρίσκει την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, στο κατώφλι τεράστιων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων. Το υπάρχον κοινωνικοοικονομικό σύστημα βρίσκεται σε βαθιά δομική κρίση που θα οδηγήσει αναγκαστικά στις αλλαγές αυτές. Εύχομαι το ΚΚΕ να βγει ακόμη πιο δυνατό από το 21ο Συνέδριο, γιατί όλοι χρειαζόμαστε ένα δυνατό ΚΚΕ στους απίστευτα δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Βλάσης Παπαγιαννακόπουλος

Βετεράνος κομμουνιστής της Εθνικής Αντίστασης

Το Συνέδριο είναι μεγάλη γιορτή για το Κόμμα, τον λαό, την εργατική τάξη, γιατί με τις αποφάσεις του θα δώσει καινούρια ώθηση στους αγώνες για τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων και όλου του λαού.

Δημήτρης Σταθόπουλος

Συνταξιούχος εφέτης Διοικ. Δικαστηρίων

Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ πιστεύω ότι δεν είναι μόνο ένας σταθμός στο ελληνικό προοδευτικό κίνημα, αλλά, παραπέρα, ένα σημαντικό Forum στην παγκόσμια προσπάθεια επαναστατικής πορείας του κάθε εργαζόμενου ανθρώπου, που μάχεται για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για πραγματικά ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Ειδικά σήμερα, που ο καπιταλισμός προσπαθεί με κάθε μέσο να περικόψει, ακόμα περισσότερο, τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη της Γης, που επιχειρεί με επιτηδευμένη και κακόβουλη επιχειρηματολογία να ακρωτηριάσει την επαναστατικότητα των συνειδήσεων των ίδιων αυτών λαϊκών ανθρώπων που παράγουν τον πλούτο, το 21ο αυτό Συνέδριο του Κόμματός μας πιστεύω ότι θα αναχθεί στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλουν οι τρομερά δύσκολες, επίκαιρες, εγχώριες και παγκόσμιες συνθήκες, ώστε με τις αποφάσεις του να δώσει επίκαιρη ουσιαστική - επαναστατική κατεύθυνση κατά του βάρβαρου και εχθρικού προς τον άνθρωπο (το τονίζω, εχθρικό προς τον άνθρωπο) τούτου συστήματος, το οποίο βιώνουμε. Τα τρία εξαιρετικά κείμενα των Θέσεών του το προϊδεάζουν.

Κώστας Βουρδέρης

Απόγονος μαχητή του ΔΣΕ

Το 21ο Συνέδριο γίνεται σε μια εποχή που το λαϊκό κίνημα το έχει ανάγκη. Για νέες προϋποθέσεις ταξικής πάλης, νέους αγώνες μέσα από μια εμπειρία που έχει αποκτηθεί και που θα βγει στη συνέχεια μέσα από τη δουλειά του Συνεδρίου.

Χρήστος Λιονής

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τόσο τον ΓΓ της ΚΕ όσο και την οργανωτική επιτροπή του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω στις εργασίες του. Η πρόσκληση αυτή με τιμά προσωπικά και σε αυτήν αντανακλώνται οι αρχές και οι αξίες του πολιτικού σας φορέα. Είναι παρήγορο στους καιρούς μας να αναγνωρίζονται ηθικά δράσεις προσώπων και φορέων, που προσπάθησαν να βοηθήσουν τον λαό μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η προσωπική μου συνεισφορά δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την υπογράμμιση των κοινωνικο-οικονομικών προσδιοριστών της σοβαρότητας της νόσου, κυρίως για τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, και του ρόλου της πλήρους και τεκμηριωμένης προσέγγισης του πολίτη, με βάση τα προσωπικά και πολιτισμικά του χαρακτηριστικά, καθώς και τις δικές του αξίες και προσδοκίες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ