ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
Σελ. /28
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Το Σάββατο και την Κυριακή στο πάρκο «Φιξ»

Οι πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με ομιλία του Δ. Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ

Από τις περσινές εκδηλώσεις στο πάρκο «ΦΙΞ»
Από τις περσινές εκδηλώσεις στο πάρκο «ΦΙΞ»
Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων διοργανώνει αυτό το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιούνη η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, στο πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια. Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα κορυφωθούν την Κυριακή, με την ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Με κεντρικό σύνθημα «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα, σε όλη την Ελλάδα και τη Μανωλάδα», η ΚΟ Αττικής καλεί εργαζόμενους και ανέργους να πάρουν μέρος στις φετινές εκδηλώσεις του Διημέρου.

«Ελα σε επαφή με το ΚΚΕ, άκουσε, μάθε την πρότασή του. Αυτή που ενώνει όλους τους βιοπαλαιστές κάτω από ένα στόχο. Την οργάνωση και την πάλη απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Απέναντι στους πλούσιους, τα μεγάλα αφεντικά και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Απέναντι στην τάξη των καπιταλιστών που βγάζει αμύθητα κέρδη από το δικό μας ιδρώτα, ακόμα και τώρα, που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε περίοδο κρίσης. Που χρησιμοποιεί κάθε μορφή βίας όταν οι εργάτες ζητούν το δίκιο τους, όπως έγινε και στη Μανωλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΚΟΑ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Διημέρου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, μουσικά και χορευτικά αφιερώματα από ομάδες Ελλήνων και μεταναστών, προβολές ταινιών και παραστάσεις, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος με πλούσιες δραστηριότητες.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Ιούνη
  • Κεντρική Σκηνή

19.45 Χαιρετισμός από την Επιτροπή Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

20.00 Συζήτηση με θέμα: «Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο και η αντιμετώπιση του φασισμού από το εργατικό κίνημα».

21.00 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία».

22.00 Παραδοσιακή μουσική και χοροί της Βουλγαρίας από τον Ελληνοβουλγαρικό Σύνδεσμο πολιτισμού «Rodina».

22.30 Μουσική από την Αλβανία από το πολυφωνικό συγκρότημα Αλβανών «Lot Courbet».

23.00 Λαϊκή βραδιά με ελληνικό δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι.

  • Εξέδρα Παιδότοπου

19.30 Αφήγηση Παραμυθιού.

20.00 Συζήτηση για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς και τα προβλήματα των παιδιών Ελλήνων και μεταναστών.

21.00 Παράσταση Κουκλοθέατρου.

Κυριακή 30 Ιούνη
  • Κεντρική Σκηνή

19.45 Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα της ΚΝΕ.

20.00 Θεατρική Παράσταση «Η πτώση και η άνοδος του κ. Γκρόσαπ», από θεατρική ομάδα εργαζομένων, φοιτητών, ανέργων.

20.30 Παραδοσιακή μουσική και χορός από το πολιτιστικό κέντρο Γεωργιανών «Ο Καύκασος».

21.00 Ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

22.00 Λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

  • Εξέδρα Παιδότοπου

19.00 Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού.

19.30 Μουσική παράσταση από Μπαγκλαντέζικο παιδικό συγκρότημα.

20.00 Θεατρική Παράσταση: «Ενας παράξενος μουσικός», των αδερφών Γκριμ.

Στο χώρο θα λειτουργούν και τις δύο μέρες περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων, περίπτερα του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Επίσης, περίπτερο του «Οδηγητή» και έκθεση βιβλίου από τη «Σύγχρονη Εποχή». Θα υπάρχει, ακόμα, εστιατόριο και θα γίνονται εργαστήρια για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Τετάρτη
  • Σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία «Κρονίου» στις Σέρρες, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Τ. Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μ.μ. σε συγκέντρωση στα Καλύβια (κεντρική πλατεία) με θέμα την Υγεία και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Γ. Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ.
  • Στις 5.30 μ.μ. σε συγκέντρωση της ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού θα μιλήσει ο Γ. Καλύβας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 8 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Κηφισιά (αμφιθέατρο εργατικών πολυκατοικιών), θα μιλήσει ο Π. Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 9 μ.μ. περιοδεία στο Κέντρο Διανομής των ΕΛΤΑ στο Αεροδρόμιο με επικεφαλής τον Γ. Μαυρίκο, στέλεχος του Κόμματος.
  • Στις 8.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Γούβα (πλατεία Πλυτά) θα μιλήσει ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 12 μ. περιοδεία στο εργοστάσιο της DOMUS AE, με επικεφαλής τον Θ. Κοτρώνη, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ με τον Σπ. Χαλβατζή, βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 6 π.μ. στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά και στις 8 π.μ. στο Δημαρχείο Πειραιά θα περιοδεύσει η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ., περιοδεία σε αυτοαπασχολούμενους οδηγούς ταξί της Καβάλας, με τον Θ. Κοντογεωργίου, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
  • Στις 7.30 μ.μ., σε σύσκεψη με οικοδόμους στα γραφεία της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Γ. Πυργελής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
  • Στις 9 π.μ., στις Γραμματείες του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει ο Ν. Αβραμίδης, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 10 π.μ., στη ΝΟΠΕ του ΑΠΘ θα περιοδεύσει ο Στ. Καλαϊτζής, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 11 π.μ., στους μεταπτυχιακούς και υπ. διδάκτορες των τμημάτων Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ θα μιλήσει ο Ν. Μπάστας, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 11 π.μ., στις Γραμματείες και στο Κέντρο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα περιοδεύσει η Λήδα Κόκκαλη, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη (στη Σωκράτους 6) με εργαζόμενους από τον κλάδο των μεταφορών στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει ο Γ. Καραμπίνος, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Καταγγελία της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

«Απαράδεκτη και προκλητική», χαρακτηρίζει η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ την απόφαση του Δημάρχου Καβάλας να συμπεριλάβει στους φορείς που θα συμμετάσχουν στη σημερινή παρέλαση για το εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καβάλας, τη λεγόμενη «Πατριωτική Κίνηση Καβάλας». Οπως σημειώνει, «αποκαλύπτεται πόσο κάλπικα είναι τα λόγια και η κατά καιρούς "αντιπαράθεση" με τους φασίστες, πότε με αφορμή το "αλβανικό σχολείο", πότε για τα οθωμανικά ιστορικά μνημεία κ.λπ.». Το ΚΚΕ και με αφορμή το γεγονός αυτό επισημαίνει πως «η συνεπής πάλη ενάντια στο φασισμό είναι ταυτόχρονα και αγώνας για την κατάργηση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, αγώνας για την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων, που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανεργία, τις καπιταλιστικές κρίσεις». Καλεί το λαό της Καβάλας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να κάνει δική του υπόθεση μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, την απομόνωση των φασιστών. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναγγέλλοντας ότι ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμος Ζαχαριάδης «δεν θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ

-- Σε συγκέντρωση της ΤΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», την Παρασκευή 28/6, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σε συγκέντρωση για τις εξελίξεις στη χώρα μας και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, θα μιλήσει την Παρασκευή 28/6, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας στον Εβρο, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Εκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσιάσεις

Οι ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ διοργανώνουν έκθεση βιβλίου από 1η έως 4 Ιούλη στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθνικής Αντίστασης 61) καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Στα πλαίσια της έκθεσης θα παρουσιαστούν τα παρακάτω βιβλία: Τη Δευτέρα 1/7, στις 8 μ.μ. η μπροσούρα της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέμματα για το σοσιαλισμό». Την παρουσίαση θα κάνει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Την Τετάρτη 3/7, στις 8 μ.μ. το βιβλίο του Β.Ι. Λένιν «Οκτώβρης 1917. Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη». Την παρουσίαση θα κάνει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ