ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Μάη 2023
Σελ. /20
Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ έχουν αρχίσει να καταφτάνουν πλήθος μηνυμάτων από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο που χαιρετίζουν τη σημαντική αύξηση του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά και δηλώνουν τη στήριξή τους μπροστά στις νέες εκλογές της 25ης Ιούνη.

Το ΚΚ Τουρκίας, με επιστολή της ΚΕ, συγχαίρει όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ για το ελπιδοφόρο εκλογικό αποτέλεσμα και αναφέρει: «Πριν από τις εκλογές, το ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό εργαζόμενο λαό να απαντήσει στο ερώτημα: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας; Οι Ελληνες εργαζόμενοι που είπαν "οι ζωές μας" συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ και έδωσαν το δικαίωμα σε 26 υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ να εκπροσωπηθούν στη Βουλή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΚΚΕ θα βγει από τη νέα εκλογική διαδικασία ακόμα πιο δυνατό».

Το ΚΚ Μεξικού τονίζει στην επιστολή του: «Η αύξηση των ψήφων για το ΚΚΕ δείχνει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι το αναγνωρίζουν ως τον μοναδικό αντίπαλο του συστήματος, ως αντίπαλο του κεφαλαίου και όλων των κομμάτων του που είναι σαν τη Λερναία Υδρα (...) ενώ η μόνη έκφραση των εργαζομένων, των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Είμαστε σίγουροι ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και την πάλη για τον σοσιαλισμό στη Βουλή των Ελλήνων και θα αποτελέσουν μεγάλο στήριγμα στον καθημερινό αγώνα του προλεταριάτου και των λαϊκών στρωμάτων στους δρόμους ενάντια στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια».

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας «στέλνει τις καλύτερες ευχές στην ηγεσία και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα. Το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ενεργής συμμετοχής στους αγώνες του λαού και ξεκάθαρης πολιτικής γραμμής με αρχές. Τα αποτελέσματα αυτά για το ΚΚΕ προσφέρουν μεγάλες προοπτικές για τη μελλοντική ταξική πάλη και θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα για τις άμεσες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Αντίστοιχα το ΚΚ Ιρλανδίας αφού συγχαίρει το ΚΚΕ, τονίζει: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας συμφωνεί με την ανάλυση του ΚΚΕ για την ανάγκη σταθερής αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό και σε εκείνες τις ρεφορμιστικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τον καπιταλισμό και να τον κάνουν πιο "δίκαιο". Η ασυμβίβαστη αντίστασή σας στον καπιταλισμό και στον ρεφορμισμό είναι ο σωστός δρόμος για την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης, της υπόθεσης του σοσιαλισμού».

Το ΚΚ στη Δανία με επιστολή της ΓΓ, Ρίκε Κάρλσον, αναφέρει: «Αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ, η επιμονή σας στην αλήθεια τελικά ανταμείφθηκε. Το ΚΚΕ είναι το πρότυπο κόμμα της εργατικής τάξης στην Ευρώπη. Το ΚΚΕ αποτελεί τεράστια έμπνευση για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τον κόσμο και να φροντίσουμε την ανθρωπότητα. Ο σοσιαλισμός είναι ο δρόμος. Συγχαρητήρια για το εκλογικό σας αποτέλεσμα. Συνεχίστε την επιτυχία».

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν σημειώνει πως «το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην τεράστια δουλειά του κόμματος, του σημαντικού πρωτοπόρου ρόλου του μέσα στα συνδικάτα, στη φοιτητική και εργαζόμενη νεολαία, στα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα, που έχει αυξήσει το κύρος των κομμουνιστών» και εύχεται νέες επιτυχίες στο ΚΚΕ.

Με ποικίλους τρόπους, δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, αναπαραγωγή των ελπιδοφόρων αποτελεσμάτων κ.ά., εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους και τη στήριξή τους το ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, το ΚΚ Βενεζουέλας, το ΚΚ Σουαζιλάνδης, το ΚΚ Φινλανδίας, η Κομμουνιστική Οργάνωση Γερμανίας, το Ιταλικό ΚΚ, το Επαναστατικό Κόμμα - κομμουνιστές (Γαλλία), το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (JVP), η Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία), το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, το Πορτογαλικό ΚΚ κ.ά.

Εκδήλωση των Τομεακών Οργανώσεων ΠΑΔΑ - ΑΣΠΑΙΤΕ της ΚΝΕ

Εκδήλωση με σύνθημα «Τα όνειρά μας δεν χωρούν στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Με την ΚΝΕ παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!» πραγματοποιούν σήμερα στις 7 μ.μ. οι Τομεακές Οργανώσεις Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής - ΑΣΠΑΙΤΕ της ΚΝΕ, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις από νέα μέλη της Οργάνωσης, μεταφέροντας τις σκέψεις τους στον απόηχο των πρώτων μαχών που έδωσαν ως μέλη της ΚΝΕ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντείνεται η πολιτική δραστηριότητα

Το πλατύ πολιτικό άνοιγμα με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις, καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους να πάρουν θέση στους αγώνες και στις εκλογές, με σύνθημα «Κάναμε ένα βήμα, τώρα πάμε για τα επόμενα! Στις 25 Ιούνη, ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ! Μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των άλλων!», εντείνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο μεταξύ άλλων προγραμματίζονται οι εξής συσκέψεις αυτές τις μέρες:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 8 μ.μ., ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας, θα μιλήσει στην ταβέρνα «Αρέθουσα», στο χωριό Καστανιώτισσα του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

-- Στις 9 μ.μ., η ΚΟΒ Παλαμά, στα γραφεία του ΚΚΕ, με ομιλητή το Νίκο Τέγο, υποψήφιο βουλευτή Καρδίτσας.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Βλαχομαχαλά Καρδίτσας, στην αίθουσα της ΤΔΕΚ, με ομιλήτρια την Λήδα Αγγέλου, υποψήφια βουλευτή Καρδίτσας.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Υγείας Καρδίτσας, στο καφέ «Roptron», με ομιλητή τον Εκτορα Γάζο, υποψήφιο βουλευτή Καρδίτσας.

Αύριο, Σάββατο

-- Στις 12 μ. η ΚΟΒ Επισιτισμού Λάρισας στο καφέ «Μικρός Κόσμος», με ομιλήτρια την Αγγέλα Τσιάτσιου, υποψήφια βουλευτή Λάρισας.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ ΕΒΕ Λάρισας, στο καφέ «Μουσικές Διαδρομές». Θα μιλήσουν ο Περικλής Καζαντζίδης, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας, και ο Αγης Τριγάζης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟΒ Ιτάμου Καρδίτσας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με ομιλητή τον Νίκο Τέγο.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟΒ Ζαγοράς Μαγνησίας, με ομιλητή τον Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιο.

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΕ Αργολίδας, στο Ναύπλιο (εντευκτήριο κολυμβητηρίου). Θα μιλήσουν ο Θανάσης Κολιζέρας, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΓΠ Πελοποννήσου, και η Βασιλική Γκιόκα, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου και Γραμματέας της ΤΕ.

Κυριακή 28 Μάη

  • Στις 11 π.μ., η ΤΕ Κορινθίας, στο θεατράκι του δημαρχείου της πόλης. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, βουλευτής Μεσσηνίας του Κόμματος.
  • Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Αργολίδας, στο Ανυφί, στην πλατεία (καφενείο Τσιωτάκη). Θα μιλήσουν ο Θανάσης Κολιζέρας και η Βασιλική Γκιόκα.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Αμπελοκήπων - Ιπποκράτη - Αγίου Αθανασίου Λάρισας, στο καφέ «Μουσικές Διαδρομές», με ομιλήτρια την Μαρία Μπαρμπούτη, υποψήφια βουλευτή.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Γιάννουλης, στην ταβέρνα «Δροσούλα», με ομιλητή τον Θανάση Αθανασιάδη, υποψήφιο βουλευτή.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΚΟΒ ΕΒΕ Καρδίτσας, στο Πλίθινο, με ομιλητές τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Παναγιώτη Τζόκα, υποψήφιο βουλευτή Καρδίτσας.

Δευτέρα 29 Μάη

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Αργολίδας, στο Αργος (Εργατικό Κέντρο). Θα μιλήσουν ο Θανάσης Κολιζέρας και η Βασιλική Γκιόκα.

-- Στις 8 μ.μ., η ΤΕ Κορινθίας στο Κιάτο, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Κλεισθένους 57 - αίθουσα ΚΑΠΗ). Θα μιλήσει η Κική Νανοπούλου, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου και Γραμματέας της ΤΕ.

Στη Σεούλ έριξα την ψήφο μου στο ΚΚΕ με ενθουσιασμό!

Ψήφισε ΚΚΕ στην ελληνική πρεσβεία στη Σεούλ και «αυτή τη φορά το έκανα με ενθουσιασμό», σημειώνει σε επιστολή του αναγνώστης του «902.gr»!

Στην επιστολή του που συγκινεί γράφει:

«Το Σάββατο πήγα στην ελληνική πρεσβεία στη Σεούλ και έριξα την ψήφο μου στο ΚΚΕ! Οπως θα δείτε στα αποτελέσματα, συνολικά 25 άτομα ψήφισαν εδώ και μόνο δύο ΚΚΕ... Πολύ φοβόμουν πως θα ήμουν ο μόνος, αλλά φαίνεται πως υπάρχει και κάποιος/α άλλος/η που έπραξε το ίδιο σε αυτή τη μακρινή χώρα!

Πάντοτε σκέφτομαι τον κύριο Γιώργο με αγάπη, αλλά αυτή τη μέρα ακόμα πιο πολύ. Θυμάμαι που έδινε ψηφοδέλτιο και στη μητέρα μου όταν ήταν στα τελευταία της.

Εγώ άλλες φορές το έκανα ως συνέχεια της πατρικής παράδοσης ή με τη λογική "τι άλλο", αυτή τη φορά το έκανα με ενθουσιασμό.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης».Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org