Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11559

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΜΟΣ
Χαρακτική «δεμένη» με τους αγώνες του λαού

Ο Κώστας Μαλάμος ήταν ζωγράφος της πραγματικότητας, του φυσικού τοπίου και της καθημερινότητας του ανθρώπου. Ανθρωπος διορατικός, με ήθος και σεμνότητα. Εξέφραζε ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση προς την εργατική τάξη και τους αγώνες της, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και απέδιδε με το δικό του τρόπο την τιμή που τους άξιζε μέσα από τα έργα του, ξαναζωντανεύοντάς τους. Γνωστή σε όλους η σειρά «Μεταλλωρύχοι Μαντέμ Λάκο», όπου αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τις σκληρές συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων.


ΣΕΛ.  3


ΝΕΕΣ ΑΝΕΡΓΕΣ
«Καύσιμο» για την κερδοφορία των μονοπωλίων

Καθημερινό εφιάλτη αποτελεί η ανεργία για κάθε λαϊκή οικογένεια, με τους νέους και τις γυναίκες να καταγράφονται πρώτοι στα ποσοστά της. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, που αφορούν τον περασμένο Φλεβάρη, η ανεργία άγγιξε το 27% στο σύνολο του πληθυσμού, στις γυναίκες έφτασε το 31% ενώ στους νέους από 15-24 ετών το 64,2%.


ΣΕΛ.  16
ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τολμά παρά τις αντίξοες συνθήκες

Στη μέγκενη μιας πολιτικής που δεν της εξασφαλίζει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να επιτελεί ανεμπόδιστα το σοβαρότατο έργο της, βρίσκεται η μεγαλύτερη ορχήστρα της χώρας μας, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.


ΣΕΛ.  6
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κοντά στην κατάρριψη σοβιετικού ρεκόρ που αντέχει 40 χρόνια!

Μια πολύ πετυχημένη αποστολή της αμερικανικής NASA στον πλανήτη Αρη, το τροχοφόρο ρομπότ (ρόβερ) «Οπορτούνιτι» («Ευκαιρία»), που διανύει τον 9ο χρόνο της ζωής του, έκανε ήδη «εθνικό ρεκόρ» ΗΠΑ και ετοιμάζεται να κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερης απόστασης που έχει διανυθεί από όχημα σε εξωγήινο έδαφος.


ΣΕΛ.  9
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΕ
«Σφαγή» για το κέρδος

Τη «μάσκα»... της «πολιτιστικής πολυμορφίας» φορούν τα μονοπώλια, για να κρύψουν τον άγριο ανταγωνισμό στον πολιτιστικό τομέα.


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ