ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάη 2018 - Κυριακή 27 Μάη 2018
Σελ. /40
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ
Στη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων

Μιλούν στον «Ριζοσπάστη» συνδικαλιστές από κλάδους, όπου η προετοιμασία της απεργίας συνδυάζεται με ξεδίπλωμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών

«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με το σύνθημα αυτό τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ετοιμάζουν την πανελλαδική πανεργατική απεργία, την Τετάρτη 30 Μάη και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στον Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε δεκάδες ακόμα πόλεις.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις και συνελεύσεις, που συνεχίζονται μέχρι την τελευταία μέρα, θέτουν στο επίκεντρο της συζήτησης σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο και περιοχή την ανάγκη ανόδου της οργάνωσης και των αγώνων, το κάλεσμα στην απεργία με πλαίσιο πάλης που ανταποκρίνεται στις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο να δώσουν αγωνιστική απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν τέλος, τόσο στην καπιταλιστική κρίση όσο και στην ανάπτυξη, με κοινό παρονομαστή τη στήριξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Τους καλούν να διαδηλώσουν προτάσσοντας τα αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα στα αντιλαϊκά «αναπτυξιακά σχέδια» της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης καθώς και των συνδικαλιστών τους που επιχειρούν να τους εγκλωβίσουν πίσω από αυτά, όπως κάνουν οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με τη λεγόμενη «κοινωνική συμμαχία» που έστησαν μαζί με τις ηγεσίες σε ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ - Επιμελητήρια.

Με αντίστοιχο αγωνιστικό προσανατολισμό, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντά τους, το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων θα δώσουν αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες.

Από τη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» στο πλαίσιο της μέρας δράσης στα δημόσια νοσοκομεία
Από τη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» στο πλαίσιο της μέρας δράσης στα δημόσια νοσοκομεία
Σχετικό κάλεσμα απευθύνουν η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι αγροτοκτηνοτρόφων, έξι Ομοσπονδίες και σχεδόν 30 Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλούν επίσης το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Καθώς η μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα δηλώσεις συνδικαλιστών από χώρους δουλειάς και κλάδους όπου η προετοιμασία της απεργίας συνδυάζεται με τις εξελισσόμενες κινητοποιήσεις για την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για οξυμένα προβλήματα όπως αυτό της Υγείας κ.ά.

Οικοδόμοι: Πλατύ άνοιγμα μέσα στα εργοτάξια και οργάνωση αγώνων για τις ΣΣΕ

Ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σημειώνει:

«Οι δυνάμεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας βρίσκονται σε κίνηση για την προετοιμασία της απεργίας στις 30 Μάη από τις αρχές του μήνα οπότε αυτή ανακοινώθηκε. Παλεύουμε για την επιτυχία της απεργίας, προτάσσοντας διεκδικήσεις που αφορούν τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος και της λαϊκής κατοικίας. Απέναντι στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που θέλουν να σύρουν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες, με αιτήματα βγαλμένα κατευθείαν από τα γραφεία του ΣΕΒ.

Από την κινητοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Πέμπτη
Από την κινητοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Πέμπτη
Εγκαιρα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου για το πώς θα οργανώσουμε καλύτερα αυτήν τη μάχη, για να μετρήσουμε βήματα μπροστά στη δράση μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κατασκευαστικών ομίλων. Με ανακοινώσεις καθημερινά εξορμούμε σε μικρά και μεγάλα γιαπιά, πραγματοποιούμε περιοδείες και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συσκέψεις στα Παραρτήματα ανά γειτονιά.

Στις 24 Μάη προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα της εφαρμογής των Εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν ήδη υπογραφεί στα δύο μεγαλύτερα εργοτάξια της Αττικής αυτήν τη στιγμή, στο εργοτάξιο ανακαίνισης του "Αστέρα Βουλιαγμένης" και στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου. Παράλληλα, αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται και σε άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς, με τελευταίο παράδειγμα τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου "Λήδρα", όπου έπειτα από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα τους για υπογραφή Εργοταξιακής ΣΣΕ με αυξήσεις.

Η πανοικοδομική πανελλαδική απεργία στις 14 Μάρτη φανέρωσε δυνατότητες και προϋποθέσεις για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του αγώνα μας. Εσπασε την αδιαλλαξία της μεγαλοεργοδοσίας, που εξοπλισμένη με το νομοθετικό οπλοστάσιο που της εξασφάλισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε "κολαστήρια" με πάμφθηνους και άγρια εκμεταλλευόμενους εργάτες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κατακτήσεις είχαμε παλιότερα τις πετύχαμε σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε εργοτάξιο, σε κάθε χώρο δουλειάς, απέναντι στην εργοδοσία και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες».

Ναυπηγοξυλουργοί: Οργανώνουμε πλατιά συζήτηση και πολύμορφη πάλη

Ο Σταύρος Τουμανίδης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών νομού Αττικής και Νήσων, επισημαίνει:

«Εδώ και αρκετούς μήνες το σωματείο έχει ξεκινήσει τη δράση του για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση συνάδελφο τον συνάδελφο, οργανώνουμε την πάλη με διάφορες μορφές όπως συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έχουμε πάρει υπογραφές από κάποιους εργολάβους.

Είναι μια μάχη που δεν είναι εύκολη. Από τις κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα πετύχαμε να κατανοήσουν οι συνάδελφοι την ανάγκη συσπείρωσης στο Σωματείο, την ανάγκη συλλογικής δράσης. Η συνέχεια των παραπάνω κινητοποιήσεων είναι και η οργάνωση της επιτυχίας της 24ωρης απεργίας στις 30 Μάη. Με τη συμμετοχή στην απεργία δίνουμε απάντηση στα σχέδια των εργοδοτών που τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από την πίεση της ανεργίας, προσπάθησαν να διαμορφώσουν άλλες εργασιακές συνθήκες, με τις πλάτες των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής.

Τα επαναλαμβανόμενα και σχεδόν καθημερινά εργατικά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευής και όχι μόνο, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Το μόνο που ενδιαφέρει κυβέρνηση και εργοδοσία είναι να περάσουν οι αντιδραστικές επιλογές τους. Προκειμένου να μη μειωθούν τα κέρδη τους, δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή. Για αυτό δεν θέλουν μέτρα πρόληψης, δομές Υγείας, δεν θέλουν να υπάρχουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, γιατί όλα αυτά "κοστίζουν".

Απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που μέσα από τη συγκρότηση της λεγόμενης "κοινωνικής συμμαχίας" προωθεί τον "κοινωνικό εταιρισμό", την ταξική συνεργασία με τους εργοδότες, την υποταγή των εργαζομένων στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, στις καθημερινές εξορμήσεις μας συζητάμε με τους συναδέλφους για την επιτυχία και το περιεχόμενο της απεργίας και των συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με τα ταξικά συνδικάτα. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη».

Τρόφιμα - Ποτά: Συνέχεια στην πάλη για μαχητική οργάνωση των εργαζομένων

Ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου, μας λέει:

«Το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουμε διαμορφώνεται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και τις δυνατότητες της εποχής. Δεν είναι αιτήματα που τα ανακαλύπτουμε τώρα. Είναι όσα διεκδικούσαμε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στις απεργίες στις 14 Δεκέμβρη του 2017 και φέτος στις 12 Γενάρη, ήταν το πλαίσιο αιτημάτων μας στην κλαδική απεργία στις 29 Μάρτη αλλά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Δίνουμε καθημερινά τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανωθούν νέοι συνάδελφοι, να δημιουργηθεί οργάνωση παντού. Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Αυτή η μάχη είναι ο καθοριστικός παράγοντας που μας επιτρέπει σε ολοένα και περισσότερους εργασιακούς χώρους του κλάδου να διεκδικούμε. Στον ΝΗΡΕΑ παλεύουμε για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, στην "Κελαϊδίτης ΑΕ" τις θέσεις εργασίας, μισθούς, δικαιώματα, στην "Κελαϊδίτης ΕΠΕ" την καταχώρηση των ενσήμων, στην BAKEHELLAS την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας όπως και στην "Μελισσοκομική Αθηνών" που είμαστε αποφασισμένοι να μην περάσει καμία απόλυση κ.ά. Με την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου παλεύουμε για την υπογραφή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Με αυτά τα αγωνιστικά βήματα προχωρούμε και προετοιμαζόμαστε και για αυτήν την απεργία. Με σαφή ταξικό προσανατολισμό απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της που ήδη ετοιμάζουν νέα μέτρα, ενώ πολλών ήδη ψηφισμένων εκκρεμεί η εφαρμογή τους. Παράλληλα, έχουμε σταθερό μέτωπο και καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό που προωθεί την ταξική συνεργασία και υποταγή, αποφεύγει τις μαζικές διαδικασίες, βάζει πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας.

Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα το πλαίσιο με το οποίο καλεί στην απεργία η ΓΣΕΕ που επί της ουσίας είναι τα αιτήματα του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που υιοθετεί αυτό το πλαίσιο και καλεί στη συγκέντρωση των εργατοπατέρων. Οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να στείλουμε στον αγύριστο τους συμβιβασμένους».

Νοσοκομεία: Με νέα θετική πείρα από την πρόσφατη μέρα δράσης

Ο Μανώλης Βαρδαβάκης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο», τονίζει:

«Τα Σωματεία, οι Επιτροπές Αγώνα, οι συνδικαλιστές από τις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε την προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας στις 30 Μάη.

Αξιοποιώντας τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της μέρας δράσης σε δημόσια νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα της Αττικής, αλλά και αλλού, την προετοιμασία που προηγήθηκε για αυτήν τη συντονισμένη πρωτοβουλία, συνεχίζουμε μπροστά στην απεργία με εξορμήσεις, περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις σωματείων.

Προσπαθούμε να γίνει κατανοητή σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους η ανάγκη συμμετοχής στην απεργία με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες. Προσπαθούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο να αποκαλύπτουμε το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου, που έχει την πλειοψηφία όχι μόνο στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και στις διοικήσεις σε πολλά πρωτοβάθμια σωματεία και καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δικά τους αιτήματα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Στην αντιπαράθεση αυτή αξιοποιούμε τη σημαντική εμπειρία που έχουν οι συνάδελφοί μας από το γεγονός ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας απαιτεί, εκτός από τσάκισμα μισθών και εργατικών δικαιωμάτων, την παραπέρα μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα, σε πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτήν ακριβώς την πολιτική συνεχίζει να εφαρμόζει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προχωράει με πιο γρήγορους ρυθμούς την παραπέρα εμπορευματοποίηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας τους από την πώληση υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των δημόσιων μονάδων Υγείας, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, τη μείωση του αριθμού των μόνιμων εργαζομένων και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αποκάλυψη του υπονομευτικού ρόλου των δυνάμεων του οπορτουνισμού μπροστά στην απεργία και ξεκαθαρίζουμε στους συναδέλφους πως για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας πρέπει να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ και να συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων για ριζικές αλλαγές, για να αξιοποιούνται οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιάννενα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς

Δράμα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., απέναντι από το Ταχυδρομείο

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., ΟΤΕ

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θήβα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Ικαρία, 12 μ., Αγιος Κήρυκος

Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη

Καρδίτσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 10.30 π.μ., παλιά Νομαρχία

Κέρκυρα, 10 π.μ., Σαρόκο

Κεφαλονιά, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λάρυμνα, 10 π.μ., παραλία

Λευκάδα, 10 π.μ., Αγιος Μηνάς

Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας

Μυτιλήνη, 11.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Πτολεμαΐδα, 10 π.μ., παλιό πάρκο

Ρόδος, 10.30 π.μ., πλατεία Κύπρου

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Σέρρες, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 10.30 π.μ., πλατεία Αγοράς

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Χίος, 10 π.μ., είσοδος Απλωταριάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, έχουν οριστεί στις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από το Μέταλλο, το Φάρμακο, τον Τύπο - Χαρτί, τα Τρόφιμα - Ποτά, τη Χημική Βιομηχανία, την Ενέργεια, την ΕΥΔΑΠ, την Κλωστοϋφαντουργία, τις Μεταφορές, τις Τηλεπικοινωνίες, τα Ταχυδρομεία και τις Ταχυμεταφορές.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τις Κατασκευές, το Εμπόριο, τους Λογιστές, τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, τον Επισιτισμό - Τουρισμό, το Χρηματοπιστωτικό, τα ΜΜΕ, τους ΟΤΑ, το Δημόσιο, τη δημόσια και ιδιωτική Υγεία, τους Καλλιτέχνες. Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ. Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζομένων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Επίσης, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας. Γυναικείοι Σύλλογοι της ΟΓΕ. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής. Επίσης, Σωματεία Συνταξιούχων.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ