ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάρτη 2016 - Κυριακή 27 Μάρτη 2016
Σελ. /32
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Το Σάββατο 2 Απρίλη ξεκινά η μεγάλη κινητοποίηση κατά της ανεργίας

Δηλώσεις στήριξης της πρωτοβουλίας από ανθρώπους του αθλητισμού δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»

Το ερχόμενο Σάββατο, 2 Απρίλη ξεκινά, η μεγάλη κινητοποίηση κατά της ανεργίας και για την ανάγκη μέτρων προστασίας των ανέργων, που διοργανώνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας. Η έναρξη θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου στις 7.30 το απόγευμα, με συναυλία και ομιλία του κομμουνιστή δημάρχου της πόλης Κώστα Πελετίδη, ενώ η εκκίνηση της πορείας θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 3/4, στις 9 το πρωί, από το ίδιο σημείο.

Η πορεία αγώνα, που έχει ως σύνθημα «Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα» και έχει στηριχθεί από ανθρώπους του Αθλητισμού, από σωματεία και φορείς τόσο εντός Αχαΐας όσο και εκτός, θα διαρκέσει συνολικά οκτώ μέρες και οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί ομιλία του δημάρχου Πάτρας, αλλά και συναυλία.

Καθημερινά άνθρωποι του Αθλητισμού κάνουν δηλώσεις στήριξης αυτής της πρωτοβουλίας. (Παρακάτω δημοσιεύουμε τέτοιες δηλώσεις).

Ηδη, από τις συναντήσεις του Κ. Πελετίδη με τους δημάρχους των πόλεων κατά μήκος της διαδρομής Πάτρα - Αθήνα, υπάρχει η στήριξη στην κινητοποίηση και φυσικά η βοήθεια για όσους συμμετέχουν στην πορεία. Οι διανυκτερεύσεις των συμμετεχόντων θα γίνονται σε κλειστά γυμναστήρια όπως: Αιγίου, Καμαρών, Ακράτας, Δερβενίου, Ξυλοκάστρου, Κιάτου, Κορίνθου, Λεχαίου, Βραχατίου «Γ. Τριαντάφυλλος», Αγ. Θεοδώρων «Κρομμυώνειο», Λουτρακίου, Μεγάρων, Ν. Περάμου, Ελευσίνας «Ανδρ. Δασκαλάκης» και «Γούβα» και Ασπροπύργου.

Η διαδρομή της πορείας Πάτρα - Αθήνα που θα γίνει από την Παλαιά Εθνική Οδό, έχει απόσταση σχεδόν 217 χιλιόμετρα και θα διαρκέσει 8 μέρες. Τα τμήματά της είναι Πάτρα - Αίγιο (39 χιλιόμετρα), Αίγιο - Ακράτα (28 χιλιόμετρα), Ακράτα - Ξυλόκαστρο (32,7 χιλιόμετρα), Ξυλόκαστρο - Κόρινθος (33,8 χιλιόμετρα), Κόρινθος - Αγ. Θεόδωροι (19,8 χιλιόμετρα), Αγ. Θεόδωροι - Μέγαρα (22,8 χιλιόμετρα), Μέγαρα - Ελευσίνα (20,5 χιλιόμετρα) και Ελευσίνα - Σύνταγμα (20,6 χιλιόμετρα).

Οσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στην πορεία, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2613.610.334 ή στο email: poreiaanergia@gmail.com. Σημειώνεται ότι όσοι συμμετάσχουν θα συμπληρώνουν ειδική αίτηση συμμετοχής, στην οποία θα δηλώνουν ποια ή ποιες μέρες θέλουν να συμμετάσχουν, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση (φαγητό, διαμονή κ.λπ.).

Η συμμετοχή μπορεί να είναι για 1 ώρα, 1 μέρα ή 1 βδομάδα. Στους συμμετέχοντες στην πορεία θα παρέχονται φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.

Απαραίτητος εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες:

Υπνόσακος (sleeping bag). Αθλητικά παπούτσια. 3 - 4 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως). Μπλούζες βαμβακερές. Πετσέτες.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετάσχει να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση. Κάθε βράδυ θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.

ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ

Ολυμπιονίκης της πάλης, γεν. γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

«Ο διπλασιασμός της ανεργίας στην Ελλάδα και ο κίνδυνος επέκτασης της μόνιμης ανεργίας σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού προκαλούν βαθιές κοινωνικές επιπλοκές επηρεάζοντας δυσμενώς κάθε τομέα της ζωής, μη εξαιρουμένου του αθλητισμού, μαζικού και αγωνιστικού. Καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Πάτρας να δράσει εστιασμένα στο ζήτημα και συγχαρητήρια για τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει για τους ανέργους και τις οικογένειές τους».

ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ

Αργυρή Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

«Η ανεργία είναι ο βασικότερος ίσως παράγων ανάπτυξης κοινωνικών παθογενειών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραμένει παθητικός δέκτης αφού το φαινόμενο αναμένεται να γιγαντωθεί περαιτέρω στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, με καταστροφικές συνέπειες για το πιο δημιουργικό κομμάτι του πληθυσμού μας, τη νεολαία. Συγχαρητήρια στο Δήμο Πατρέων για την ανάδειξη των διαστάσεων του προβλήματος αλλά και για την εν γένει ανακουφιστική δράση του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ

Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης

Στηρίζω την πρωτοβουλία του Δήμου μας, ώστε να αναδειχθούν οι διαστάσεις του προβλήματος της ανεργίας που σήμερα εξελίσσεται σε κοινωνική μάστιγα στη χώρα μας. Η ανεργία είναι το βασικό ανάχωμα στα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας, πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας

Η ανεργία δυστυχώς αποτελεί πλέον κοινωνική μάστιγα που χτυπάει κυρίως τη νεολαία, που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για δημιουργία και καταξίωση. Ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει σωτήρια λύση για κάθε νέο που δεν έχει πού να διοχετεύσει την περίσσια ενεργητικότητά του. Συγχαρητήρια στο Δήμο Πατρέων γι' αυτήν την πρωτοβουλία με το σπουδαίο κοινωνικό της μήνυμα. Καλή επιτυχία!

ΜΑΡΙΑ - ΛΟΥΙΖΑ ΒΡΥΩΝΗ

Ολυμπιονίκης της πάλης

Ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων να αναδείξει τις διαστάσεις του προβλήματος της ανεργίας στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Καλή επιτυχία στο έργο σας και συγχαρητήρια για την κοινωνική σας δράση.

ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑ

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πάλης στην άμμο - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πάλης βετεράνων

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις διαστάσεις που αναμένεται να λάβει το φαινόμενο της ανεργίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Χαιρετίζω την προσπάθεια του Δήμου Πατρέων για την ευαισθητοποίηση γύρω από το πρόβλημα που επηρεάζει ειδικότερα τη νεολαία, οδηγώντας τη χώρα μας στην κοινωνική οπισθοδρόμηση. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και αισιοδοξώ για την ανατροπή της παρούσας δυσμενούς συγκυρίας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Α' αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, πρόεδρος του «Π.Σ. Ηρακλής Περιστερίου», παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης βετεράνων

Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, η ανεργία - ειδικά των νέων - έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής και της προσωπικότητάς τους, ειδικά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους αλλά και τη διάθεσή τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να δημιουργήσουν υγιή κοινωνικά πρότυπα. Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και εναρμονίζεται πλήρως με τις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις. Καλή επιτυχία!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ

Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου σας και δηλώνω την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, η οποία γίνεται για να αναδείξει τα προβλήματα της ανεργίας και της αφαίρεσης δικαιωμάτων ακόμη κι αυτών που καταφέρνουν και εργάζονται ή να υποαπασχολούνται. Με την πεποίθηση ότι κι άλλοι δήμοι, αλλά και φορείς θα σας ακολουθήσουν, θα συμμετάσχω ενεργά στο τελευταίο κομμάτι της πορείας σας, την τελευταία ημέρα, που θα καταφθάνετε στο κέντρο της Αθήνας. Τίποτα δεν πάει χαμένο...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ - ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΑΡΑΣ

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ και παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, παίκτης του Πανιωνίου, γυμναστής αντίστοιχα

Το πρόβλημα της ανεργίας μάς αφορά όλους. Ειδικά στους νέους η κατάσταση είναι τραγική. Η ανεργία των νέων όχι μόνο δε μειώθηκε αλλά γιγαντώνεται. Η πλειοψηφία των νέων ανέργων δεν δικαιούνται ούτε καν επίδομα ανεργίας και όσοι το παίρνουν είναι επίδομα φτώχειας. Χρειάζεται αγώνας και διεκδίκηση, μαζί εργαζόμενοι και άνεργοι, όλος ο λαός. Η πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας είναι θετική και ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org