ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάρτη 2011 - Κυριακή 27 Μάρτη 2011 - 1η έκδοση
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οι φοιτητές να απομονώσουν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα

Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στην υπονόμευση και τον εκφυλισμού του κινήματος, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση ανασυγκρότησης του κινήματός τους να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στην υπονόμευση και τον εκφυλισμού του κινήματος, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση ανασυγκρότησης του κινήματός τους να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
Με αφορμή το προβοκατόρικο, ενιαίο και οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης του αγώνα, που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες σε σχολές, οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να απαντήσουν παίρνοντας στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της ζωντάνιας των συλλόγων και των οργάνων του κινήματος. Η ανακοίνωση των Οργανώσεων έχει ως εξής:

«Φοιτητές - φοιτήτριες,

Τις προηγούμενες μέρες ξετυλίχτηκε ενιαίο σχέδιο που στόχο έχει να αποτρέψει την ενημέρωση, τη συζήτηση και την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των φοιτητών.

Σε πολλές σχολές της Αθήνας, λεγόμενοι αντιεξουσιαστές και ομάδες της ΕΑΑΚ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ενιαία συνεννόηση και καταμερισμό προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μέλη της ΚΝΕ και άλλους φοιτητές με ψέματα, αντικομμουνισμό, τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Αυτές οι ομάδες είναι υπερασπιστές της διάλυσης και του εκφυλισμού πολλά χρόνια στο φοιτητικό κίνημα.

Σε αυτή τους την προσπάθεια λειτούργησαν σαν συμμορίες και με παρακρατικό τρόπο που θυμίζει ΕΚΟΦ, χρησιμοποιώντας στις επιθέσεις τους κουκούλες, κράνη, ξύλα, λοστούς, σπρέι, πυροσβεστήρες, άρπαζαν τσάντες φοιτητριών και άλλα πολλά...

Μάλιστα, όλα αυτά έγιναν μία μέρα μετά το διαπαραταξιακό μάζεμα του προέδρου της ΔΑΠ, του προέδρου της ΠΑΣΠ, ενός στελέχους του ΣΥΝ και έξι στελεχών της ΕΑΑΚ που έγινε με στόχο να οριστεί ημερομηνία φοιτητικών εκλογών μακριά και έξω από τους φοιτητές και τους συλλόγους.

Φοιτητές - φοιτήτριες,

Σκεφτείτε: Ποιον βοηθούν και βολεύουν αυτές οι ενέργειες;

Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν σχέση με διαφωνίες, με διαπάλη ιδεολογιών και πολιτικών απόψεων.

Τέτοιες πρακτικές απομακρύνουν τους φοιτητές από τη συμμετοχή και τη συζήτηση για τα προβλήματα και τις ανάγκες, τα δικά τους και των οικογενειών τους. Θα αξιοποιηθούν για να χτυπηθεί το άσυλο.

Τέτοιες πρακτικές βοηθάνε την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία. Είναι εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα και της ζωντανής λειτουργίας των συλλόγων, αφού στρώνουν το χαλί για να αποδεχτούν οι φοιτητές τους αρνητικούς συσχετισμούς και τον εκφυλισμό.

Ολα αυτά, την ώρα που εντείνεται η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση, που οι ιμπεριαλιστές σφάζουν ακόμα ένα λαό, που γίνεται οργανωμένη προσπάθεια από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να μην υπάρξει απάντηση και οργανωμένη αντεπίθεση.

Φοιτητές - φοιτήτριες,

Απομονώστε αυτές τις ενέργειες και τους προβοκατόρικους μηχανισμούς που τις κάνουν.

Κανείς να μην τρομοκρατηθεί.

Η ΚΝΕ σάς απευθύνει κάλεσμα αγώνα και συστράτευσης, σας καλεί να πάρετε πάνω σας την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της ζωντάνιας των συλλόγων και των οργάνων του κινήματος. Σας καλεί να συμμετέχετε στον αγώνα για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός μας, για να καταδικαστεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή.

Να κάνουμε κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο κάστρο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ολοι στην πάλη για να μη γονατίσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας, να μην περάσει ο νέος νόμος - έκτρωμα που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις με δίδακτρα. Ολοι στην πάλη για την οργάνωση του κινήματος και τη συγκρότηση των οργάνων του. Κάντε δική σας υπόθεση τη συγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων».


Επιθέσεις που θυμίζουν ασφαλίτες και συμμορίες του υποκόσμου

Με τρόπο που θυμίζει Ασφάλεια και συμμορίες του υποκόσμου θρασύδειλοι τραμπούκοι επιτέθηκαν την περασμένη βδομάδα σε μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σε διάφορες σχολές, στήνοντας ενέδρες και προπηλακίζοντας, ενώ σε άλλες σχολές έσταζαν αντικομμουνιστική χολή μέσω χυδαίων συνθημάτων. Ολα αυτά με την πρόφαση ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ ...διασπούν το φοιτητικό κίνημα και δεν πρέπει να έχουν θέση μέσα στις σχολές, ότι τάχα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών περιχαρακώνει τη νεολαία. Η πυκνότητα των περιστατικών σε σχολές της Αθήνας, από την περασμένη Τρίτη, 22 Μάρτη έως και την Πέμπτη 24 Μάρτη, δείχνει ότι δεν είναι τυχαία μεταξύ τους, αλλά πρόκειται για ένα συντονισμένο σχέδιο.

Οσο για το «γιατί» αυτών των επιθέσεων, το αποκαλύπτουν αυτά που έλεγαν περί «διασπαστών» και «περιχαράκωσης της νεολαίας από το ΜΑΣ»: Οι τραμπούκοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν ένα κίνημα ανοργάνωτο, με τη μεγάλη μάζα των φοιτητών μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες, ώστε να μιλούν αυτοί εξ ονόματός του και να πουλούν «ψευτοεπανάσταση» με τους φοιτητές απόντες ή στην καλύτερη περίπτωση συμμετέχοντας περιστασιακά, ως ...μπούγιο σε ανώδυνα για το σύστημα ξεσπάσματα σε στιγμές ανόδου των κινητοποιήσεων.

Για του λόγου το αληθές, την περασμένη βδομάδα συνέβησαν τα εξής:

Συγκεκριμένα, στο ΕΜ Πολυτεχνείο, την περασμένη Τρίτη, 15 άτομα από τον αποκαλούμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, είχαν στήσει ενέδρα σε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ και του επιτέθηκαν με κράνη. Στην ΑΣΟΕΕ την Πέμπτη, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου προπηλάκιζαν και επιτέθηκαν σε μέλη του ΜΑΣ με σιδερένιους λοστούς, εκτοξεύοντας κράνη και κάδους σκουπιδιών! Στη Νομική, την Τετάρτη, 40 μέλη της ΕΑΑΚ και του αντιεξουσιαστικού χώρου από κοινού και με σχέδιο επιτέθηκαν σε μέλη του ΜΑΣ, φτάνοντας στο σημείο να εκτοξεύουν κάδους σκουπιδιών και πέτρες εναντίον τους, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει μια φοιτήτρια(!), ενώ μια μέρα νωρίτερα όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης πήρε το λόγο ο ομιλητής του ΜΑΣ και καταδίκαζε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, ομάδα της ΕΑΑΚ επιτέθηκε σε άλλα μέλη του ΜΑΣ βρίζοντας, φτύνοντας και προπηλακίζοντάς τους. Στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου, την περασμένη Πέμπτη, ομάδα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο με κράνη και καδρόνια επιτέθηκαν στα μέλη του ΜΑΣ. Στο ΤΕΙ Πειραιά την Τετάρτη, ομάδα από τον αποκαλούμενο αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκε εξοπλισμένη με κράνη, λοστούς και παραλάιζερ, σπάζοντας τραπεζάκια και γράφοντας εμετικά συνθήματα για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Μια μέρα πριν, στο ίδιο ίδρυμα, οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές όλο το πρωί προκαλούσαν και έσκιζαν πανό του ΜΑΣ.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Πέμπτη, 20 μέλη από τον περιφερόμενο θίασο της ΕΑΑΚ χλεύαζαν, προπηλάκιζαν και προκαλούσαν μέλη του ΜΑΣ. Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, την Πέμπτη, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έσκιζαν αφίσες του ΜΑΣ και γέμισαν τους τοίχους της σχολής με αντικομμουνιστικά χυδαία συνθήματα.


Ε. Γ.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org