ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΕΕ καλύπτει πλήρως τον αντικομμουνιστικό νόμο της κυβέρνησης της Σλοβακίας

Προκλητικά καλύπτει τον αντικομμουνιστικό νόμο στη Σλοβακία, που επιδιώκει να στοχοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία, τη δράση των κομμουνιστών, των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, η αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Β. Γιούροβα, σε απάντησή της σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Θυμίζουμε πως με Ερώτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλούσε την Επιτροπή να τοποθετηθεί σχετικά με τον νέο αντικομμουνιστικό νόμο της κυβέρνησης της Σλοβακίας, που χαρακτηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σλοβακίας «εγκληματική και καταδικαστέα οργάνωση».

Η Επίτροπος στην απάντησή της προσπερνά το αντικείμενο της Ερώτησης χωρίς να αναφέρει ούτε μία λέξη, ενώ αντί απάντησης παραπέμπει στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 19-9-2019 «σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης».

Πρόκειται για το κατάπτυστο ψήφισμα που εξισώνει το τέρας του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό, καλεί σε απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, σε διώξεις των κομμουνιστών και της κομμουνιστικής ιδεολογίας, στη χυδαία παραχάραξη της Ιστορίας, που φτάνει μέχρι τον παραληρηματικό ισχυρισμό ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος «ξεκίνησε ως άμεσο αποτέλεσμα της διαβόητης Συνθήκης μη επιθέσεως της 23ης Αυγούστου 1939 μεταξύ ναζί και Σοβιετικών»! Αυτό το χυδαίο κι ανιστόρητο ψήφισμα έχει κάνει «σημαία» του ο ναζί - εγκληματίας Λαγός, ο οποίος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, παρά την καταδίκη του, ελέω κωλυσιεργίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Με προκλητικό τρόπο, η Επιτροπή μιλάει για «διατήρηση της μνήμης (...) στο σεβασμό της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά και έναντι της καταπολέμησης των σύγχρονων εκδηλώσεων μισαλλοδοξίας και εξτρεμισμού». «Διατήρηση της μνήμης» για την ΕΕ είναι η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, ονομασιών δρόμων και πλατειών, η καταστροφή μνημείων, η προσπάθεια να μετατρέψει την 9η Μάη από μέρα μνήμης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε «μέρα της ΕΕ». «Σεβασμός της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων» για την ΕΕ είναι η απαγόρευση των ΚΚ, η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης των κομμουνιστών, με την ανοιχτή στήριξη των οργάνων της ΕΕ σε μια σειρά από κράτη - μέλη της (Βαλτικές χώρες, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία κ.ά.) και τις χώρες - εταίρους της (π.χ. Ουκρανία).

Οσο για τις «εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και εξτρεμισμού», που με απαράδεκτο τρόπο η Επίτροπος προσπαθεί να συνδέσει με τους κομμουνιστές, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για το ποιος υποθάλπει το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί. Ο κατάλογος είναι μακρύς: Ανοιχτή στήριξη της ΕΕ σε φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες στην Ουκρανία, ηρωοποίηση των φασιστικών λεγεώνων σε κράτη - μέλη της, των Waffen SS στην Εσθονία, των Λετονικών SS, των συνεργατών των ναζί με την ταυτόχρονη στέρηση της ιθαγένειας πρώην Σοβιετικών πολιτών σε όλα τα κράτη της Βαλτικής, των Ουστάζι στην Κροατία κ.ά. Αλλη μία χαρακτηριστική απόδειξη πως η αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ αθωώνει τον φασισμό, τρέφει και ενισχύει τις ναζιστικές συμμορίες, ακροδεξιές, ρατσιστικές δυνάμεις που «σηκώνουν κεφάλι» στην ΕΕ, ενώ κάποιες απ' αυτές συμμετέχουν και σε κυβερνήσεις των κρατών - μελών της.

Οπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Ο αντικομμουνισμός, η δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας με συκοφαντίες, λάσπη, παραχάραξη της Ιστορίας αποτελούν την επίσημη πολιτική και ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Οξύνεται όσο δυναμώνει η αντεργατική επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στις συνθήκες της νέας καπιταλιστικής κρίσης, για να φορτώσουν και πάλι τα βάρη της στον εργαζόμενο λαό, να διασώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Αποτελεί ταυτόχρονα απόδειξη των αγιάτρευτων αδιεξόδων του καπιταλιστικού συστήματος, του αιώνιου φόβου του απέναντι στην κίνηση της Ιστορίας που την γράφουν οι λαοί και όχι η ΕΕ, οι αστικές τάξεις, τα κόμματα και τα επιτελεία τους. Οσες χρυσοπληρωμένες αντικομμουνιστικές εκστρατείες, όσους κατασταλτικούς νόμους και διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και τα ΚΚ και να εξαπολύσουν ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις δεν θα εμποδίσουν τον τροχό της Ιστορίας να προχωρήσει. Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ανήκει στην προϊστορία της ανθρωπότητας. Ο σοσιαλισμός προβάλλει σήμερα πιο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ».


ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Καταδικάζει τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα της αυστραλιανής Γερουσίας

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) συμπαραστέκεται στους αγωνιστές και φίλους της Αντίστασης στην Αυστραλία, στις Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, στους Ελληνες μετανάστες, στο λαό της Αυστραλίας. Καταδικάζει μαζί τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα της αυστραλιανής Γερουσίας που επιχειρεί να εξισώσει και ταυτίσει τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, αντιγράφοντας τη σχετική πρακτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο στόχος και στην Αυστραλία όπως και στην Ευρώπη και αλλού είναι «η αναθεώρηση της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με την καθοριστική συμβολή στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών της Σοβιετικής Ενωσης. Η ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού αθωώνει τον φασισμό, ο οποίος γεννιέται από τα σπλάχνα του ιμπεριαλισμού. Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να αλλοιωθεί η ιστορική μνήμη αυτής της περιόδου, να αμαυρώσουν στις συνειδήσεις των λαών την πρωτοπόρα απελευθερωτική πάλη των λαών, παρακαταθήκη στην αντιιμπεριαλιστική - αντικαπιταλιστική πάλη σήμερα».

Προσθέτει ότι στοιχείο των αυταρχικών πρακτικών που προτάσσουν οι κυβερνήσεις απέναντι στους λαούς είναι η ανιστόρητη προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το φασιστικό τέρας, για να υποτάξουν τους λαούς στο σάπιο σύστημα, συκοφαντώντας το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, αλλά και για να μη μαθαίνουν οι νέοι την αληθινή Ιστορία. «Ομως, αυτή έγραψε και δεν ξεγράφει ότι είναι η Σοβιετική Ενωση και ο Κόκκινος Στρατός που με τεράστιες θυσίες κατατρόπωσαν τον Χίτλερ και το φασισμό - ναζισμό, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή και των κομμουνιστών που οργάνωσαν και πρωτοστάτησαν στα κινήματα της Αντίστασης στις κατεχόμενες χώρες για να φέρουν τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», σημειώνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται πως είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι η αστική τάξη χρησιμοποιεί το φασισμό όταν δεν μπορεί με άλλον τρόπο να αντιμετωπίσει το λαϊκό κίνημα.

Αυτές τις αλήθειες «επιχειρούν η αυστραλιανή αστική τάξη και η κυβέρνησή της, τα κόμματά της, να συσκοτίσουν με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα. Δεν θα περάσει!», τονίζει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η οποία χαιρετίζει και στέκεται δίπλα στους συναγωνιστές ομογενείς στην Αυστραλία και όπου Γης, καλώντας «σε συνέχιση του κοινού μας αγώνα ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, ενάντια στα αντικομμουνιστικά μνημόνια, για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας που έγραψαν οι λαοί».

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org